Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Subota 29.12.2012.
21:31
Večernje novosti A
Tretman i pažnja sa kojom Srbija treba da pristupi problemu genetski modifikovanih organizama (GMO) ne treba da se razlikuju od promišljanja o pitanju Kosova i Metohije ili ulaska u evroatlantske integracije. U ovo je ubeđen agroekonomista dr Miladin Ševarlić koji se pita: čemu teritorija, ako posledice GMO po ljudsku populaciju budu kao i kod eksperimentalnih životinja, i ako nas za tri, četiri generacije neće biti?
Subota 29.12.2012.21:46
Ako Srbija pristane i na ove ucene i prihvati GMO - USA - Monsato korporacije ... to ce biti kolektivno sporo ,samoubistvo nase Nacije ... a ekonomskom samoubistvu trenutno ....! Nestace nase cuvene sorte semenskog kukuruza i drugih zitarica a moracemo uvoziti svako semensko zrno od Monsato - jer ga jedini oni proizvode...! Posle 10-ak godina , bicemo totalno ZAVISNI - jer necemo imati svog semena za setvu i ako odlucimo da prekinemo sa GMO - bice kasno!!! OVO JE VRLO OZBILJNO .... Ne dajte ovaj otrov u SRBIJU da udje !!!!!
Subota 29.12.2012.22:19
ТРЕБА ПОКРЕНУТИ СВЕНАРОДНУ КАМПАЊУ ! Добра је идеја да се локалне заједнице изјасне да су против ГМО. Тако ће се колебљива држава ( је... јој представнике !) наћи пред свршеним чином и неће имати куд него да и сама донесе законе у правцу забране ове несреће.
Subota 29.12.2012.22:42
Dobra ideja ... samo za svaku kampanju treba novca ...... ali to ne znaci da se svi ne angazujemo kako ko moze ... pa makar i preko interneta-FB-Tvitera itd....!
Subota 29.12.2012.22:56
Ovde uopste nije rec o brizi za svet u pogledu hrane zbog prirastaja stanovnistva. Naime SAD su tokom godina vrsile istrazivanja samo njima znana kojima bi za narednih 30 godina smanjila broj stanovnika na zemlji za nekoliko milijardi a u dogledno vreme na nekih 5 stotina miliona ne racunajuci njihovu naciju. GMO su prava opcija za to a ujedno nema nikakve odgovornosti za njih jer je odgovornost za svoje stanovnistvo na vladama koje usvoje zakone o slobodnom uvozu i koriscenju GMO. Dakle ,svedoci smo novonastaloj nacistickoj populaciji koja ponovo preti da osvoji svet samo za njih i to na najuzasniji nacin ,tiho, bez rata. Dali ce svet izvojevati i ovoga puta pobedu kao u II svetskom ratu.
Nedelja 30.12.2012.04:36
radi se o tome da oni hoce da kontrolisu planetu kroz glad jer kad je covek gladan pristaje na sve! GMO seme ne moze da se sacuva i koristi (poseje)sledece godine jer nema roda nego moras opet da ga kupis kod gazde! a zna se ko hoce da bude gazda! isti onaj ko nas i ucenjuje sa ovim i ne samo nas nego celu planetu! o posledicama ne zelim ni da pricam jer francuski naucnici su dali svoj sud o tome i kada su pokazali one miseve koje su hranili tim modifikovanim organizmima kako izgledaju uhvatila me je muka jer mis ima tumor tezine kao on sam !!! dakle uzas je sta radi novi svetski poredak a dokle ce da stignu sam Bog zna. Boze sacuvaj nas. Zivela Srbija!

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)