Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
18
Četvrtak 10.05.2012.
12:01
D. Lj. Joksić - Vesti A
Albanci u Makedoniji najavili su za sutra masovnije proteste širom zemlje u znak podrške uhapšenim radikalnim islamistima optuženim za ubistvo pet Makedonaca kod Smiljkovskog jezera. Demonstranti će se, kao i prošlog petka u Skoplju, nakon molitve okupiti ispred džamija, a potom protestovati ispred državnih institucija i sudova ne samo u makedonskoj prestonici, već i u Kumanovu, Tetovu, Gostivaru, Kičevu, Debru i Strugi.
Četvrtak 10.05.2012.12:14
Prolece i otpor da pocne u Srbiji, posto je verodostojnost rezultata izbora mogla da se ocekuje.Sad nezadovoljni moraju na ulice. Turski premijer preti ratom pravoslavlju, u isto vreme obucava ekstremiste koji unose zlo u Siriju. Gruzinima i Jermenima je vec stao na zulj kao i Grcima i Turcima. Grci su vec naljutili EU, idu niz vodu Turcima Natanjahu napravio vladu nacionalnog jedinstva jer ocekuje udar na Iran. Mi lepo da rusimo kolaboriste EU, ruski kredit, pa stize i ruska vojna pomoc.Vojska da se pripremi kroz par meseci, a ne da nas opet doceka sve kao sneg u Beogradu i da cekamo momenat NATO haosa jer ce mnogi poceti da se pitaju, sta rade dole dok im cene nafte dizu cene svega kuci.
Četvrtak 10.05.2012.12:23
Albanija ce sigurno da pomogne Albance u borbi za samooperedelenje iako nisu narod, jer danas imaju sansu. Zato i treba da se razgovara sa MK, CG i Grcima. Grci treba da traze autonomiju Epira, jer samo tako ce da se drze Albanci u ostalim zemljama okruzenja u miru. Granica na Prokletijama i Drimu. Makedonci s juga prema Prizrenu, Crnogorci prema Skadru, mi na zonu sever i istok Kosmeta. Vojska moze da se pripremi za par meseci, uruciti pozive dijaspori, svim bivsim obaveznicima i dati javnosti do znanja penale za onog tko se nije odazvao. Sumanova Evropa se raspada kad cene nafte skoce sa haosem na BI. Dakle nekakve utehe ili pomoci od njih nema, samo od Rusa.
Četvrtak 10.05.2012.13:05
Е мој брате, како би било теби сада, да Србија и Црна Гора признају западну Македонију као независну државу и да вам пребацујемо како нисте демократе и због својих националиста треба заштитити шиптаре и отцепити их од Македоније? И Цркву сте хтели да одвојите од матице Србије насилно! Међутим србин није такав! Ми вас и даље сматрамо за браћу и по вери и по месту. Наравно да ће сада мечка да заигра испред ваших врата и тек онда ћете се сетити срба и звати их браћом. Али нека, Бог види све и србин свима прашта. Хвала богу да је тако, јер то нас чини правим хришћанима православцима, а не бусање и окривљавање других за све! Желим вама македонцима свако добро, ма колико грешили пре!
Četvrtak 10.05.2012.12:40
Posle njihove demonstracije od prosle nedelje,Makedonci su poceli da se organizuju,i vec dogovaraju za masovne demonstracije u subotu,kao odgovor na siptarske demonstracije.Ko u ovom slucaju ima pravo da demonstrira,oni koji stite ubice ili oni koji su protiv ubice.Jos u ponedeljku su videli da se Makedonci spremaju za subotu,i evo oni odmah ce to sutra unapred da ucine.Rade sve samo da suzbiju nas glas.Sutra ce sigurno biti nereda,vise nego sigurno.Samo da bi poprecili nase demonstracije u subotu
Četvrtak 10.05.2012.13:11
a zasto evropa cuti i amerika da jedan srbin napravi protest i da kaze napacemo nekog odma eu reaguje odma se hapsi itd a sto ovu bagru ne hapse
Četvrtak 10.05.2012.13:44
Albanci su organizirale ponovne proteste za sutra a kao opravdanje navode da su unapseni albanci nevini i da je ceo slucaj bio montiran. Ali danas je izasla vest koja potvrduje da su uhapseni krivi pa bi bilo normalno da oni otkazu sve te proteste ukoliko su oni bili namenjeni samo ovom slucaju u sta ja ne verujem i mislim da iza ovoga stoji podela makedonije.
