Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
23
Ponedeljak 15.10.2012.
12:12
telegraf.rs A
U Sukovskom manastiru, koji se nalazi na dvadesetak kilometara od Pirota, nedaleko od sela Sukovo, može se videti verovatno jedinstvena freska u pravoslavnom freskoslikarstvu, na kojoj je prikazan svetac koji je za života bio ljudožder zbog čega je i naslikan sa životinjskom glavom!
Ponedeljak 15.10.2012.12:20
Ко зна, можда је и ово дјело екуменизма, како би се искривљено приказала наша Православна вјера.
Ponedeljak 15.10.2012.12:34
Sta fali ekumenizmu??? Ekumenizam predstavlja nastojanje oko pomirenja, saradnje, zbližavanja i jedinstva hrišćanskih crkava. U ekumenizmu se naglašava ravnopravan dijalog među hrišćanskim konfesijama, ono što je pojedinim crkvama zajedničko i ide se za potvrdom duhovnoga i moralnog poslanja Hristove Crkve. Sta bi ti? Da islam pokori ceo svet dok smo mi hriscani razjedinjeni i u svadji? Vidis da se islam siri kao kuga. Nista ne fali fresci, ona je umetnicki prikaz, kako i od ljudozdera,zivotinje, moze nastati uzviseno bice kad pocne da sledi Hrista.
Ponedeljak 15.10.2012.13:03
Немаш појма шта је екуменизам и шта се уствари крије иза плашта таквих ријечи и флоскула. Што се тиче Ислама, они ни близу нису пријетња Православљу као што је јерес над јересом екуменизам. Стање у којем се налазимо(духовно) јесте посљедица приступања ``наших`` црквених (не) достојника екуменизму или квази религији. Истина и лаж су неспојиви. Свјетлост и тама се не мијешају. Или си Православац или ниси!
Ponedeljak 15.10.2012.13:29
Pa dobro, onda neka se hriscani razjedinjuju, svadjaju, ratuju, nek rade sta hoce. Meni ni iz dzepa ni u dzep, a u Boga verujem. A kako je Bog toliko mocan da je stvorio i nebo i zemlju i sve sto po njoj hoda, sigurno mu ne treba ni moja ni tvoja pomoc da se odbrani od ekumenizma i ostalih gluposti ako mu smetaju. Nece ni popovi da mu pomognu, oni uglavnom pomazu svoj dzep. o tome se najverovatnije radi u celoj prici, o zemaljskim interesima.
Ponedeljak 15.10.2012.14:22
Опет се уплићеш у ствари које не познајеш. Сада су они који неће да мењају своју веру ради уједињавања са свакаквим хришћанским сектама, заправо они који хоће да ратују, да се свађају и разједињују! Па папа је први разјединио јединствену хришћанску Цркву. Он се одвојио после 1000 година јединства и после тог одвајања и мењања начина служења, моралних вредности и чега све не, настали су и крсташки ратови и инквизиција и до дан данас покушавају да све потчине себи! Да си прави хришћанин, знао би да се вера не чува уједињавањем са јеретицима, већ личним примером. Уједињавањем се само врши прерасподела власти и богатства оних у цркви, који су тамо само власти и богатства. То с вером нема везе!
Ponedeljak 15.10.2012.15:40
Nemoj nekoga da vredjas!Kakvo pravo ti imas da nekom kazes da nije pravi Hriscanin? Drugo.O kakvom jedinstvu od 1000 god pricas?Od trenutka deljenja Rimskog carstva na dva dela katolicka i pravoslavna crkva su podeljene.1054-e je samo formalno proglasen raskol. Da li vi imate predstavu sta je spasilo pravoslavnu crkvu?Zbog cega je daleko manje iskvarena nego Rimokatolicka? Zbog Turskog ropstva!A u Rusiji zbog Oktobarske revolucije.
Ponedeljak 15.10.2012.16:02
Пошто си се већ уплео у оно што не знаш, морам да ти кажем да је "грађанин_србије" раније сам говорио да није прави хришћанин, већ да само држи обичаје! Невероватне тврдње наводиш, да је православље остало неискварено због турског ропства и комунизма! Да ли ти уопште знаш када се појавио комунизам и када је то Русија била под турцима? И какве то врлине и вредности је православље наследило од турског ропства? Да није то набијање на колац? У чему су то комунизам и ислам били мање искварени од католика? Невероватне теорије помињеш, у које веровано ни сам ти не верујеш! А колико је дуго била Црква заиста јединствена ни није од значаја за то о чему сам горе причао!
