Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Utorak 21.02.2012.
07:42 >> 07:55h
B92, Press A
Zrenjaninka B. G. (35) prva je u Srbiji koja će sesti na optuženičku klupu zato što je fizički kaznila dete. Ona je u zgradi Gradske uprave u Zrenjaninu dva puta pljesnula po licu desetogodišnjeg sina i zbog toga je protiv nje podneta optužnica za delo za koje je zaprećena kazna do godinu dana zatvora.
Utorak 21.02.2012.07:54
Ni ja nisam za ubijanje dece od batina, ali kako da se zaštite deca od psihičkog zlostavljanja preko emocionalnog ucenjivanja i materijalnog zataškavanja? Posledice svega navedenog znaju da kod čoveka podstaknu sociopatološko ponašanje, a u našem podneblju sve se to zanemaruje i gura pod tepih. Ko da nam nije dosta osiromašenog uranijuma i sl. genom otrova, još nam dođu i ovakve situacije ko so na ranu nacije.
Utorak 21.02.2012.08:32
Od nekoga mora da se počne, roditelji treba da zaborave na lakši način vaspitavanja pomoću batina, i da se preorjentišu na teži, ali blagorodniji pomoću razgovora, podsticanja, pohvale, ili kritike. Teško i dugačko, ali je ljudsko.
Utorak 21.02.2012.13:44
Треба се орјентисати на најтежи и једини који доноси резултате начин! То је лични пример, високи морал код себе (родитеља), искорењење сваког порока и тек онда саветовање, разговор, похвале и критике. То је једини исправни начин васпитавања деце, све остало је само изговор, јер нам је тако лакше и јер је најтеже мењати себе! ИПАК, овакво кажњавање родитеља је нешто НАЈГОРЕ што постоји у овом тренутку. Горе је чак и од неке врсте батињања деце (разумне). ОВО ЈЕ НАЈГОРЕ ШТО СЕ МОЖЕ УЧИНИТИ ДЕТЕТУ, ДА ОСТАНЕ БЕЗ РОДИТЕЉА, макар и на краће време. Боље и такав родитељ него никакав. ОВО ЈЕ НАЈГОРА ПОСЛЕДИЦА ПРИХВАТАЊА ЗАПАДНЕ "ДЕМОНКРАТИЈЕ". Рад на РАСТУРАЊУ породице!
Utorak 21.02.2012.10:23
Većina ovde očigledno opravdava šamaranje dece, a poznato je da se do nasilja i dolazi sa lakim oblicima batina, proba se sa šamarom, pa se ide dalje. Ono što ne želiš sebi, ne radi ni deci. Oni su budući odrasli ljudi, to što nauče od nas, to će primenjivati jednog dana na svojim bližnjima. A...svingerske zabave većini roditelja je daleko i nepoznato, kao Mars.
Utorak 21.02.2012.11:28
Pekmez Jedna baka je na kasi velike samousluge na redu da plati. Iza nje u redu stoji jedna mladja zena sa nestašnim sinom od 9 ili 10 godina. Sin stalno gura majčina kolica koja već 5-6 puta udaraju baku po nogama. Baka se okrene malom i zamoli ga da prestane da je udara. Pošto mali nastavlja da je udara, baka se okreće njegovoj majci i kaže : - Zar ne možete da kažete vašem sinu da me ne udara? Mlada gospodja, bez uzbuđenja - hladno odgovara : - Ne! Moja metoda vaspitanja mu dozvoljava slobodu da radi šta god želi, sve dok do njegove svesti ne dodje da to što radi drugima ne valja. Naučno je dokazano da je ta metoda daleko efikasnija!
Utorak 21.02.2012.11:29
U redu iza dame sa detetom stoji jedan momak od nekih 19-20 godina, koji sve to pažljivo sluša, a u ruci drži teglu sa pekmezom od crvenih ribizli. Kad je dama završila svoje objašnjenje metode vaspitanja, on otvori poklopac od tegle i mirno istrese celu teglu pekmeza mladoj dami na glavu. Sva besna, van sebe, dama se okrene mladiću, a on hladnokrvno odgovara: - Znate, gospodjo, ja sam vaspitavan slobodno, baš na isti način kao i vaš sin. I - evo vidite rezultat! Starica se veselo okrene blagajnici i kaže : - Molim vas, stavite ovu teglu pekmeza na moj račun…
Utorak 21.02.2012.15:40
Extremno, ali efikasno. Dokazuje da većina ljudi voli pametovati o situacijama koje nije doživela, ili bar ne razmišlja o posledicama onih koje radi.

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)