Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
25
Sreda 18.07.2012.
05:35
Danas A
Raščinjeni episkop raško-prizrenski Artemije kaže da je spreman da razgovara sa vrhom Srpske pravoslavne crkve, ali da ne želi da se pokaje.
Sreda 18.07.2012.06:15
Tako se hriscanstvo podelilo na pravoslavce,katolike,protestante,baptiste...Sad se deli SPC, a radi se samo o prisvajanju moci. Isto kao u politici, svako hoce funkciju,svako hoce novac,moc,uticaj...Samo sto su u politici glasaci ovce a u organizovanim,institucionalizovanim religijama,vernici su ovce.Zato sam ja procitao bibliju,ne idem u crkvu,ne dajem priloge,kad dodje pop da mi sveti vodu naplacuje mi papreno, a ja trpim iz pristojnosti. Ja vozim 22god.stari yugo,a prodavaci magle voze luxuzne nove automobile. Isus je rekao"podigni kamen pored puta,naci ces me, zaviri u svoje srce,tu sam".Mozete duhovno da se uzdizete i izvan DOO crkve.Citajte,proucavajte,meditirajte,molite se...
Sreda 18.07.2012.09:10
Ајде Плагијатору у покушају, престани више да машеш својом рекламом пакла. Доста ти је што имаш шиптарски пасош и плату од њих, сави главу пред Теодосијем и Савом Јанићем, љуби и даље шиптарске скуте и не брини нико ти неће сметати у том твом пакленом уживању.
Sreda 18.07.2012.09:16
Ti očigledno živiš po zakonu a ne po ljubavi. Odabrao si stari zavet i odrekao se Hrista. Znaš šta te čeka ako ne ispunjuješ svako slovo zakona?
Sreda 18.07.2012.11:02
Po minusima vidim da su se mnogi prepoznali. Shvatili ste da ne poznajete religiju kojoj pripadate a spasenje ste izgubili jer ste ga dali u ruke onima koji su najveći antihristi. Mislite o tome. Meni je svejedno jer sam agnostik.
Sreda 18.07.2012.10:27
Gospod nas Isus Hristos je rekao: "Prepoznacete ih po delima." Lopov Artemije je prodao crkveno imanje u Djakovici siptaru po imenu Kole Komoni (katolik). Imanje je prodato za cenu od 150.000 Evra. To svi Srbi sa Kosova znaju. Ko ne veruje, izvolite idite na Kosovo i proverite. Ako koza laze, rog ne laze. Lopov Artemije je izdigao sebe iznad SPC, iznad patrijarha. On je lopov koji vice: "Drzite lopova." Da bi skrenuo paznju sa sebe on lansira lazi da je SPC na papskom putu. Goreces u paklu, lopove Artemije. Bolje ti je da se vratis u svoju Crkvu. Vrati se Pravoslavlju.
Sreda 18.07.2012.19:26
Nama Srbima sestre i braćo draga..treba jedinstvo..pogotovo u svetoj CRKVI NAŠOJ.. Najbolje bi bilo da mudre glave sednu i rasprave sve..Artemija moramo poštovati kao borca..ali moramo se i novog raskola plašiti.. Nadam se da će doći do pomirenja--NEMA DRUGE A MUDRE ODLUKE!!!
Sreda 18.07.2012.07:40
Само хоћу да поручим патријарху Иринеју, да се мане ћорава посла и да прети изоптштењем владике Артемија из цркве, већ нека поправи оно што су он, Борис Тадић и неканонски владика Теодосије направили хаос и раскол у СПЦ. Знамо добро да је Артемије смењен по налогу американаца и шиптарских терориста уз сагласност издајника Бориса Тадића и шпијуна Живка Шибалића (Теодосија).
Sreda 18.07.2012.07:48
Gospod Bog kaze: "Ne lazi". Laz izlazi iz tvojih usta. Gorece u paklu svi oni krse Bozije zapovesti. Artemije je bio obican lopov koji je opelesio narod na Kosovo. On je cak i Crkveno imanje u Djakovici prodao Siptarima.
Sreda 18.07.2012.08:28
Господ је дао једну заповест која правилно гласи овако : Не сведочи лажно на ближњега својега Кршиш ли је ти оваквим оптужбама?
Sreda 18.07.2012.09:25
Пре него што овако нешто напишеш погледај акта, али сва, о томе без Теодосијеве селекције. Када већ причаш о томе ко је и са чијим овлашћењем Шиптарима уступио извор минералне и топле воде преко Бистрице Дечанске, као и манастирску земљу на којој су шиптари направили бесправно своје куће? Изгледа да су многе ствари почеле да се дешавају када је Владика Артемије почео да раскринкава крими повезаност Зорана Грујића са Атанасијем Јевтићем, као и када је требало Теодосије да положи рачуне о финансијском стању ма. Дечани. Осим тога колико вичеш овде о паклу и лоповима мора да си пребогат у пакленим вештинама и лоповлуку!
