Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
26
Subota 17.12.2011.
10:52
Vesti A
Veliki broj starih u Srbiji žrtve su ne samo prevaranata koji žele da se domognu njihove imovine, već i sopstvene dece koja o njima neće da vode računa. Međutim, neki su rešili da okrenu list. U tome im je pomogao novi Zakon o socijalnoj zaštiti, po kom deca imaju obavezu da izdržavaju ostarele roditelje.
Subota 17.12.2011.11:19
Jesu zrtve prevare to je sigurno ali na prvom mestu drzave !! Za ceo radni vek radeci u ovoj i za ovu drzavu sad nemaju penzije ni osnovno za zivot,a to se nastavlja i sa potomcima verovatno. Drzavna briga je predji brigo na drugoga,- stavljate sirotinju u dilemu dati ostarelom roditelju hleb ili ostaviti svoje dete gladno. Sta to znaci *radno sposoban* ako taj radno sposoban nema posla ili radi za neku mizeriju od plate od koje prvo mora drzavi da odvoji dadzbine,poreze,taxe a od ostalog da zbrine roditelje pa onda svoju decu da ga ne bi jos kaznili. nije cudo sto skacu sa mostova i zgrada (ne vide izlaz iz zacaranog kruga)
Subota 17.12.2011.11:25
Sve je to ZALOSNO , drzavni aparat tera da ide rodjeni protiv svog rodjenog, ne bi li dobili socijalnu pomoc koju je drzava duzna da da ne bi li joj gradjani umirali od gladi----jer svako ima pravo na zivot po zakonu ove drzave
Subota 17.12.2011.11:29
Има један црњак, кад син води остарелог оца у шуму да га утепа јер је стар и непродуктиван. При том је повео и свог сина од 6 година. Кад је утепао оца, баци мотку у шуму и крене кући са сином, а син потрчи и узе ону мотку. Пита га отац: "Сине шта ће ти та мотка"? А син каже: "Нека тато, да се не баци, требаће кад ти остариш" Хоћу да кажем да како сејеш, тако и жањеш.
Subota 17.12.2011.12:05
Da li je Mile Jerković novac podelio s Bojanom Pajtićem, te je status zaštićenog svedoka kapa ispod koje Mile neće izaći u javnost s pričom koga je on morao da podmazuje, kao njegov kolega Ljubiša Buha Čume? Tabloid je četiri godine ukazivao na Jerkovićev kriminal, ali je on, sa voznim parkom od 20 skupocenih automobila i stotinama miliona evra, postao "don na donovima", jer će svoje pare krckati i ulagati, do kraja života čuvan jakim policijskim snagama, o trošku poreskih obveznika.
Subota 17.12.2011.12:05
Da li je moguće da se Šarićevim parama ne može ući u trag policijskim akcijama, već svedočenjem jednog ovejanog kriminalaca? Da li će se u Srbiji suditi zaštitnicima zaštićenih svedoka?
Subota 17.12.2011.12:06
Ko je polupismenom Miletu Jerkoviću oprostio sedam godina zatvora, stotine milione evra, opljačkanih para, desetine hiljada hektara plodnog vojvođanskog zemljišta?Iza, i oko zaštićenih svedoka, gube se glave. Suludom vožnjom Čume je pre dve nedelje ubio pešaka - i nikom ništa. U vozilu koje je bilo u pratnji Mileta Jerkovića, u sudaru na putu Zrenjanin - Novi Sad, život je izgubio pripadnik policije iz Jerkovićevog obezbeđenja!
Subota 17.12.2011.12:07
Mile se hvalio kako je preko menadžera tadašnjih sudija Vrhovnog suda u Beogradu izdejstvovao da mu presuda od sedam godina zatvora, koliko mu je odmerio sud u Sremskoj Mitrovici, bude ukinuta. To ga je, kaže, koštalo 150 hiljada evra. Ili, jedan autobus.Jerković ima nekoliko stotina autobusa u svom voznom parku i može da proda jedan autobus i kupi i sudije i tužioce. U Srbiji, ako imaš para, možeš da pljačkaš nekažnjeno. Protiv pljačkaša nema odbrane. Osim motke.
