Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
10
Subota 11.08.2012.
06:37
Politika A
Vladika šabački Lavrentije odlikovao je nedavno sveštenika Branislava Peranovića, osumnjičenog za ubistvo Nebojše Zarupca u Jadranskoj Lešnici, zvanjem protojereja stavrofora.
Subota 11.08.2012.06:53
Морам да вас похвалим драго уредништво vesti-online.com. Овај текст је очигледно одговор на моју замерку дату у коментару за чланак "Zbog ubistva eparhija zatvorila "Sretenje"", вашим новинарима. Веома професионално али бих вас одмах замолио да по овој теми наставите са вашим новинарско-истраживаљчким радом. Срдачно Ваш, Видо`је
Subota 11.08.2012.06:57
Manijak i ubica najgore vrste,kamufliran iza mantije . Neznam sta da mislim,svestenstvo treba da leci covekovu dusu a ne da mu ubija i muci telo.Isus je rekao ljubi bliznjeg svog i prastaj,kod ovog kvazi popa tako nesto nepostoji a i kako ce kad je obican olos koji se druzi sa bagrom i kriminalcima.Ubicu osuditi na maximalnu kaznu jer je sramota za citavu SPC. Ubica je ubica,bez razlike koga je i zasto ubio to ne prilici svesteniku po njegovoj logici trebalo bi na njegov metod leciti sve psihicki obolele u ludnicama metkom u celo ili toljagom u glavu pa kud bi se sveo ovaj svet ?
Subota 11.08.2012.07:08
Sada svi odgovorni peru ruke, krivicu prebacuju na druge, kao da njih Bog ne vidi, nema ni pokajanja. Sinod ne utice na episkope, ha ha, a sta rade drugo od kako je Pavle umro: proganjaju, terorisu, kaznjavaju, ali samo one politicki nepodobne koji se njima i njihovoj papisticko-ekumenistickoj politici protive. Bave se politickim intrigama, podmetanjima, progonima (primer Vladika Artemije i njegovi monasi), kanjavaju neposlusne monahe i episkope (tu ne spada papoljubac i njihov inkvizitor Lavrentije koji odlikuje sadiste), prete im nasilnim penzionisanjem. Naravno da onda nemaju vremena da se ovakvim problemima, mukom i bedom naroda bave. Treba da ih je stid i sram, jos povrh svega lazu.
Subota 11.08.2012.07:20
Branislav nagrađuje za dobra dela i izuzetne rezultate koje je postigao - kaže Ilija Radulović. Pa nije ovo 17 vek i inkvizicija ? koliko je meni poznato to zlocinacko udruzenje je osnovala rimokatolicka crkva,i koje je odavno ukinuto ! Pa ovi su poceli pojedinacno da se ponasaju ko da su u 17 veku,poceli da uvode metode inkvizicije koju istorijski nisu nikada ni imali !
Subota 11.08.2012.09:08
Ово одликовање значи право ношења златног крста на грудима. Отуда и назив протојереј ставрофор (носач крста, крстоносац). Чин даје Свети архијерејски синод (напоме.-Еп.Иринеј је тренутно члан) Српске православне цркве на предлог епархијског архијереја, а свечано се уручује одликованом ... Изјава Еп Иринеја од 07.08.2012 17:24 On je podsjetio da je Sinod SPC još 2009. godine, kada se pojavio video-snimak brutalnosti sveštenika Peranovića prema štićenicima u tadašnjem centru "Crna Reka", preporučio Raško-prizrenskoj eparhiji da pokrene crkveno-sudski postupak protiv njega, ali je tadašnji episkop Artemije to odbio.... Стварно не знам шта обичан човек да помисли? Па нисмо баш сви слепи!
Subota 11.08.2012.09:59
Затим у истој изјави датој агенцији СРНА Еп.Иринеј каже : "Prema kanonima Crkve, svešteno lice koje primeni nasilje u bilo kojem obliku, lišava se čina. A, ako ne bude lišen čina, može da se stavi pod doživotnu zabranu", rekao je episkop Irinej. Ističe da se ni u kom slučaju Peranoviću nije smjelo omogućiti da osniva novu ustanovu te vrste. On je naveo da se vidjelo da se, u slučaju sveštenika Peranovića, radi o neuračunljivom čovjeku i nasilniku... Ако је већ еп Артемије одбио да га казни зашто га ви наградисте ? Одобравате његово одликовање иако постоји "snimak brutalnosti" и још га приде сматрате за неурачунљивог насилника. Све је ово толико контрадикторно једно са другим,једно раде ..
Subota 11.08.2012.20:57
Није могао владика Артемије да га казни, тј. да доврши започети поступак рашћињавања Перановића јер су га прогнали са епископског трона. А центар у Црној Реци је одмах после инцидента са лопатама владика Артемије затворио. Тада, (а то се до сада није знало) владика Лаврентије узима под заштиту батинаша па га чак и одликује највећим свештеничким чином, и заједно отварају бизнис на новој локацији у епархији Шабачкој, чији епископ признаје Папу за свога поглавара. (За нови бизнис народ неби ни знао да се није десило убиство.) Није нам ХААРП баш попио мозак тотално, па да се не сећамо свега што су нам паписти приредили! Биће још тога док их народ не растера усраним моткама.
Ponedeljak 13.08.2012.20:55
Упознат сам са свим детаљима,него се "дивим" њиховој самоуверености (или боље рећи бахатости) . Тужно је што користе сваку прилику (па и ову) да оспу паљбу по "брату" Артемију .
Subota 11.08.2012.11:58
Ovaj manijak je tako lijepo ubačen u SPC ne bi li joj na najgori mogući način ukaljao obraz, a to je uspješno i učinio. Nije mi samo jasno kako to niko od njegovih kolega nije vidio njegove "sporedne" aktivnosti? Idiot je bio bajker, djeca mu pjevaju i sviraju u hard-rock bendovima i to ne bilo kakvim već krajnje agresivnim u pravcu i izvedbi. Kakve je to sve veze imalo uopšte sa hrišćanskom duhovnošću i kako mu je bilo ko iz crkve mogao dopustiti takve aktivnosti pa na kraju su pustili i da se toliko osili da je ubio? Patrijarh još uvijek ćuti. O čemu se ovdje, zapravo, radi?

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)