Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Četvrtak 24.05.2012.
00:13
Vestionline A
Evropska komisija je spemna da sarađuje s novim predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem, jer je uverena da Nikolić želi da Srbija ide dalje evropskim putem, a Komisija se ne zalaže za "veliku vladinu koaliciju" u Srbiji jer je to stvar njenih političkih vođa.
Četvrtak 24.05.2012.01:58
Postoji snažan pritisak stranog faktora da se formira većinska koalicija SNS-DS ,što akteri ne tako javno priznaju. Već je gotovo izvesno da se ide ka toj soluciji posebno insistirajući da u vladu mora ući Nikolićeva stranka.Što je pomrsilo račune danas vidno "zbunjenog" Dačića koji očigledno nije u kombinaciji i predstavlja veliki problem dvema najačim strankama kako da objasne postojeću situaciju.Čitajući između redova,nezvanično,postoje indicije da su Nikolić i Tadić već usaglasili osnovu za dalje konsultacije u pravcu formiranja buduće vlade .
Četvrtak 24.05.2012.02:02
Problem je kako predstaviti javnosti,posebno su neodlučni u vrhu DS-a ne znajući kako da se postave u trenutnom spletu okolnosti u kojiem moraju prihvatiti SNS po nalogu, nemajući izbora a sa druge strane pribojavaju se reakcije javnog mnenja. Nameće se pitanje koliko je to "bolje" za Srbiju makar ovakva koalicija nego "naduvana" većina sa Čedom,Dinkićem,Čankom,Dačićem i ostalim večitim "ucenjivačima" velikih i znači li to da smo kao glasači definitivno "prevareni" ili će ipak imati dalekosežne pozitivne stvari ,ako ništa drugo onda na smanjenje jaza između očigledno do sada podeljene Srbije, ka definitivnom pomirenju i ukrupnjavanju na političkoj sceni. l
Četvrtak 24.05.2012.02:17
Nikolić isto tako nema izbora,praviće vladu sa DS-om ili u opoziciju.DSS je izričito neprihvatljiv za pomenuti faktor spolja i moraće da bira. Moje mišljenje je da se povuče i prepusti vladu "ovima" ,sa velikom verovatnoćom da će takva vlada opstati najduže proleće-jesen naredne godine.U toj varijanti mislim da bi se SPS utopio u DS ili u istoriju,što i nije tako loše za nacionalni blok oko SNS-a,DSS-a,Dveri...dakle,prepustiti ih vremenu da se samo unište a sva je prilika da koja god vlada bila u narednom periodu šanse su joj minorne za primetan napredak.
Četvrtak 24.05.2012.10:36
EU je spremna da sarađuje sasvakim ko ispunjava njihove zahteve.. Koštunica im je bio omiljen dok nije rekao NE..Od tada ga mrze... Nikolić če se morati zapitati da li želi slušati EU ili volju svojih glasača..jer se gubi svaki smisao izbora i demokratije ako ti Meri Vorlik određuje šta ćeš govoriti i raditi...

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)