Ponedeljak 15.10.2012.17:46
Da li znas koji je glavni uzrok pada Katolicke crkve.Ili bolje receno zbog cega je skrenula sa puta?Novac.Tjst. pohlepa za novcem,a novac kupuje moc.E vidis.Pre velikih verskih ratova i inkvizicije na zapadu dogodio se strasan raskol u pravoslavnoj crkvi.Izmedju onih koji su bila sa postovanje ikona i onih koji su ikone unistavali.Ali unistavali su i ljude.To je bilo strasno vreme pokolja kakve gledamo na TV samo izmedju katolika i protestanata.O tome se malo govori medju nama Pravoslavnima. Nasa crkva je isto tako zastranila u vremenu svoje najvece moci.I bila bi ista kao katolica da nije doslo stradanje pod Turcima.A telesno stradanje moze da spase dusu.
Ponedeljak 15.10.2012.18:07
Пад католика је проузроковала ГОРДОСТ! Та најгора страст у човеку. Од ње је настала и похлепа и славољубље и сластољубље. Променили су масу ствари у свом учењу, само ради уских интереса паписта и наравно, отишли су далеко од Христовог пута. Нема тамо Бога одавно! Само очување чистоте вере нас може одржати на Христовом путу. Све остало су глупости које воде у погибељ!
Ponedeljak 15.10.2012.18:00
Драго ми је да си после страсног екуменисте, схватио шта се крије иза те свејереси! Што се тиче тога да нас је ропство спасило да не будемо ко католици, то по мени није тачно. Као што знаш нисмо само ми били православни. Типичан пример је Русија, која није ником робовала до комунизма, који и није био тако давно. Пре тога је руска православна војска била позната по високом моралу. Гонећи Наполеона, стигла је до Париза, а да на путу кроз целу Европу није забележено ни једно силовање или пљачка и убијање цивила, што се за Наполеона није могло рећи. Шта је донео комунизам само стотињак година касније знамо и ми у Србији, када наше жене нису смеле да изађу на улицу од руских комуниста!
Ponedeljak 15.10.2012.15:34
Nemas pojma ni ti.Ti si Hrsicanin.Uvek naglasi Hriscanin pa Pravoslavac. Ja vrlo dobro znam sta se krije iza maske ekumenizma.Ali vecina vas ne zna.Nemoj da dozvolis da ti se javlja mrznja.Nikada nesmes biti fundamentalista.
Ponedeljak 15.10.2012.15:54
Не знам шта значи фундаменталиста, али ако то значи бранити истину, онда јесам. Када кажем да сам Православац, подразумијева се да сам Христов вјерник. Довољно је рећи само Православац, док је недовољно рећи само Хришћанин. Што се тиче маске екуменизма, она више и не постоји, одавно је пала, види се ``из авиона`` који је свештеник екумениста- сатанин слуга, антихрист.
Ponedeljak 15.10.2012.16:45
Znaci ti posedujes istinu????? Covecanstvo traga za istinom od postanka, a istina je kod ozrena i on je covek brani. Ja mislio samo Boga posedujes, kad ispostavi se da i istinu o bogu i svetu imas u rukama.
Ponedeljak 15.10.2012.16:50
Потенцираш ријеч посједовање, што ме наводи да си материјалиста. Не ја не посједујем ни Бога ни истину. Никад то нисам ни рекао.
Ponedeljak 15.10.2012.17:00
Kako mozes da branis nesto sto nemas i ne posedujes? Srbija BRANI svoje Kosovo, a ne brani Zibambve, jer ga ne smatra svojim. Isto ti branis ISTINU i BOGA jer ih smatras svojim posedom.
Ponedeljak 15.10.2012.16:09
Гле ти сада како умеш да вређаш друге како немају појма и да величаш како ти све знаш. Где ти је ту хришћанство? Личним примером се показује какав си хришћанин, а не речима и увредама!
Ponedeljak 15.10.2012.15:32
Imas iskren pogled na stvar ekumenizma.Ali ne vidis sta se krije iza toga. Nekada sam i ja mislio kao ti ali sam uvideo pravo nastojanje Rimokatoilcke crkve da unisti Pravoslavnu.Kad kazem uvideo mislim video svojim ocima. Kada bi razmisljali kao ti ekumenizam bi imao istinskog pravog smisla.
Ponedeljak 15.10.2012.16:51
Nekada sam i ja mislio kao ti ali sam uvideo pravo nastojanje Rimokatoilcke crkve da unisti Pravoslavnu. Ништа сензационално у твојој реченици, сви то виде.
Ponedeljak 15.10.2012.15:20
Posto u tim krajevima deluje i Bugarska pravoslavna crkva moguce da je u pitanju neki njihov svetac. Nije navedeno dali je u pitanju SPC ili BPC.

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)