Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
10
Sreda 15.08.2012.
12:44
Beta A
Predsednik Nacionalnog saveta Mađara Tamaš Korhec izjavio je da Pravni fakultet u Novom Sadu mora ispraviti "nepravdu" prema tri studenta mađarske nacionalnosti, kojima nije omogućeno da prijemni ispit polažu na maternjem jeziku, zbog čega nisu uspeli da se upišu na studije iz budžetskih sredstava.
Sreda 15.08.2012.12:58
Јел то недостатак професора са познавањем српског језика на Новосадском универзитету..?
Sreda 15.08.2012.13:12
баш ме занима да ли нпр. на Сорбони пријемни полажу на Српском?
Sreda 15.08.2012.13:24
Полажу, како да не! Од воље, свакоме и свугде. Чех у Хрватској на чешком, рус у Италији на руском, пакистанац у Аустрији на урдуу, бразилац у Турској на португалском и тако даље, и тако даље... Једино у Србији рестрикције. Студирати у Србији на српском, мис`им ствааарно...нечувено!
Sreda 15.08.2012.14:43
Nema nepravde prema mađarima u Novom Sadu , neki se zakoni  moraju poštovati .
Sreda 15.08.2012.14:54
U Hrvatsko su Italijani, a i Mađari nacionalna manjina. Nisam čuo da na fakultetima bilo gde polažu na maternjem jeziku. Srbima to sigurno nije omogućeno. Ipak se sve svodi na neka druga pitanja. Na kojem jeziku polažu Hrvati u Nosvom Sadu? Ko zna neka sve to napiše. Inače, što se mene tiče, neka polažu na kojem hoće jeziku, samo neka pokažu odgovarajuće znanje.
Sreda 15.08.2012.15:47
Nemam nista protiv da madjari studiraju u Srbiji ali moram nesto da kazem.Posto zivim vec 15 godina u Austriji dobro znam da u Gradiscu ili Burgenlandu zive i Madjari ali kad dodju u Bec ili Ejzenstat ti isti Madjari moraju da studiraju na nemackom!Drugo muka mi je vise da slusam da je ovo ili ono osnovano u Vojvodini u kontekstu da su Srbi dodjosi u Vojvodinu pa eto Madjari im poklonili Vojvodinu da u njoj osnuju Maticu srpsku ,Patrijarsiju.Jel iz Tekstova Gospodina Gustavusa to tako zvuci ali istina je malo drugacija bar sto s etice porekla i ko je prvi dosao.ja sam Branicevac tj na latisnkom Abodrit Predenescent ili jos jasnije na srpskom ja sam Bodric(pleme srpsko) .
Sreda 15.08.2012.15:52
E upravo ti Bodrici su dosli u Panonsku niziju pre Madjara i dolsi su iz Nemacke sa Baltika.Cak sta Vise dali su i ime Panoniji jel na Staroslovenskom a i na danasnjim jezicima Ceha i Poljaka i dan danas kazu za gospodu i gospodje Pan i Pany.madjari i dan danas za backu kazu Bac Bodrog sto u prevodu znaci Bodricka zemlja.Trece madjari su dosli na konjima a Sloveni tj.Srbi su bili zemljoradnicki narod.Sva imena za poljoprivredne delatnosti su preuzeli od Slovena tj Srba.Lingvistika je cudo pa tako mi kazemo BLATO oni BALATO (zato je i cuveno Balatonsko jezero) mi kazemo KAMEN oni kazu KEMENY.Prama tome prestanite vise da pisete kako su Srbi tamo dosli posle madjara jel to ne stoji.
Četvrtak 16.08.2012.21:02
Prvo Hun tacno je to sto kazes Za Blato i Balato i za kamen i Kameny ali od tih reci potice a kad bi se jos i druge reci gledale videlo bi se na primer vi kazete Utca a mi Ulica to ste uzeli 100% od Srba.Drugo radim vec dugo u zdravstvu i imam pacijente i Madjare i Turke a evo zasto to kazem.Vi madjari ste tursko-mongolskog porekla al se toga stidite ali zivot je cudo nista se ne moze sakriti.Elem imao sma madjaricu za pacijentkinju fina familija (da se razumemo ja ne mrzim nikog pa ni madjare cak i postujem ovo pisem zbog ISTINE!)Unuk od te moje pacijentkinje se zalio da kad god ode sa majkom dole u kupovinu (ziveli su u 10 beziku gde mnogo Turaka zivi)

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)