Četvrtak 4. 7. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
12
Utorak 28.02.2012.
17:55 >> 20:55h
Vestionline A
Optuženi Radovan Karadžić sugerisao je danas pred Haškim tribunalom da je francuska obaveštajna služba dala zlato da bi pripadnici vojske bosanskih Srba streljali Muslimane iz Srebrenice u okolini Zvornika u julu 1995.
Utorak 28.02.2012.18:13
Tendeciozan naslov, iako u daljem tekstu stoji da je Gospodin Karadzic opovrgao ovakvu aluziju i izvlacenje iz konteksta.
Utorak 28.02.2012.19:13
Dok je srpski narod u vreme rata u BiH (1992-1995) stradao, porodica Karadžić je stekla imovinu koja je zaista velika. U prilog ovoj tezi u svoji knjizi "Svedočim" Biljana Plavšić je između ostalog kazala da je Ljiljana Zelen Karadžić svojevremeno imala "kolekciju" bundi dok su Srbi po Palama išli goli i bosi. S druge strane zanimljiva je i ova scena, takođe opisana u knjizi Plavšićeve - Ručak kod Karadžića, pored njegove porodice tu su i Bljana Plavšić i još neki. Dolazi kurir sa ratišta, nosi loše vesti. Naša linija odbrane je probijena, neprijatelj napredjuje, narod beži. Vojska je u teškom položaju, jer ne može istovremeno da brani položaje i narod u bežanju. Kurir je uspaničen.
Utorak 28.02.2012.19:14
Pita Radovana šta da prense u štab, šta da rade. U tom trenutku ustaje Ljiljana Karadžić, počinje da viče na kurira. Skoro ga izbacuje iz sobe, rečima - "Radovan sada ruča, snađite se sami. Nemoj da mi kvariš ručak". Eto, to je njihov patriotizam.
Utorak 28.02.2012.19:37
Ove anegdote su u najmanju ruku gluposti, kao i izvor tog pisanja. Doticna osoba se dokazala u saradnji sa srpskim neprijateljima, tako da je autenticnost, kredibilnost i objektivnost ovog citiranog dela vise nego dovedena u pitanje.
Sreda 29.02.2012.01:56
Питам се колико неко мора бити ограничен да би поверовао, да човек после стрељања десетина ратних заробљеника и после учињеног тако страшног ратног злочина (Дражен Ердемовић) добије само пет година робије (добро, Насер Орић није добио ни минут, ни после убијања деце, жена и стараца, али он је нешто друго)? Или то није учинио, или тако благу казну мора дебело да плати оптужујући кога му покажу. Треба да оптужи Караџића и Младића да су то наредили и то за геноцид, без убијене жене или детета (што се десило на том истом подручју али деца и жене нису били исламске вероисповести), већ заробљених војника. Циљ је, колико год сулуд био, прогласити РС геноцидном творевином, а Србе геноцидним...
Sreda 29.02.2012.02:01
...народом и тако прикрити праве агресоре и убице Југославије и господаре рата на њеној територији. Разбијање Југославије и настали рат је осмислио и усмеравао ''запад'' , а извео НАТО уз помоћ својих пудлица на терену. Хашки трибунал и ова суђења су прање прљаве биографије ''западних'' бирократија, НАТО пакта и њихових пудлица. Ко то не види или је плаћен за то или је идиот, треће нема.
Utorak 28.02.2012.18:40
Poznato je i dokazano da je Erdemovic..inace hrvat po nacionalnosti..i njegova grupa radila za strane sluzbe kojima je bilo...a i sada je u interesu da mi stalno ratujemo kao budale izmedju sebe...a da njihove zemlje ovde kupuju sve sto vredi ukljucujuci i resurse.
Sreda 29.02.2012.07:53
1. Бугарски новинар немачког "Дојче веле", честити и истиниљубив човек, Жерминал Чивиков је годинама истраживао случај лажног сведока Д. Ердемовића и написао је књигу "Сребреница - кључни сведок". У њој је, на основу чињеница и документације која му је била доступна, изнео следеће основне закључке: - да 10. диверзантски корпус није био оперативно повезан са Главним штабом Војске Србске; - да су скоро сви припадници одреда били у француској легији странаца и да су били пси рата који су ратовали у све три зараћене стране у бившој БиХ; - да су били у вези са једном француском обавештајном службом и са енглеским МИ6...
Sreda 29.02.2012.08:01
2. - да се у времену које је навео Ердемовић објективно није могло стрељати 1.200 људи које он помиње; - да су форензичарска истраживања стручњака тзв. хашког трибунала да је на месту злочина утврђено 127 лешева; - да су припадници одреда према тврђењу Ердемовића добили неоколико килограма злата за своје недело; - да је Ердемовић психолошки и морално нестабилан личност и апсолутно неподобан као сведок пред било којим судом; - да је тзв. хашки трибунал претворио Ердемовића у заштићеног сведока који цело време давао лажне и противречне исказе и често оптуживао и себе и своју злочиначку групу; - да га је тужилац протежирао и стално вадио из неугодности...
Sreda 29.02.2012.08:08
3. - да Милошевићу није било дозвољено унакрсно испитивање овог лажнос сведока; - да је Ердемовићу, који је признао да је сам стрељао 120 људи, пресуђено због кршења обичаја ратовања, а не нпр. због злочина против човечности; - да је осуђен само на 5 година; - да тзв. хашки трибунал, којем су били познати остали чланови одреда и њихово место боравка, ни једног од њих није позвао ни да сведочи, а некмоли да их оптужи... Чивиков је изнео основану претпоставку да је тзв. акција овог злочиначког одреда била организована из истог центра који заједно са Изетбеговићем договарао истински или макар лажни масакр и тако створили лажни основи за оптужбу Срба против наводног геноцида.
Sreda 29.02.2012.08:15
4. А зна се да је то идеја Б. Клинтона. "Вађење" тзв. лажног крунског сведока поново у процесу против председника Караџића није случајно и идеја је тзв. хашког трибунала да доврши оно што против Милошевића није успео, не зато штоих је претекла његова смрт (за коју је трубунал крив), него зато што је оптужба била лажна а Ердемовић у ствари веома непоуздан и лош сведок. Искрено се надам да ће председник Караџић довршити оно што је Милошевић започео и потпуно раскринкати и овог тзв. сведока и лажну оптужбу. Жалосна је чињеница да се на овом порталу окупило оволико коментатора острвљених против Караџића и Републике Србске, која је највећи политички успех Србског народа после ослобођења од турака

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)