Subota 17.12.2011.12:08
Metals banka, poznata po kreditiranju sumnjivih poslova i još sumnjivijih ličnosti, o čemu je Tabloid već pisao, najbolje je "poslovala" s Miletom Jerkovićem, već pominjanim predstavnikom te vrste. Ali kome je neuki i primitivni Mile sluga i za koga je harao Vojvodinom poslednjih godina?
Subota 17.12.2011.12:08
Ananije Pavićević je ličnost pominjana u više navrata među poslovnim ljudima i u medijima kao akter izuzetno krupnih novčanih malverzacija, koje je obavljao uz ogromnu zaštitu pripadnika političkog establišmenta. Do kraja 2006. godine, bezrezervnu podršku davao mu je Mlađan Dinkić i njegovi kadrovi iz G17. Pravovremeno osetivši da Dinkić više neće biti u mogućnosti da pokrije tolike malverzacije, Pavićević se krajem godine okrenuo Demokratskoj stranci.
Subota 17.12.2011.12:08
Dogovor je napravljen ovaj put s Bojanom Pajtićem, koji je za pristojnu nadoknadu odlučio da će sva sredstva pokrajinskih vlasti ići kroz Metals banku. Banka je, kao što je poznato, poslata u stečaj, a potom je postala Razvojna banka Vojvodine, napunjena parama klana Darka Šarića!
Subota 17.12.2011.12:08
Uporedo s ovom, nastavljena je ranije započeta pljačka, u kojoj Mile Jerković i njemu slični parama Metals banke (uvek im je na raspolaganju 20-ak miliona evra) porobljavaju preduzeća, poljoprivredne kombinate i akcije interesantnih firmi, koje nameravaju da oslabe i kasnije kupe što jeftinije.
Subota 17.12.2011.12:09
Pioni poput Mileta Jerkovića zadovoljni su što dobijaju u privremeno vlasništvo veliki broj preduzeća iz kojih, dok krađa traje nemilice, izvlače ogromne količine para stvarajući im ogromne dugove, naravno, prema svojim drugim preduzećima i Metals banci. Na ovaj način je Mile Jerković, kao jedan od najboljih Ananijevih saradnika, kupio sebi i svojoj porodici više od 20 vozila, sve visoke klase (u vrednosti od milion i po evra). Takođe je otplatio nekoliko svojih privatnih dugova, nezakonito naređujući da se iz tih firmi odobravaju neograničene pozajmice za fantomska preduzeća, koja odmah po prebacivanju i izvlačenju novca - gasi.
Subota 17.12.2011.12:09
U ovom vremenu bezakonja i podeljene vlasti kriminalci veoma uspešno love u mutnom, jer vlast više ne zna šta je pod čijom jurisdikcijom i ko je pod čijom zaštitom. Veliki srpski "donovi" ili, kako ih sirotinja zove, "gazde koje jure" (po logotipu zrenjaninskog Autobanata s četiri konja u punom galopu), i dalje neometano jure i otimaju sve što se oteti može. Da li je Mile Jerković novac podelio s Bojanom Pajtićem, te je status zaštićenog svedoka kapa ispod koje Mile neće izaći u javnost s pričom koga je on morao da podmazuje, kao njegov kolega Ljubiša Buha Čume?
Subota 17.12.2011.12:36
Kao akcionar AD Kozara iz Banatskog Velikog Sela, nastalog od DP Kozara, jednog od najboljih poljoprivrednih preduzeća i u socijalističkoj Jugoslaviji koje i danas obrađuje preko 2.500 hektara poljoprivrednog zemljišta dobrog kvaliteta za Banat, koje raspolaže svinjogojskom farmom kapaciteta oko 20.000 tovljenika godišnje, mešaonom stočne hrane, silosima kapaciteta nekoliko desetina hiljada vagona, industrijskim kolosekom do silosa i najsavremenijim poljoprivrednim mašinama, prinuđen sam da Vam se obratim ovim otvorenim pismom, jer je očigledno da bez Vaše saglasnosti ništa ne može da se pokrene protiv bilo kog "tajkuna" ili člana Vaše ili druge stranke iz vladajuće koalicije.
