Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
13
Sreda 29.02.2012.
00:17
Vestionline A
Učesnici međunarodne konferencije u Moskvi "Raspad SSSR-a i SFRJ - 20 godina poslije: zaključci i pouke" ocenili su da je zajednički put svih bivših jugoslavenskih republika - demokratija, jačanje dobrosusedske saradnje i evropske integracije. Konferenciju je organizovao Moskovski državni institut za međunarodne odnose ruskog ministarstva spoljnih poslova, a sponzor je bivši jugoslavenski premijer Milan Panić.
Sreda 29.02.2012.00:29
Krivi su SVI , i to je cinjenica,kao i cinjenica da je tom krvavom raspadu najvise doprineo zapad, preranim priznavanjem nekih republika kao drzava,sto im je dalo povod da idu u oruzani sukob. Da nije bilo toga - doslo bi do mirnog "razvoda".Hrvati bi pristali da dobiju drzavu bez rata samo dogovorom.Cak bi i dali autonomiju Srbima kao sto je Vojvodina ili KiM u to vreme. Da su imali vremena - dogovorili bi se. Kao sto su se i dogovarali ...Problem im je bio BiH, jer nisu znali sta ce sa "bosnjacima" muslimanima....Hrvati ih nisu hteli (nece problem u cistoj Hrvatskoj).A niko nije hteo Muslimansku drzavu u centru Evrope.
Sreda 29.02.2012.00:32
Tako G.Panic nastavlja retoriku zapada ,kojoj je cilj bio razbiti Yugoslaviju koja se nije uklapala u Novi Svetski Poredak,ili sada u EU. Yugoslavija je vec bila mala EU (bez granica).Sada se pravi EU od drzava bez granica.
Sreda 29.02.2012.00:36
Pa se pitam? Ako je CILJ Evrope da napravi EU kao zajednicu bez granica za slobodan protok robe,ljudi.novca.....zasto im je stalo da bas u Srbiji naprave jos jednu granicu (KOSOVO) ????
Sreda 29.02.2012.10:39
Mi moramo biti sveesni da je Zapad na ovim prostorima glavni arbitar i da ovaj region tretiraju na osnovu toga koliko je ko poslušan. Mi smo uvek pokušavali da budemo ravnopravni ali to im je smetalo. Umesto da se otvoreno suprotstavljamo, mi smo trebali razvijati svoje resurse, što bi nas na kraju dovelo do ravnopravnijeg položaja, ali, na žalost, suprotstavljali smo se jačima i uvek ostajali kratkih rukava.
Sreda 29.02.2012.00:33
Е, да сам живео на Марсу, па да сам сад пао на земљу, можда би поверовао у речи ових пудлица ''Новог светског поретка''. Чудо није Соња Бисерко позвана да објасни учесницима шта се то десило. И Србија није изабрала ништа, ЕУ јој се намеће од окупационих сила и њихових сарадника.
Sreda 29.02.2012.02:04
Najnovija vest : Двери предложиле заједнички фронт против Тадића Председнику Српске напредне странке Председнику Демократске странке Србије Председнику Српске радикалне странке Председнику Нове Србије
Sreda 29.02.2012.02:07
Osnovne tacke za ujedinjenje su im : 1) Одбрана Србије и Косова и Метохије - што у спољној политици значи следеће заједничке ставове: - обустављање преговора о прикључењу Србије Европској Унији - прекид свих преговора са Тачијевом квазидржавом на КиМ - заустављање процеса стварања парадржаве Војводине и - сепаратизма у северној Србији и Рашкој области - предузимање мера за интеграцију Србије и Републике Српске - проглашавање Руске Федерације за најважнијег стратешког партнера Србије. Vise o tome na : http://fakti.org/serbian-point/dveri-predlozile-zajednicki-front-protiv-tadica
Sreda 29.02.2012.10:44
To vodi Srbiju u 50godišnju izolaciju sa ishodom Enver Hodžine Albanije. Politički, ekonomski i kulturni autizam. Nazdravlje!
Sreda 29.02.2012.02:07
Sloba je obican izdajica i komunjara koji je zavio Srbiju u crno i jos patimo zbog njegove politike,nije bio nikakva Srbenda vec obican kriminalac koji je izneo Srpske pare na raznim belo svetskim racunima,njegovi i direktori i rukovdstva su unistili ekonomiju i zbog njega i ratova koje je doneo zemlji,zavio je dosta Srpskih majka u crno. Zbog njegove lose diplomatije i politike se raspala Jugoslavija, mada tu krivicu snosi i Tudjman i Izetbegovic ali da je Sloba hteo mogao je da spasi Jugu na miran nacin. Zbog njegove politike velikog Srpstva mi smo izgubili Kosovo i Metohiju i bombardovani smo od 19 zemalja NATO pakta. Milosevic je bio najveca sramota za Srpski narod najgori politicar
Sreda 29.02.2012.08:12
Ништа није слагао.Иако не волим тог Панића-продана душа,свакако је потпуно у праву јер тај неспособни Милошевић је упропастио све што се упропастити могло,крив је за велика страдања српског народа и крив је што Србија није никако хтела конфедеративни модел Југославије.Словенци су имали такве захтеве,али Србија је била против.Са хрватима није могао да се договори јер је желео рат из ко зна каквих разлога.У то време све се могло само да се избегне рат.
Sreda 29.02.2012.10:59
Opet si dosao da nam solis pamet? Jos nas i vredjas i optuzujes za rasturanje te nakaradne tvorevine JU, a sada kada su tvoji gazde svih ovih zemalja proizislih iz iste, odgovaralo bi vaam da se opet svi ujedine ?!
Sreda 29.02.2012.14:25
Ko je glasao za Tuđmana, Miloševića, Aliju, skoro 90%? Zato ne verujem u bajke o krivici pojedinaca, Drugo, Slovenci, kao i Albanci nikada nisu hteli niokakav dogovor. Kakva konfederacija i zašto to zapad nije podržao nego su požurili da pšriznaju države bivše Juge i da čekaju da se ljudi izubijaju, a onda dođu kao tobožnji mirotvorci. Znali su svi u Hrvatskoj da će Hrvatska ostati u svojim granicama i bez rata, ali sa previše Srba. Ko veruje u bajke da Tuđmanu i Aliji nije bio potreban rat. Svako je od njih želeo veliku državu i to što veću. Nije samo Milošević bio ghlavni igrač. Igrača je bilo na sve strane. Panić i Mesić nisu nepismeni ljudi, ali im iskrenost nije velika odlika.

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)