Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
15
Nedelja 13.05.2012.
13:07
G. Gligorević - Vesti A
Predsednik Međunarodne komisije o Jasenovcu dr Srboljub Živanović skoro pola veka istražuje i pronosi istinu o Jasenovcu, tačnije sistemu logora Jasenovac i Donja Gradina, mučilištu i klanici Srba, Jevreja i Roma u Nezavisnoj državi Hrvatskoj. Uporedo sa svojom akademskom karijerom i karijerom lekara, antropologa i anatoma, te sudskog veštaka antropologije, dr Živanović je posvetio svoj život širenju istine o Jasenovcu. Intervju za "Vesti" dao je u Torontu, gde je nedavno bio gost kluba i časopisa "Ljudi govore"
Nedelja 13.05.2012.14:10
Ваљало би да будемо још мало прецизнији! На власти у Србији је подељена између МАСОНА и ЈЕЗУИТА (Опус Деи). Отприлике и за једне и друге знамо какво су зло и чему теже као коначном циљу... Они се повремено између себе поубијају, али се генерално боре за превласт у нашој држави Сећате се Тапија који је био највећи 33 степен међу масонима и који је такорећи убијен (позлило му у полицији) крајем 2002, да би се масони осветили убиством Ђинђића који је језуитски немачки ђак, већ почетком 2003. Тапи је био члан Малтешких витезова, чији су чланови и Весна Триван (ДС), онда се сумња и на Коштуницу (ДСС) да је у вези са неким ложама масонским, Кнежевић из СНС-а такође итд.
Nedelja 13.05.2012.14:20
Свим тим сатанским тајним и полутајним организацијама није у интересу да се српски народ РАЗБУДИ из фатаморганичног сна у који је запао задњих 70-ак година Њима не требају мислећи људи, интелектуалци...већ маса којом се лако влада и која купује производе. Њима не треба јака Православна вера, већ некаква мешавина свих могућих религија која се назива ЕКУМЕНИЗАМ и у коју хоће и наше Правослаље да убаце преко својих људи у Цркви! На крају крајева јеже се од помисли да се у Београду изгради један велелепан и грандиозан МУЗЕЈ ХОЛОКАУСТА СРБА. Онда би ми Срби знали ко смо, шта смо и не би могли да владају над нама, као над стоком
Nedelja 13.05.2012.13:28
" Meni je jedan od savetnika, koji uvek sedi desno od predsednika, rekao..." Ретко те виђам са девојкама...
Nedelja 13.05.2012.14:14
Hvala vam za ovaj tekst!Nisam znao za logor Doboj u I ratu,a ujak pop Savo je bio u logoru Arad! Hvala ovom čoveku što čuva od jezuita i njihovih sluga istinu o Jasenovcu! Ako neznamo svoju prošlost nećemo znati ni za svoju budućnost!Čovek nam je lepo rekao dok ne naučimo svoju prošlost ,stalno ćemo ponavljati lekcije. Spasi nas Bože ponavljanja!
Nedelja 13.05.2012.14:24
Поштовани господине професоре, Бог Вам дао мира у кући, здравља и наду! Ваш родољубиви рад је од непроцењиве важности за Србе и Србију! Живели преко 100 година!!!
Nedelja 13.05.2012.15:55
1,NAPRAVITI MUZEJ POSVEĆEN ŽRTVAMA USTAŠKOG GENOCIDA U BEOGRADU 2. PODIĆI TUŽBU PROTIV HRVATSKE, VATIKANA I NEMAČKE ZA GENOCID U 2 SV RATU 3.UVESTI U OSNOVNIM I SREDNJIM ŠKOLAMA OBAVEZNO ISTORIJSKO OBRAZOVANJE O GENOCIDU NAD SRBIMA U 20 VEKU 4.UVESTI OBAVEZNE EKSKURZIJE DO MESTA STRATIŠTA U DONJOJ GRADINI I JASENOVCU 5.PROMENITI KRIVIČNI ZAKON I KAŽNJAVATI SVE KOJI NEGIRAJU GENOCID NAD SRBIMA U 2 SV RATU 6.NARODNA SKUPŠTINA DA USVOJI REZOLUCIJU O GENOCIDU NAD SRBIMA U NDH 7. ZATRAŽITI OD SVIH PARLAMENATA U SVETU DA OSUDE HRVATSKE ZLOČINE NAD SRBIMA U 20 VEKU
Nedelja 13.05.2012.16:47
U jasenovcu ima 80.000 popisanih stradalnika,romi,starci,bolesni i svi koji su odmah ubijeni nikada nisu bili popisani,a njih je bilo nekoliko puta vise.To je izjavio Filipovic ,fra Satana ili Vjekoslav Majstorovic(ime Vjekoslav Majstorovic mu je dao Maks Luburic jer je tvrdio da je on u klanju Srba majstor veka ili vjeka)koji je uhapsen i streljan posle rata.Gde su popisi imena zrtava iz desetine drugih logora.Samo na Pagu su ustase za 132 dana ubili 42.000 ljudi,od toga 8.000 rasporili i bacili u more da nemogu da isplivaju.Na desetine jama sirom hrvatske gde zrtve nikada nisu prebrojane,neke su i danas zabetonirane.Naselja koja su sravnjena sa zemljom.Spisak je zaista dug.
