Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
23
Četvrtak 22.11.2012.
04:10
Smedia A
Vlada Makedonije tražila je i dobila izvinjenje od EU zbog toga što ih je predstavnik Unije nazvao "Slavo-makedoncima". Tvrde da to ne doprinosi normalizaciji odnosa sa Grčkom.
Četvrtak 22.11.2012.08:17
Ne znam sta ste ali znam da ce vas Siptari progutati. Vec su poceli ali vi toga niste ni svesni. Sami ste hteli da se odvojite od Srbije.
Četvrtak 22.11.2012.09:32
Ne Srbi su zbunjeni, imaju pravo Makedonci.Tekst je o poreklu i jeziku, ne samo o antici gde preteruju. Nisu samoSlaveni vec i sinovi onih koji su ziveli vekovima pre dolaska Slavena na ovo podrucje.Kao i Srbi, samo kod nas mnogo vole mazohizam, pa tako od Berlinskog kongresa na ovamo slusamo sta govori bezalternativna Evropa usprkos svim dokazima koji nam stoje pred ocima. Nasa SANU i dalje bere Porfirogeneta, neprijatelja Srba, kao relevantnog istoricara iako to nikad nije bio i ziveo o par vekova posle. Gde su ilirsko-tracanska plemena sa ovog prostora u nasoj istoriji, KAD JE ANALIZOM GENOMA SVE DOKAZANO.Netko jos ima razlog da zaj....a ovaj narod. Istina kao i glupost su neunistive.
Četvrtak 22.11.2012.11:20
Burazeru, vidim da trazis ilirsko-tracanska plemena. Mozes ih naci veoma lako. Idi malo do Kosova, Albanije, Juga Srbije, Zapadne Makedonije, Severnu Grcku, Juznu Crnu Goru, lako ces ih prepoznati, nose bele kape i sebe nazivaju Orlovski narod (Siptar) i opasno se razmnozavaju po Zemljama Serbskim. Nose Ilirska imena kao nijedan drugi narod na Balkanu (Ilir, Genc, Teuta, Dardan, Taulant, itd). Kako se ovi razmnozavaju veoma brzo ce biti vecinski narod u Srbiji. Sacuvaj Gospode Boze majku nasu Srbiju od...........Srba. Umesto da se mnozimo nas je svakoga dana sve manje i manje. Abortusi u Srbiji medju najvecim stopama u Evropi.
Četvrtak 22.11.2012.14:02
Имена некадашњих прастановника Балкана а сада као ново-постала лична имена су почела да се масовно користе у последњих неколико деценија. Када би се мало дубље загребало у прошлост колико би било особа са таквим личним именима ? Ето нпр Дардани су народ веома близак Трибалима, сродни са Дачанима и Мезима, оснивачи Троје.... Кад смо већ код Трибала погледај како нас Ромеји (Византинци) називај у средњем веку, у првом реду Халкокондил.
Četvrtak 22.11.2012.14:06
tipčna reakcija frustriranog mešovitog naroda koji boluje što nema slavnu prošlost i istoriju na kojoj može da se divi i promoviše, pa je izmišlja , krade ili karikaturizuje ! Sadašnja makedonska nacija neliči na ništa , a od makedonaca za vreme Filipa ili Aleksandra , nema blage veze ! Aleksandar veliki nije bio torbeš, ciganin, šiptar ili bugarin !!!!!! Ova "nova Makedonija" može samo da bude čuvena po salati (Macedoine de legumes ili Macedonia salad)
Četvrtak 22.11.2012.15:23
naravno da nije, ali to je današnja makedonska realnost : šiptari , cige, torbeši i bugari. Ono malo srba što ima i neračunam. Grci ostali grci, srbi ostali srbi, turci-turci, a makedonci ???? Šta su ? Mešana salata !
