Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
24
Utorak 10.07.2012.
08:24 >> 12:18h
Beta, Vestionline A
Dan rođenja Nikole Tesle, 10. jul 1856. godine, slavi se u Srbiji kao Dan nauke a u Filadelfiji i Zemunu kao Dan grada. "Samo" kao Teslin rođendan obeležava se u Čikagu, Pertu, Njujorku, Zagrebu, Smiljanu, Pragu, Moskvi, Bratislavi, Beču, Budimpešti i selu Jabuka kod Pančeva. Povodom obeležavanja 156 godina od rođenja našeg velikog naučnika i pronalazača, organizovano je nekoliko manifestacija...
Utorak 10.07.2012.08:58
Pa dragi,predivni čovječe,sretan ti dan rođenja na našoj plavoj planeti i u našem srpskom rodu!!!Znam da negdje uživaš u duhovnom nebu ti bezvremeni filozofu i naučniče, u punom smislu te riječi,pošto drugo odredište za takvu osobnost ne mogu zamisliti.
Utorak 10.07.2012.09:07
Teslа je pesnik elektrotehnike, umetnik! Njegovа intuicijа je kolosаlnа, njegov pogled u tаjne prirode strаhovit ... Verujem dа će svet dugo vremenа čekаti dok se pojаvi genije, koji bi mogаo biti tаkmаc Nikoli Tesli u pogledu njegovih velikih delа i njegove imаginаcije.
Utorak 10.07.2012.13:43
Mnogi možda ne znaju da je Nikola imao starijeg brata Danila koji je bio genijalniji od njega, ali je poginuo kad je imao 12 godina. Sam Nikola je u svojoj autobiografiji rekao da je ono što je on postigao samo zrnce u odnosu na ono što bi Danilo (Dane) uradio da je ostao živ.
Utorak 10.07.2012.15:32
Колико се сећам, тај његов брат се спремао да постане свештеник, ко његов отац. А тачно је да је био интелигентнији и од Николе.
Utorak 10.07.2012.16:35
Malo su glupa ta nagađanja, šta bi kada bi. Puno stvari se mora poklopiti da bi se nešto desilo.
Utorak 10.07.2012.09:55
Добро хајде , био је геније испред свог времена али уместо идеализовања једног ипак смртног човека треба ипак рећи и ово : наука и техника су одраз слабе вере у Бога а претеране вере у самог себе што је вид гордости . Наши преци су живели без струје , компјутера и силних помагала у животу па су ипак живели . Живот је био тежак али ипак са више смисла и радости док им ми , њихови размажени потомци нисмо ни до колена . Уствари , што смо више окружени техником то смо све усамљенији и отуђенији . Наука нас држи приковане за земљу уместо да размишљамо о божанственом и вечном . Људи су у суштини исти и са науком се само повећава зло у свету . Нажалост и Тесла је несвесно био само део система који
Utorak 10.07.2012.09:59
већ у задњих пар векова претвара људе у послушне робове . Наука је сигуран пут ка Антихристу . Нисам верски фанатик и ни сам не би могао живети као што се живело пре индустријске револуције али треба размишљати хладне главе . Без идеализовања ....
Utorak 10.07.2012.11:43
и кад седнеш, удахнеш дубоко, и хладне главе размислиш, дођеш до закључка да све ово што си написао додирних тачака са здравим разумом - нема? без идеализовања ....
Utorak 10.07.2012.11:58
Не води брате наука људе к антихристу! Мало си побркао лончиће! Нема ничег лошег у науци, као и многим другим областима живота и рада. Све што олакшава човеку живот на земљи, не значи да мора да има погубан утицај на спас његове душе. Оно што штети његовом спасењу је наметање неморала као нечег нормалног и моралног. Неморал се може наметати у свим областима људске делатности, не само у науци. Неморал је постао нешто "нормално" у спорту, науци, индустрији, култури и целој људској делатности. То је оно што убија Бога у човеку. Један вид наметања неморала је и путем демократије и људских права, други је у комунизму, фашизму итд. Тај неморал онда испуњава наше животе било чиме да се бавимо!
Utorak 10.07.2012.12:09
Уважавам твоје мишљење али бојим се да ствари не гледаш суштински . Атомска бомба , хемијско биолошко оружје , осиромашени уранијум итд је производ обезбожене науке која се окренула против самог човека и Бога . Праисконско зло само налази још боље начине да се материјализује помоћу науке . Светоотачка мисао је да човек бива побеђен ономе коме ( чему ) обраћа пажњу . Најобичнији сат на руци је пример : што год више гледамо на време оно све брже иде ! тј.оно нас "побеђује " Свети Павле је само једном реченицом савршено објаснио : " Телесно мудровање је смрт "
Utorak 10.07.2012.13:00
Сам си већ дао одговор "производ обезбожене науке"! Производ: обезбоженог спорта је слављење фудбалера који је дао гол руком, обезбожене политике је издаја и крађа своје земље... Тачно је да човек више осећа потребу за Богом тамо где су тешки услови живота, него тамо где је материјално благостање! И ту се слободно може рећи "јадни људи у земљама где влада материјално благостање и робовање њему"! Ипак богатство НЕ МОРА да буде препрека на путу до Бога. Авраам је био богат, али није робовао том богатству! Све се своди на продуховљење човека, јер само оно ствара моралне људе, ма чиме се бавили! Човек треба да ради оно што може помоћи људима, али само у колико није у супротности с моралом!
Utorak 10.07.2012.13:14
Још само да додам, зло, како кажеш, налази још један начин да се материјализује! Зло може да се материјализује било где и у било чему и ту га нећеш спречити смањењем једног од безброј начина материјализације. Зло се материјализује тамо где је неморал, односно, где се човек удаљава од Бога! Једини начин борбе с злом је висок морал људи, односно, продуховљавање народа!
Utorak 10.07.2012.13:51
Tesla je bio naučnik, ali je bio mnogo duhovniji od većine sadašnjih sveštenika i Pravoslavne i Katioličke crkve.
Utorak 10.07.2012.18:51
Ja da tako mislim nikad nebi sjeo za kompjuter.Teslina namjera je bila plemenita,jer je tražio besplanu energiju za čitav svijet,a to što nije uspio krivi su "dolari".Tesla i struja,Pupin i telefonija na daljinu,Milanković i njegov najtačniji kalendar i teorija "ledenih doba, divno je biti takav Srbin,čak se i mrzitelji tog imena ,klanjaju.
Utorak 10.07.2012.11:51
Tesla se okreće u grobu jer idioti žele njegovo telo u hramu svetog Save. Njegovo delo zaslužuje osnivanje potpuno novog sistema verovanja a ne da ga koriste lopovi i prevaranti SPC-a kako bi povećali svoju zaradu.
Utorak 10.07.2012.17:04
Najveci vizionar i genije u istoriji covecanstva! Srecan ti dan rodjenja Srpsko cedo. I hvala ti za sve sto si ucinio i mogao da ucinis ali su te druge zle svinje Americke sputavale u tome.

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)