Nedelja 13.05.2012.19:21
svi nasi neprijatelji bolje poznaju nasu istoriju od nas samih, a svi su nam bili vekovni neprijatelji. "Bili" i ostali i ostace, dok je sveta i veka. a samo mi vodimo "miroljubivu" politiku. Mi vas ljubimo a vi nas... koljite i zatirite. i tako ce biti dok na celo ove nase drzavice ne dodje SRBIN, koji ce znati srpsku istoriju da bi nas bolje uputio u buducnost. a bez istorije nema buducnosti. Ako neznas ko si, sta si, odakle si, ko su ti bili preci, onda si niko i nista. Pa Srbine vidi sta ti je ciniti ...
Nedelja 13.05.2012.22:56
Na nasu zalost mi smo narod koji razmislja srcem a Hrvati glavom.Mi brisemo nasu slavnu proslost i nasa stradanja a Hrvati izmisljaju i velicaju sve one stvari u kojima su bili daleko iza nas.Ljudevit Gaj je 1830 proglasio stokavsko narecje za temelj hr.jezika i objavio kratku osnovu hr.slavenskog pravopisa.Osnova jezika je gramatika,a oni koriste Vukovu.To sto strane reci pisu u originalu i ovcu zovu okolobrdno travopasalo neznaci da ne govore srpskim(izvorni hr. je cakavski).To je jos bilo davno ,sta reci za bosnjacki i crnogorski a u SANU cute.Hrvati su krajem 19-tog stampali "kosovski ciklus" kao hr.narodne pesme,to su uradili i sa "uskockim" 1941.god.
Nedelja 13.05.2012.23:11
Uskoci koji su uglavnom bili Srbi,danas su njihova tradicija.Ban Jelacic,austrijski general koji je jedino austrijsku krunu i priznavao,dade im malo slobode i oslobodi ih nekih nameta.Htede i on malo da vlada,da ima banovinu,posle cetrdesetak dana pozvase ga u Bec da im objasni sta se to desava u hr.Jadni ban se izvadi na bolest a oni ga poslase nazad da sredi stvari.Jelacic pohapsi i po kratkom pobi sve vidjenije,medju prvima je stradao Dimitrije Orelj.Cak ni sa ovim spomenikom u ZG.Hrvati nemaju nikakve veze,njega su podigli austrijski vojnici.Hrvati ga slave,nedostatak pravih izvornih heroja ili 48 dana ,koliko je trajao taj njihov polet pre pokolja sto ga pocini ban.
Nedelja 13.05.2012.23:30
Hrvati su sve austrijske i madjarske vladare nazivali svojima i imali su ih preko 300.,nasta bi im mogle pozavideti Engleska i Rusija zajedno.Zamislite kad bismo mi turske pase zvali svojima.Kada su poceli pokolji ustasa '41.srpski narod u Lici gde su pokolji bili najgori se podigao na oruzje.Ustanak je ako se nevaram podigao cetnik Jezdimir Dangic ,taj dan vam Hrvati slave kao dan ustanka protiv fasizma,27.07.1941.,kakve li ironije.Ali dok se nasi politicari stide nase proslosti ja stekoh dojam da su najvecu zrtvu potiv fasizma dali Hrvati.Uskoro cemo gledati Josipovica i u Rusiji i u Francuskoj na Dan pobede.
Nedelja 13.05.2012.23:49
U Magdeburgu postoji crkva na kojoj pise "sacuvaj nas Boze kuge ,gladi i Hrvata",iste stvari su radili i tamo za vreme tridesetogodisnjeg rata.Nama su naneli vise zla i od Turaka.Onaj ko misli da treba da zaboravimo a smatra sebe normalnim ljudskim bicem,ili nezna taj deo istorije ili je budala.To nam je uradio kralj,to nam je uradio Tito uz pomoc srpskih komunista a danas nam to rade i ovi koji su na vlasti zarad stabilnosti.Ako zaboravljamo ponistavamo sami sebe kao narod,sto nam se i desava.Ako se secamo neznaci da mrzimo vec da postujemo zrtve koje smo dali i sav taj nevin narod koji je stradao na uzasan nacin.Verujem u Boga i u srpstvo.

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)