Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
22
Petak 25.05.2012.
23:26 >> 09:09h

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/helpers/Authoralias.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/helpers/Authoralias.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/scripts/comments/all.phtml on line 36
A
Brojni sveštenici Eparhije žičke u pratnji policije u petak uveče su iz manastira Vaznesenje u Ovčarsko-kablarskoj klisuri izbacili vernike koji su drugog dana praznika Vaznesenje Gospodnje došli na večernje bogosluženje kao i da igumaniji Jeleni (Đurić) i sestrinstvu ove svetinje čestitaju manastirsku slavu. U manastir je stigao i vladika žički Hrizostom, a pronela se i vest da je posle 22 časa uhapšen i grešni Miloje, čačanski biznismen Miloje Stevanović. U međuvremenu, monahinje su odbile da ispoštuju odluku episkopa žičkog, kojom im se nalaže da napuste manastir jer su otkazale poslušnost eparhijskim crkvenim vlastima.
Subota 26.05.2012.07:17
Док се не побуне и не откажу послушност Синоду и Патријарху све владике са својим верним народом, које не подржавају скретање у јерес и новотарије, ово ће нажалост бити само још једна мученичка жртва оних којима је Бог милији од страха од модерних фарисеја! Ако је дошао тај час, да се одлучно каже НЕ језуитима у СПЦ, онда треба сви да кренемо путем игуманије Јелене и једном за увек збацимо папске језуите из наше Светосавске Цркве! Пробудите се владике Светосавља или је дошао и вама и нама крај!
Subota 26.05.2012.08:09
Све је јачи тај глас, тај повик на буђење... Глуви ли су?
Subota 26.05.2012.08:16
Док се не скупе све владике и стотине хиљада верних и не крену у Патријаршију да отерају продане душе и очисте СПЦ од јереси, ово ће се стално понављати са још већом жестином, јер паника је све већа и већа! Да видим онда како ће милиција да бије вернике који смењују шачицу јеретика који желе да владају, а не служе Богу!
Petak 25.05.2012.23:35
Избацивати силом вернике из цркве је заиста антиправославни гест екуменизма,али није ни у православном духу изазивати реакцију оних који имају тренутну власт.
Petak 25.05.2012.23:43
http://www.srbinaokup.info/portal/2012-02-20-18-19-54/2012-02-20-18-28-56/287-podrska-mati-jeleni-i-njenom-sestrinstvu ''Господе...ево дрски јеретици, вековни одступници од истине Твоје, подмукло саставише план и грозно ударише на народ Твој и на светињу Православну. Још једном пролише крв деце Твоје; још једном отворише потоке суза верних Твојих; још једном обукоше Цркву Твоју у црнину туге и жалости и исплетоше јој трнов венац од лажи и насиља и неправди својих...'' Св.Николај Србски.
Subota 26.05.2012.01:03
Погрешио си у другом делу, овде нема никаквог изазивања тренутне власти...овде имаш само чисту борбу за своје принципе и истину. Није изазивање власти онај протест младих американаца у Чикагу против Нато самита, то ти је чиста борба против зла. А тих 50 до 100 попова што су учествовали у избацивању народа и монахиња нећу ни коментарисати. Вукли су их по блату све до спољних делова манастира!! Силеџије уз помоћ полиције!
Petak 25.05.2012.23:38
Ljudi,Srbi ustanimo zadnji je cas.u odbranu vere!!!!!!!!!!!Podrska sestrama i vernom narodu!!!
Subota 26.05.2012.00:28
Папски језуити, можете да истјерате вијернике из цркве, али не можете Православље да нам отмете.!
Subota 26.05.2012.02:36
Nemojte biti naivni!!!Nista se nebi desilo da gospoda nije krenula za raskolnikom Artemijem.Nisu oni ni za kakvo zaljenje.Zive po etnoselima i visepratnim kompleksima i ,gle ironije,zovu to katakombama.Ko hoce u sektu nemoze da prebiva u manastirima srpske Crkve.Oni su nasilnici nad telom Crkve.Evo jos jednog povoda da ne doleceni komunisti peru svoju savest.Svi su oni jako lepo zbrinuti.Sigurno im nista nece faliti.Ni njima ni njihovim finansijerima koji,toboze,pate za vernim narodom a sve cine da ga podbune protiv svoje Crkve.Ne zbunjuj se narode.Nedaj se Artemijevim vucima koji pljuju na svog patrijarha i episkope.Zivela Srpska Pravoslavna Crkva!