Sreda 18.07.2012.08:59
Владика Лаврентије је признао пре 2.године да Владику Артемија не би дирали да није у ЕРП тј да није владика на Косову док је Патријарх и прошле године показивао исту жељу за изопштењем владике Артемија: http://www.vesti-online.com/Vesti/Srbija/130190/Patrijarh-Sabor-ce-verovatno-izopstiti-Artemija 11. 04. 2011. Што значи да само знају да прете и ништа друго ,осим претњи ми ништа друго и не чусмо .
Sreda 18.07.2012.08:09
Пречасни владика Артемије је по својој Богоугодној духовној суштини вечни покајник. Он нема разлога ни потребе да се каје по налогу небогоугодног наводног србског патријарха Иринеја. Свим упућенијим верницима СПЦ нажалост јасно је да је у СПЦ дошло до тешког раскола. Више од половине владика и епископа су тзв. новотарци и екуменисти. По учењу Св. Саве и светих отаца Аве Јустина и владике Николаја екуменизам је свејерес. Они су повели СПЦ у свејерес. Србски народ на Космету и србске светиње препустили су шиптарима. Тзв. патријарх је паписта који не поштује каноне Христове православне саборне цркве и Устав СПЦ. Учешће у богослужењу са јеретицима је такође јерес. Нека је Бог на помоћи СПЦ...
Sreda 18.07.2012.08:21
Patrijarh Iriner:"To je deoba jednog organizma i hod putem koji nije ni jevanđelski, ni kanonski, ni crkveni, put kojim idu raskolnici ili jeretici".Ovim recima je papista patrijarh Iriner, divno sebe i njegov polukatolicki Sinod SPC opisao
Sreda 18.07.2012.08:27
Raščinjeni episkop raško-prizrenski Artemije kaže da je spreman da razgovara sa vrhom Srpske pravoslavne crkve, ali da ne želi da se pokaje.... Опет дозвољавате себи половичност у раду а тако испадате више него неозбиљни,зашто нисте пренели целу изјаву која гласи: „Моје покајање би било од великог значаја и драгоцено јер би то била моја аболиција свега што су они већ урадили. Било би непосредно признавање свих оних клевата, лажи, напада које, ево, већ две и по године пљуште по мени“ Он поручује да се не може кајати за „њихове пропусте и грешке“.
Sreda 18.07.2012.09:18
Не могу пренети целу изјаву јер циљ оваквих чланака није да изнесу истину и сл. већ да замуте што више воду тако да прав испадне крив и обрнуто крив прав! Полуистина је омиљено оружје демона и оних који му служе од Адама па до наших дана, додуше неко каже да не служи демону већ да се бори за демо(но)кратију, други за новац и сл. Владика Артемије јесте Владика у сваком погледу и то смета обојици Иринеја, Атанасију и новопројављеном извору крокодилских суза Амфилохију! Њима се жури да преко Теодосија докусуре Православље и Србе на КосМету! Новине често пута раде посао римских војника који су шибали Христа,а да нису знали ништа о њему, они који их хушкају да то раде су главна опасност!
Sreda 18.07.2012.11:28
Pre bih rekao: JADAN je Artemije. Vrati se Artemije u svoju Crkvu. Vrati se u Pravoslavlje. Pokaj se dok jos ima vremena. Gospod Bog je mnogima oprostio. Oprostice i tebi. Gospod Bog ne moze oprostiti samo onima koji nece da se pokaje. Najgori greh je neispovedan greh.
Sreda 18.07.2012.12:26
''Гонитељи моји ме могу лишити Епископског Трона, чак и Епископског чина, могу ме прогласити болесним, сенилним чак и лудим (као што је већ учинио Сава Ј.), могу учинити и многа друга безакоња која нисам у стању ни да замислим. Све ћу поднети с помоћу Бога. Ипак, не могу ме натерати да стварам раскол и цепам светосавски хитон Српске Православне Цркве, не могу ме натерати у загрљај папе римскога, ни у наручје екумениста европских, јер ја од својих ставова немам намеру одступати. Стога, вапајна молитва: "Нека буде милост Божја на нама, као што се уздасмо у Њега". Амин. Епископ Артемије
Sreda 18.07.2012.12:36
И још једном за крај: ЈЕДАН ЈЕ АРТЕМИЈА ВЛАДИКА РАШКО-ПРИЗРЕНСКИ И КОСОВСКО-МЕТОХИЈСКИ КОЈЕГ ЈЕ АМЕРИКА У САРАДЊИ СА ВАТИКАНОМ ПРОТЕРАЛА. ДОСТОЈАН !

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)