Četvrtak 9. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
9
Petak 25.05.2012.
17:04
Beta A
Specijalni gost festivala "EMI Tabor" u Kanjiži u julu biće advokat pokojnog Šandora Kepira, koji je bio optužen za učešće u zločinima u Novosadskoj raciji 1942. godine, javio je danas novosadski "Radio 021".
Petak 25.05.2012.17:31
Da li ce predsednik Kanjiske opstine dati izjavu povodom posete ovog kretena ? Ili se on mozda slaze sa njom ?
Petak 25.05.2012.19:07
"Antifašistička akcija Novog Sada upozorava javnost da će i ove godine u Kanjiži, u Vojvodini, biti organizovan trodnevni ultranacionalistički festival. 6. put!!! Takozvani “festival ujedinjene mađarske omladine u južnom kraju“ biće održan u Kanjiži od 8 -10 jula 2011 godine . Kanjižu će u tri dana pohoditi horde fašista, a sa bine će ih zabavljati poznati fašistički bendovi iz Mađarske. Posle prošlogodišnjeg orgijanja koje su preko pokrajinske vlade finansirali i svi građani Vojvodine, mađarski fašisti ponovo će promovisati svoje bolesne ideje u Vojvodini....
Petak 25.05.2012.19:07
Ovoga puta čitavu manifestaciju finansira mađarska desničarska vlada potpomognuta fašističkom partijom Jobbik ,a festival je dobio i institucionalnu podršku mađarskog nacionalnog saveta u Srbiji. Pitamo se zašto se ovo dopušta? Pošle prošlogodišnjeg skandala kad je vraćen autobus prepun mađarskih fašista koji su divljali na granici? Da li građani Kanjiže moraju da trpe samovolju najordinarnijih fašističkih siledžija? Svima je poznat nagli porast fašizma i kontinuiranog desničarskog nasilja kod naših severnih suseda a da li ćemo dozvoliti da marširaju i propagiraju versku nacionalnu i rasnu mržnju ovde?
Petak 25.05.2012.19:08
Mađarska Garda, 64 Županije, Jobik i ostali ekstremno desničarski, revizionistički pokreti odavno pokušavaju da izazovu eskalacije nasilja i međuetničke netrpeljivosti u svim zemljama u okruženju. Slične manifestacije održavaju se u Slovačkoj, Rumuniji, Hrvatskoj ali i u Srbiji. To što ovdašnja vlast i celokupni državni aparat dopušta da se održavaju ovakve i slične "manifestacije" je nedopustivo. Dnevnopolitička partijašenja i potkusurivanja u imaju za posledicu ovakve svinjarije, a fašistički skup se legalno održava pod firmom pogrešno shvaćenog multikulturalizma koji se u Srbiji manifestuje kao dopuštanje fašizma!
Petak 25.05.2012.19:10
Zarad opstanka nekih lokalnih koalicija na velika vrata se uvodi mađarski fašizam čiji protagonisti neometano šire svoje bolesne ideje propagiraju nasilje i rasnu mržnju. Zato se ne možemo osloniti na državne organe da će zaustaviti održavanje ovog fašističkog festivala. Antifašisti ne žele mađarske a ni bilo kakve druge fašiste u svojoj okolini! Mađari imaju pravu kulturu, tradiciju i običaje na ovim prostorima i ona nikako ne uključuje naci-skinhead bendove poput , "Romantikus eroszak" ili “Strategia”."...... Са сајта Антифашистичке Акције Нови Сад о прошлогодишњем фестивалу...
Petak 25.05.2012.19:12
И да не изоставим овај важан детаљ, постављам га на крају.... "Kao što ne želimo Obraz, Pokret 1389, Krv i Čast i Nacionalni stroj na našim ulicama, školama, fakultetima i radnim mestima, tako ne želimo ni da uvozimo ludake i potencijalne krvnike iz drugih država. Ne želimo da gledamo srpske protiv mađarskih fašista već antifašiste protiv (svih) fašista."

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)