Četvrtak 16. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Utorak 24.07.2012.
13:01
Beta A
Ruska pravoslavna crkva (RPC) izrazila je u utorak zabrinutost zbog napada na hram Svetog Arhistratiga Mihaila u kosovskom gradu Štimlje.
Utorak 24.07.2012.13:12
Кирило Московски открива врућу воду! Шта се сада "брину" за цркве и манастире на КосМету када су се сагласили са насилним уклањањем Владике Артемија са трона Епархије рашко-призренске и прихватили су став Теодосија да су Шиптари отворени и добри за сарадњу, а не насилници и сл. Владика Артемије је на сав глас сведочио и сведочи о шиптарско-натовском насиљу над Србима али то очигледно не одговара синодској курији у Београду.
Utorak 24.07.2012.17:16
Знаш брате да те ценим, али зар ти се не чини да си мало претерао с нападом на РПЦ. Не можеш очекивати од руса да подрже неког смењеног владику у Србији! То је ипак унутрашње питање СПЦ. Оно што је тачно, је то да је РПЦ много уложила у обнову Косовских манастира и цркава. Више се труде око њих од наше СПЦ! Мораш се ипак трудити да будеш мање острашћен, ма колико био у праву по питању владике Артемија. Бог ће све довести на своје, уколико то заслужимо! И ја безброј пута падам у ватру, па се после питам шта ја то радим? Радим против Бога и себе самог! Жив био брате!
Utorak 24.07.2012.17:33
Хвала на братском савету, јер не шкоди. Написао сам намерно Кирило Московски а не РПЦ. Непосредно пред прогон Владике Артемија, неколико месеци, долазио је један руски Архиепископ у Грачаницу и тада је упознат са стањем на КосМету као и са ставовима Владике Артемија о многим стварима. Тај исти Архиепископ је касније на Богословском факултету изјавио да признаје римокатоличке тајне и сл. РПЦ и Руси као народ нису исто што и Кирило Московски и његов Архиепсикоп који проповеда чист екуменизам. Зато и написах да сада Кирило измишља врућу воду. Што рече блаженопочивши Митрополит флорински Августин:" када је Русији добро и православнима у свету је добро"- и то је тачно.
Utorak 24.07.2012.19:21
Не знам за тог руског архиепископа екуменисту. Ако је то рекао, онда је за сваку осуду. Мислим ипак да патријарх Кирил, иако је имао раније екуменистичке изјаве, сада одустао од екуменизма и признао га за јерес! Негде сам прочитао његову изјаву да је екуменизам јерес и да нема ништа од уједињавања с католицима. И оно што ради задњих година, мислим да не води к екуменизму. Ипак мислим да је он на исправном православном путу и да Русију води к бољим временима. Многи га нападају и осуђују и у Русији, зато што иде уз Путина и садашњу власт, али реално, то је најбољи пут за русе и РПЦ данас. У вери они ништа битно не мењају, а ако запад напада Кирила, значи да је он на правом путу!
Utorak 24.07.2012.19:41
Ево о ком је Архиепископу РПЦ реч http://www.youtube.com/watch?v=vPviwpfJG0A&feature=results_video&playnext=1&list=PL06582D3BB4B5D293 Нажалост на интернету нису више доступни извештаји о својевременом доласку овог Архиепископа у Грачаницу, његовом тадашњим изјавама и изјавама после прогона Владике Артемија. Нормално не треба целу РПЦ поистовећивати са овим Архиепископом.
Utorak 24.07.2012.20:07
Хвала за линк, и помислио сам да је то митрополит Иларион. Он је, слично Ириниеју (Буловићу) школован и низу западних земаља и тамо попримио екуменистичке идеје. Врло школован и врло опасан тип по православље, јер може довести до великих скретања, уколико дође на власт у РПЦ. Сада се бави дипломатијом у РПЦ и мислим да је тренутно највећи екумениста тамо. Даћ Бог благи да никада не оствари своје циљеве! Ипак ми патријарх Кирил улива наду да то неће дозволити, док је он на власти.
Utorak 24.07.2012.21:49
Дај Боже да буде по речи твојој за патријарха Кирила јер ако он успе да не поклекне искушењу екуменизма онда ће то да буде добра брана и за нас од те свејереси.

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)