Sreda 1. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Sreda 11.01.2012.
00:08
Beta A
Direktor Poreske uprave Ministarstva finansija Dragutin Radosavljević izvinio se Upravi grada Beograda zbog, kako je naveo, greške u kojoj se Beograd našao na spisku najvećih dužnika.
Sreda 11.01.2012.11:14
Ovaj spisak se napravio ne prema realnom stanju, nego prema dogovoru. Koliko profesionalno rade, je dovoljno i ovo izvinjavanje. Zamislite da pekari umijesto hljeba nude izvinjenje a naplačuju ga, naftaši uzimaju novce i umijesto goriva daju izvinjenja... Pa dokle će da prave komediju ovi koji trebaju da rade svoj posao. Oj Srbijo i bogu si teška, a kamoli narodu, koji plača i plačaće još dugo ove " STRUČNJAKE- ILUZIONISTE"
Sreda 11.01.2012.12:44
1. У вези са финансирањем државне управе постоје многе нелогичности, контрадикторности и забуне. Сетимо се како се својевремено чаробњак Млађо Динкић хвалио да је буџет у суфициту, као да је то некакво профитно предузеће. Притом је магистар економије без дана радног искуства на новим ословима на које се сам распоредио заборавио да буџет тежи да буде уравнотежен. Одједном смо се после тога нашли у чуду када је ММф утврдио да је буџет у великом дефициту. Међутим, и поред прописаних евроунијатских ограничења о односима јавне потрошње и бруто друштвеног производа и дефицита буџета у односу на укупан буџет, досманлијска власт не чини годинама ништа на уравнотежењу буџета.
Sreda 11.01.2012.12:44
2. На пример, није извршила преструктурисање јавне потрошње, рационализовала расходе и повећала ефективност наплате буџетских прихода. У структури буџетских прихода нису отклоњене нелогичности: нпр., приходи од пореза на доходак грађана несразмерно су већи од прихода од пореза на добит предузећа, слична нелогичност односи се и на порезе на имовину. Ефективност наплате пореза и доприноса на зараде је изузетно лоша. А што се пореза на имовину стечајних дужника тиче, мислим да је лоше решење да се они наплаћују од стечајних дужника. Законом о стечају је утврђено да основни циљ стечаја намирење стечајних поверилаца.
Sreda 11.01.2012.12:45
3.Имајући у виду да стечајни поступци трају веома дуго (ретко који отворен стечајни поступак је завршен), оптерећење стечајне масе по основу пореза на имовину и других дажбина значајно утиче на проценат намирења стечајних поверилаца. То није у складу са законски утврђеним циљем стечајног поступка. Повећање буџетских прихода треба тражити у другим изворима. На пример, да ли је у државном интересу једнострано усклађивање са хировима ЕУ у погледу смањивања царинских стопа и прихода по основу огромног увоза?

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)