Sreda 1. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Sreda 06.06.2012.
06:40
Večernje novosti A
Komisija za obeštećenje u procesu rehabilitacije, koja je počela da radi u februaru ove godine, donela je prve odluke o visini odštete za one koji su osuđeni u političkim procesima posle Drugog svetskog rata - otkriva državni sekretar Ministarstva pravde Slobodan Homen.
Sreda 06.06.2012.08:24
To je bila muka.Danas nose kamenje sa takce A do tacke B.Sutra to isto kamenje sa mesta B vracaju na mesto A.Tako svaki dan.
Sreda 06.06.2012.08:50
Према међународим конвенцијама у затвору се морају обезбедити затвореници од било каквог насиља како од стране затворског особља тако и од других затвореника! Поменути услови нису постојали на Голом Отоку. Тамошњи затвореници нису били обезбеђени. Наиме, Јово Капичић, алиас Јово Капа, је по језуитском принципу "ни лук јео ни лук мирисао" за заточенике на Голом Отоку измислио гнусан систем кажњавања где су затвореници били принуђени да се међусобвно кажњавају. Установљење и наметање оваквог система кажњавања је и са правне и са моралне стране злочин! Какав је то затвор у коме је дозвољено и од стране власти подстрекавано да затвореници туку једни друге често пута међусобно наносећи смртоносне
Sreda 06.06.2012.08:51
повреде? Преко једне овакве грозоморне институције држава се “елегантно” лишавала политичких противника којима чак није ни суђено пре но што су затворени у паклене затворе, логоре и томе слично и то на временски неодређене робије. Овакав систем државне тортуре над својим политичким противницима многе је коштао живота или је у њиховој души оставио дубоке ране и патњу које су за већину биле узрок преране им смрти ако би били пуштани на слободу. Доста компромитујућих документа о голооточком страдању тамошњих жртава по наређењу сатрапа Капе уништен је, али још постоји довољно документата и живих сведока о страдањима на основу којих се може судити овоме злочинцу и коначно га сместити тамо где му
Sreda 06.06.2012.09:10
Срамота је исплатити тих бедних 13,7 милиона динара када се зна да је један Капичић много више од тога коштао овај напаћени народ! Његову имовину (и свих осталих саучесника у том злочиначком подухвату!) одузети,продати и намирити жртве,како се ради у нормалном свету! А крвнике у затвор,шта друго!
Sreda 06.06.2012.10:23
Jos jedna sramota po Srbiju,a jos gore je ponizavanje zrtava na ovakav nacin a jedino dobro je to sto istina polako ali sigurno izlazi na videlo.Srbijom se i danas setaju i velicaju copini saradnici ali u vecini su to njihovi naslednici.Kao prvo Srbija bi trebalo da donese zakon,kojim bi se kaznjavalo svako velicanje copine vladavine,zabraniti rad kp,a njegovog unuka koji se usudjuje da javno kaza kako su partizani pobili malo nevinih zrtava samo zato jer nisu bili njihove pristalice.Zlocin ne zastarjeva i Vlada Srbije bi konacno trebala ozbiljnije da se ovim pozabavi.

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)