Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Nedelja 26.08.2012.
09:30
B92 A
Svedoci smo nekoliko vesti koje po svom sadržaju podsećaju na dobro poznatu priču o zaštitniku siromašnih Robinu Hudu.
Nedelja 26.08.2012.10:13
Oduvek je srednja klasa bila oslonac svake ekonomije i pokazatelj standarda jedne zemlje, a kao najbrojniji uvek su bili i presudan faktor u svakoj izbornoj kampanji. Primera radi, ako izuzmemo par giganata u elektronskoj i auto industriji, Japan snagu svoje ekonomije gradi baš na srednjoj klasi, malim i srednjim preduzećima. A kod nas je taj sloj življa još pre par decenija počeo da se vrtoglavo urušava. Sad da nešto izvadite iz kontejnera treba da ustanete još u 3 ujutro, ako vas ne preteknu đubretari, a redovi pred narodnim kuhinjama sve duži, broj izgubljenih hipoteka i samoubistava, čak i celih porodica,sve veći, kriminal i narkomanija u porastu, natalitet u padu.... Dokle bre !
Nedelja 26.08.2012.10:33
Ovde se dovodi u pitanje opsta globalizacija sveta. Da bi to mocnihmporodicama ovog sveta uspelo treba da se ljudima uzmu pare i da se od njih naprave robovi koji ce za minimalnu platu njima donositi ogromnu zaradu. Mi na Balkanu nemamo vlast kojoj je stalo do naroda nego samo jajare koje zele sebi da obezbede odrzavanje u srednjoj klasi do kraja zivota. Umesto da se ogledamo na Rusiju u kojoj narod danas zivi na nivou na koji mi necemo doci u narednih 25gdn, mi se okrecemo fasistickom zapadu i guramo nos tamo gde nam nije mesto (EU). Nazalost ima mnogo gradjana Srbije koji zele da SRB udje u EU neznajuci sta EU znaci. EU je dobrovoljna robija koja nama netreba!!!
Nedelja 26.08.2012.10:56
Po obrazovanju bi mnogi morali da budu srednja klasa, ali zbog nezaposlenosti - samo sirotinja.
Nedelja 26.08.2012.11:30
Ne može FUNKCIONALNO obrazovan čovek u današnje vreme nikako da bude bez posla. Jedno je imati diplomu, a drugo biti obrazovan. "Vesti" ovde pišu koliko neko treba da zaradjuje da bi bio pripadnik sloja srednje klase, ali ne i šta sve taj isti treba da poznaje da bi to uopšte bilo moguće: dakle, engleski (i nemački jezik), informatiku, trgovinu, psihologiju, računovodstvo itd. Kada bi naš narod radio kao drugi narodi (npr. japanski ili nemački), i mi bi i imali srednju klasu kao oni. Ali problem je - mi ne znamo šta da radimo. Kažu, nema posla. Ma, nemoj? Mali li je internet? I opet tu dolazimo do priče (funkcionalnog) obrazovanja.
Nedelja 26.08.2012.12:15
U mom gradu gde zivim,primecujem da su ulicni psi i macke mnogo mrsavije nego pre 5-6 godina!Znaci da ni ljudi nemaju cim ne bacaju! A ganci sad po kontejneru preturaju pola sata duze nego pre,traze al nema nista!
Nedelja 26.08.2012.13:57
Pa to je realna slika ne samo kod nas nego svuda u svetu. Takozvana srednja klasa koja je držala balans jednog društva je gotovo nestala, a posledica toga se oseća svuda. Oko 80% svetskog kapitala drži 2% svetske populacije. Zapadne zemlje su planski izazivale siromaštvo svuda po svetu kako bi oslabile ekonomije potecijalnih neprijatelja i tako utrli put svojim korporacijama, ali se to vratilo ako bumerang i njima. Neizbežno je da kroz 20-30 godina, a možda i ranije imamo globalne socijalne nemire koji će izazvati transformaciju sada poznatog društva. To je mač sa dve oštrice. Čovečanstvo može da skine okove multikorporacija ali isto tako da zapadne u haos i anarhiju.

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)