Subota 26.05.2012.08:05
Наравно да они нису за жаљење! Ја им се искрено дивим што су имали довољно љубави да истрају на Христовом путу. За жаљење су они који ћуте из страха да не изгубе неке привилегије и богатство због доследног исповедања Христове вере! За жаљење су они који врше службе са убицама Христовим! За жаљење су они који прогањају оне који желе да врше службе и моле се Богу онако како су то радили наши преци још од Светог Саве! За жаљење су они који се једине с јеретицима, не поштују вековне црквене каноне...
Subota 26.05.2012.08:23
Онај ко је кренуо са Богочовеком кроз живот, као Владика Артемије сигурно није у расколу са Богом. Проблем је што су дипломе и титуле многих у расколу са Духом Светим, па им је круна преча ог Крста Христовог! Нажалост црква која гони Владику Артемија није Црква већ обична политичка институција у којој животаре многи чекајући да се огребу за част и сласт. Они који имају петљу да се одрекну такве шасти и сласти и почну јасно сведочити Христа бивају пљувани, грувани, спрдани на све начине распињани и злостављани, али слатко је за Христа страдати!
Subota 26.05.2012.08:18
Још једном се показује на делу шта значи Најамник који се издаје за Пастира о коме Богочовек говори у свом Еванђељу! Епископи, свештеници, монаси и њима слични хришћани стомака и привилегија ради које им нуди Велики Инквизитор су кренули у свој поход на Христа Богочовека! Срамота и брука, Владику Артемија су протерали и осудили по свим принципима инквизицијског разума, а сада би да затрпају Извор Духа Светога који је кроз преп.оца Саву годинама напајао верни народ правом вером! Где је Венијамин, самопроглашена перјаница антиекуменизма? У запећку гризе чин архимандрита којимга Хризостом нахранио! Нема В. Димитиријевића, Симеона, Дионисија и других "антиекумениста" јер им се не оставља стомак!
Subota 26.05.2012.10:36
Dakle, i to je postao posao policije, da izvlači monahinje i vernike iz crkve? Dačiću, ti se izjašnjavaš kao demokrata.
Subota 26.05.2012.11:08
Za posebno su zaljenje oni koji svima znaju meru sem sebi.Obicno ljudi jedne knjige i strucnjaci opste prakse.Sve znaju i u sve se razumeju, obicno se krijuci iza velikih reci i tudjih dela.Novopeceni pravoslavci koji peru savest dajuci podrsku monahu Artemiju.Sa kojom je to pravoslavnom Crkvom u jedinstvu?Ko ce da vam rukopolaze svestenike kad ode Bogu na istinu?Ako se ne pokaje i dozove pameti zavrsice ko i Miras Dedeic,isti im je rukopis!p.s.Svaka sekta polazi od stava da je u jedinstvu sa Bogom.To je naravno ne cini spasonosnom Crkvom zivog Boga.To vas nisu ucili monah Artemije i njegovi trabanti.Ucili su vas klevetnickim tiradama!Sram vas bilo po 1000 puta.
Subota 26.05.2012.19:37
"Novopeceni pravoslavci" ???Ако је ко од првог часа радио, нека данас прими праведни дуг. Ако је ко дошао после трећега часа, нека празнује са захвалношћу. Ако је ко стигао после шестога часа, нека нимало не сумња, јер ничим неће бити оштећен. Ако је ко пропустио и девети час, нека приступи не колебајући се нимало. Ако је ко стигао тек у једанаести час, нека се не плаши закашњења: јер овај дивни Господар прима последњег као и првог, одмара онога који је дошао у једанаести час, као и онога који је радио од првога часа. И последњег милује и првога двори; и ономе даје, и овоме дарује; и дела прима, и намеру целива; и делање цени, и принос хвали.
Subota 26.05.2012.11:16
Са свом срамотом морам да кажем да је главни актер био млади 25-огодишњи свештеник кога сз обучили у Студеници како да се обходи према старијим монасима и монахинјама ...Све то посд покровидељством Хризостома , страшно је ....
Subota 26.05.2012.11:55
09:01 СРБИ НА ОКУП Манастир Вазнесење: Сестринство манастира на челу са мати Јеленом се повукло у конак који је направљен на приватном имању, а налази се изнад манастира Вазнесење!

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)