Sreda 5. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
25
Utorak 17.07.2012.
18:06
Beta A
Poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) u pokrajinskoj skupštini Adam Paljov protestovao je danas zbog odluke Ustavnog suda da proglasi neustavnim pojedine odredbe zakona o nadležnostima Vojvodine i obratio se novinarima na maternjem, slovačkom jeziku.
Utorak 17.07.2012.18:13
Ja sam Slovak i obratio sam vam se na svom maternjem jeziku, jer smatram da je to moje pravo ------------------------------------------------ drugim recima - ja sam Slovak koji zivi u Srbiji ali ne zelim da koristim Srpski jezik niti imam miligram postovanja prema toj istoj Srbiji! Pa da lagano odjebes u Slovacku degengi, a povuci i svog svinjolikog gazdu sa sobom...
Utorak 17.07.2012.21:28
Treba izgraditi poredak i sistem u Srbiji,isto kao sto je u EU zemljama.U Francuskoj na pr. ne postoje manjine. Crncima u licnoj karti pise: nationalité française,to sto je poreklom iz afrike nigde u dokumentu ne pise. Poreklo ili na francuskom "origine" je nevazna stvar. Na taj nacin,manjine ne mogu da maltretiraju drzavu nekakvim posebnim zahtevima,vec se zna,sluzbeni jezik je francuski,gradjanska prava su takva i takva,regioni imaju svoje nadleznosti i ko pomene otcepljenje,proveo bi se kao bos po trnju.Samo u Srbiji manjine,koje su gradjani Srbije mogu da traze povlastice na lepe oci.
Utorak 17.07.2012.18:33
On moze pa prica koji jezik hoce.ALI ima da POSTUJE zemlju u kojoj zivi. a to nije vojvodina to je SRBIJA. s ovakvim komentarima samo provocira. Na celom sveto je isto: kao stranac moras da postujes tudu zemlju.Ako ne vrati se odaklen si dosao! to vazi i za slovake u srbiji. A mi srbi svakakve budale trpimo ,pa najebemo. Ja zivim ceo zivot u austriji s tim moram da ih postujem.ako to nebi nasao bih se momentalno u problemima odnosno vratili bi me odkud sam i dosao! a u srbiji moze da radi ko sta hoce
Utorak 17.07.2012.18:38
Ajde da vas naucim....tebi na primer u Austriji niko ne brani da pricas Srpski..mozes ulicom sa projateljem da pricas koji hoces jezi...niko ti nista nece reci...a u Vojvodini Slovacki je priznat jezik...znaci da moze i u vladajucim strukturama da se koristi.....jednostavno!
Utorak 17.07.2012.18:43
Ustav Srbije dozvoljava to....ali sada je kasno da se menja...vec su probali sa Novim Sadom...eto ti reakcije...Vojvodina je puna manjina...nemozes da ukines tako lako pravo na svoj jezik u skupstini...ili u bilo kojoj vladinoj strukturi
Utorak 17.07.2012.18:54
kao i u svakoj drugoj drzavi na sveto. srbi su PREDOBRI prema strancima. pogledajmo primer hrvatska.....koliko tamo ima jos stranaca. de su njima cigani otisli odjednom????
Utorak 17.07.2012.18:41
NIJE TACNO. u austrije u vladajucim strukturama NESME da se prica srpski! i netreba. A koga ces ti da ucis? u srbiji niko nikome nebrani da koristi strani jezik ali zna se gde se treba da se prica domaci jezik. AKO NEKOME NEPASE ........ZDRAVO
Utorak 17.07.2012.18:47
Ja ti pricam za Vojvodinu...ne znam dali sme to u Austriji...ali odma vadite EU kao primer....a necete u EU....kako glupo...u Vojvodini manjina sme da prica svoj jezik u skupstini....a ako se promeni...bice Kosovski problem i u Vojvodini
Sreda 18.07.2012.09:23
Znaci u skupstini Vojvodine imate 6 prevodioca, jer ne vjerujem da svi pricaju svih 6 razlicitih jezika, ili su ljudi fenomeni !?