Četvrtak 22.11.2012.05:40
ne stvljate marionetsku vladu skoplja u istim koshem sa narodom ! narod se puno puta pokazao da je prijatlejski
Četvrtak 22.11.2012.14:11
Skoplje podržava šipatrski nacionalizam da se pokaže dobar i poslušan prema šiptarskim tuterima ! Ali nažalost, Skoplje će veću cenu platiti to " prijateljstvo" nego što ga Beograd platio sa gubitkom Kosova. Šiptari teraju i dalje svoj hegemonizam na regiju , sami govori od Salije Beriše dokazuju da će albanci istrebiti Makedoniju. Skoplje neće izgubiti regiju nego celu državu.
Četvrtak 22.11.2012.07:32
Aleksandar Veliki Karanovic ...Srbljanin....zasto su ovi u juznoj Srbiji tako zbunjeni? imaju kameni most ili ti Dusanov most koji je Dusan Silni Nemanjic pravio koji i dan danas koriste, imaju grad Skoplje u kome se Dusan Silni Nemanjic krunisao za Cara, imaju i Kralja Vukasina, Mrnjavcevice...zasto su zbunjeni zasto se odricu sebe? Kad vidis narod da se odrice sebe Bog mu da ono sto je sam trazio...da nestane!
Četvrtak 22.11.2012.10:47
Beše nekad popularno među romima da se deklarišu kao Egipćani. Pošto Makedonci tvrde da nisu Sloveni, može biti vrlo lako da su na Zemlju pali sa Sirijusa.
Četvrtak 22.11.2012.13:17
Makedonci ce da nestanu zbog takvih stavova, jer onaj ko negira svoje korene i ko se stidi onoga sto jeste nikako mu se ne pise dobro... A Mkd, crnogorci i hrvati brzo idu ka tom cilju koji su nesvesno zacrtali...
Četvrtak 22.11.2012.14:15
A sta je Srbija ucinila nesto poziotivno da pridobije ovaj narod? nista 20 godina je nema...slicno kao i na Kosovu dok su siptari terorisali Srbe svi cutali i to dok je Kosovo bio sastavni deo Srbije a kamoli drzava u kojoj je vlast nemetnuta od strana zapada i siptara ! Ko su oni dal bugari ili srbi nek narod sam odluci sta zele da bude bitno je da Srbija pridobije taj narod a ne sa ovakvim textovima i komentarima jos vise od sebe otrgne ...
Četvrtak 22.11.2012.14:34
Makedonci imaju pravo!Nisu Sloveni vec Srbi iz Makedonije.Seobe slovena je izmislio Vatikan i becko-berlinska skola da bi se Srbima odsekli koreni,nabio na vrat veciti osecaj krivice jer su toboze dosli na tudju zemlju i oterali jadne starosedeoce.Takva seoba se nikada nije desila,a u novije vreme dokazala je i genetika i fizika i matematika da takvo sto jednostavno nije bilo moguce i da se htelo.Ucili su nas pod komunizmom istim tim lazima jos zesce,a nasi preci pre manje od 150 godina ucili su drugu istoriju!Za Lesandra Karanovica (Aleksandra Makedonskog) necu trositi reci.Gundulic je to u svoje vreme jasno rekao pevajuci :,,Oj Lesandro Srbljanine, vrh svih cara care slavni...''
Četvrtak 22.11.2012.16:43
Не знају они ни ко су, ни шта су, ни где су. Тикве без корена. Понела их западна олуја и шиптарски лоби па прекрајају сопствену историју као и црногорци. Македонија је српска земља, а Македонци су Срби који говоре македонским језиком. Даће Бог па ћете опет бити део Велике Србије као и у време славног Душановог царства. Само да се решимо "пацова" са белим капицама....
Četvrtak 22.11.2012.21:07
Makedonci su dobar narod...vredan...radan...nazalost,u prelomnom istorijskom trenutku su izmedju nas i Siptara odabrali Siptare....to im je najtragicnija istorijska greska koje ce vrlo brzo biti svesni....mnogi ni sada ne shvataju u koji mulj su uleteli...zivo blato...ali to je sada njihov problem....
Petak 23.11.2012.01:16
Uredu ako smatrate da niste Sloveni,onda ste sigurno sa Marsa pali,to bi vam najbolje odgovaralo

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)