Četvrtak 10.05.2012.13:56
Dace Bog da se jednom za sva vremena obracunamo sa prokletim siptarima,Kad dodje vreme za to bicu sigurno u prvom redu i ja i moji sinovi, Zato nebi trebalo ni siptarsko kuce da ostane na Kosovo!!!! Znam sigurno da ima mnogo mnogo srba u Chicagu koji cekaju na taj dan. KOSOVO JE SRBIJA!!!!
Četvrtak 10.05.2012.14:54
Не светим се и не ликујем ни над чијом невољом, али сада ће се свима онима који су говорили да су им Шиптари, НАТО и Турци бољи пријатељи ос СРБА. Бугари имају своје прсте у овим покретима Шиптара у то сам сигуран, несвесно помажу Турке против себе, снажећи Шиптаре.Нажалост код нас наш Тчић ће све учинити да и оне у Скопљу који желе и хоће са нама одбаци што даље, па ако може и до гиљотине или колца турског. Србе Вардарској Македонији имамо право и обавезу да заштитимо и то није ни против Грка ни против Бугара,већ историјско право! Али Тачић и Крмачић Ивица са ШунтаНовцем су све учини да нам је Држава мизерија! Они морају да оду јер времена је све мање, ала исламиста прети целом Балкану!
Četvrtak 10.05.2012.20:10
Јасно је свима да до рата мора доћи. Ја сам већ раније давао сличан коментар, па ћу сад само поновити: Кад дође до сукоба, шиптари ће у почетку имати подршку запада, и то ће бити врло лоше по нас. Ипак, економска криза чини своје, и ја лично не очекујем да ће они неко дуже вријеме имати ту подршку. Оног тренутка када буду препуштени сами себи, међу шиптарима ће завладати паника. Чак ће долазити и до сукоба међу њима, бориће се за све могуће ресурсе које буду имали. Опште је познато да су шиптари дивља нација, као војска увијек су били неорганизовани, и у томе је њихова слабост. Неколико истовремених и добро координисаних напада из свих праваца, и они падају.
Četvrtak 10.05.2012.23:32
albanci?To je jedna primitivna nacija,koja zna samo da protestuje i da se bije.Oni ništa pametno ne znaju da urade,stalno im nešto ne valja,a sami su nesposobni da urede sebi život.Umesto da pokušaju da rade i zarade,oni se samo bune,i sve im je neko drugo kriv za njihovu nesposobnost za život.
Petak 11.05.2012.17:34
Svi vi mnogo podcjenjujete neprijatelja !!! To nikako nije dobro prvo za nas ! Albanci su mnogo bolje organizirani, nego sto mozete zamisliti ! Prvo njihov lobi u SAD je neuporedivo jaci od Srpskog, u CH su kod kuce i vrte ogromne pare, a veliki dio tih para ide za njihovu stvar ! Ajde sada probaj da prikupis pare od Srba za nacionalni interes....da nie tragicno, bilo bi komicno ! Rezultati ovih izbora dokazuju da Srbi vise nemaju ni volje ni ambicije da odrze svoj identitet ! Narod je kao hipnotisan iz straha glasao za one koji su mu unistili ponos, a vi jos govorite o ratovanju ! Prici je kraj, samo nas Dragi Bog moze spasiti nekim cudom !
Subota 12.05.2012.18:24
Сигуран сам да "држава" Косова, коју је Македонија признала, сада журно ради на хапшењу двојице бегунаца.

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)