Utorak 17.07.2012.18:39
Dosta su raznorazne budale cepale srbiju! svet se spaja a srbiju bi da uniste skroz! Vojvodina je cvrsti deo srbije i ako ima boga bice i rep.srpska! Pa dokad ce da jase srbe,dosta je bilo!!! SRBIJA SRBIMA !
Utorak 17.07.2012.18:49
Nesikiraj se ti za kosovo. srbi su tvrdoglavi ako traje i 100 godina........siptari ce da najebu ;) zato sto smo takvi oni i bi da nas uniste.
Utorak 17.07.2012.18:51
I siptari i madjari i ostali separatisti koji zive u srbiji iskoristili su ovu probolesnu -proevropsku bandu i tol;iko su se napalili da misle da je srbija septicka jama gde svako moze da sere. Trebate shvatiti da je srbija veci interes nego srpski tako da kada vam se desi jos jedan berlin, molicete svi na srpskom.
Utorak 17.07.2012.20:39
Apropo kako "autonomija" ne znaci razbijanje Srbije, po tvrdnjama pristalica "autonomije"...gospodin iz teksta gore je slovackog porekla, na konferenciji je odbio da govori srpski, odabrao je slovacki a inace je pripadnik LSV-a, ciji firer je gostovao na simpaticnoj manifestaciji sa ustaskim notama "Srijem Hrvatskoj"... Ne, ne, autonomasi i lsv svakako ne zele razbijanje Srbije
Utorak 17.07.2012.21:05
Epa hteli ste demokratske promene 5 oktombra , poslali sve patriote u HAG ...e sad posle kosova na redu je vojvodina i sve redom!
Utorak 17.07.2012.21:22
Voleo bih da vidim ko je sta izgubio ovakvim odlukama ili dobio. Ako si slepac i nisi od rodjenja neki sa prezimenom Djilas, Pajtic, Dacic, Tadic,Vucic.... ili tako nekih nama vec dobro poznatih prezimena od vajkada, mozes da se batrgas i isto ti je. Poslednjih 20 godina MI (mislim na sve ljude iz Srbije) samo blejacimo ko ovce i trazimo nesto sto nam naturaju majmuncine koje bi htele da nas na taj nacin zamaraju kojekakvim budalastinama. Kladim se da kad potpale vatru lepo odu u neku kafanu i zderu i piju do mile volje a mi se ovde (sto je jos najbolja varijanta) napusavamo ko je sta i ko sta misli. Je.e se njima i drago im je sto nikoga od njih nismo pitali kad ce nam biti bolje.
Utorak 17.07.2012.21:27
Samo zastanite i vidite da ti sto urlaju i traze kojesta (a obican svet nece nikad imati nikakve koristi od toga) koliko novca imaju, gde sede i kako su bahati za kafanskim stolovima, urlaju i crkavaju. Dozovimo se pameti i ne dozvolimo da nama manipulisu polusvet i paraziti. Tek tada cemo imati sve i moci cemo zajedno da radimo za Srbiju. SVI, a ne ovaj, onaj, ovakav, onakav. Verujem da je svima ova Srbija majka i da joj zele najbolje ali nam zlotvori namerno ubacuju ovakve koske da se glodjemo medjusobno.
Utorak 17.07.2012.21:50
Ma samo velikog dusebriznika Canka vidite kakva je to bitanga. Jos uvek mi je u glavi ona njegova obesna voznja gradom sa motornim sankama, on kao iskazuje neki bunt a u stvari tezak sadista. Ma ko mu je kum, sa kojim tajkunima svaki dan jede? Znam dovoljno stvari oko svih ovih nazovi autonomasa i znam provereno da ih samo zanima novac i da oni lisno pljackaju ovu sirotinju i samu Vojvodinu. Evo sad ce ponovo i Koaliciju Vojvodina da aktiviraju samo da nas svadjaju i da nas okrecu jedne na druge dok nas ne ojade nacisto. Nas i zemlju. Moramo biti pametni protiv ovih kauboja i svi zajedno, molim Vas sve....
Sreda 18.07.2012.01:08
Prijatelji Srbi su vecina u Vojvodini,tako da manjine mogu samo da se deportuju u svoje drzave ili da cute,sve ostale separatizme treba kaznjavati kaznama zatvora.Nema potrebe za tenzijama.

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)