Subota 17.12.2011.12:36
Naime, u svojstvu akcionara AD Kozara, 6. januara ove godine sam u Opštinskom javnom tužilaštvu u Kikindi podneo krivičnu prijavu protiv nekog (ili pak nekih) lica koja vrše u tom društvu radnje na štetu malih akcionara, kao i na štetu Republike Srbije, tj. budžeta RS, što Vas i Vladu RS očigledno mnogo ne brine, jer je tu narod da plaća poreze, takse, novčane kazne, akcize na derivate nafte koji su među najskupljima na svetu...
Subota 17.12.2011.12:37
Lica koja rukovode Kozarom prodaju tovne svinje nekim kupcima po cenama koje su za 50, a možda i više odsto niže od tržišnih i time umanjuju prihode Kozare, a naša se sredstva prelivaju u ta društva i završavaju na računima takozvanih ofšor kompanija srpskih tajkuna.
Subota 17.12.2011.12:37
Ovo je primer kako pokušavaju da se povežu pravna i fizička lica kao zastupnici u cilju oštećenja nas "malih akcionara" i krađe naše imovine i to bez bilo kakvih skrupula, sa svesnom odgovornošću i uz znanje vlasti, jer Vi kao predsednik RS i DS, koja "kroji" politiku Vlade RS, imate najmanje objektivnu odgovornost za sve što se u Srbiji dešava, a možda i subjektivnu ukoliko se novcem ukradenim od građana Srbije i nas malih akcionara finansira stranka u kojoj ste predsednik.
Subota 17.12.2011.12:37
Inače, kao građaninu RS i advokatu, koji se ponešto razume u funkcionisanje vlasti u Srbiji, teško mi je zamislivo da Vi niste makar prećutno saglasni sa krađama koje se u Srbiji čine u ime i za račun stranaka, posebno stranaka na vlasti, za šta Vi, sigurno, imate ne malu odgovornost.
Subota 17.12.2011.12:38
To će se videti već na narednim izborima za koje sam siguran da ih nećete "dobiti", ne samo zbog onoga što sam naveo, već upravo zbog nebrige o građanima, jer je očigledno da je Vaša i politika Vaše stranke, kao i Vaših koalicionih partnera, usmerena samo na očuvanje vlasti po svaku cenu i bez bilo kakve brige o građanima. Mi u Kikindi to najbolje znamo, jer Srbija nije samo Beograd.
Subota 17.12.2011.12:38
Mehanizam potkradanja građana Srbije, kao vlasnika akcija Akcijskog fonda i nas malih akcionara, primitivan je, a način njegovog funkcionisanja vrlo providan, kao da je za debile, što samo dokazuje da su lopovi sigurni u sebe i podršku koju imaju od vlasti, te su izgubili kompas kako u načinu krađe tako i u visini ukradenog. Naime, ono što je ukradeno samo u AD Kozara, Banatsko Veliko Selo, procenjuje se na stotine hiljada evra, ako ne i više.
Subota 17.12.2011.12:38
Kao dokaz da su moje sumnje kao "malog akcionara" opravdane stoji i podatak da je AD Kozara ostvarila dobit po godinama od 2007. do 2010. od 19.436,48 evra do 265.345,60 evra, što je od pet do 67 evra po jednom hektaru, s tim da je tako nizak prihod moguće objasniti samo razlozima navedenim u ovom otvorenom pismu.
Subota 17.12.2011.12:39
Bez obzira što sam kao akcionar podneo krivičnu prijavu protiv odgovornih u AD Kozara, kao advokat koji zna o čemu priča, posebno smatram da je rad MUP-a RS PU u Kikinda i OJT u Kikindi neopravdano spor, pošto već deveti mesec istražuju navode iz moje prijave, te je skoro nemoguće govoriti o bilo kakvoj nezavisnosti od politike organa koje sam apostrofirao. To samo dokazuje da smo "džaba šetali", jer se dogodilo "sjaši Kurta da uzjaše Murta". Petar Lisul, akcionar AD Kozara, Banatsko Veliko Selo
Subota 17.12.2011.13:27
UZAS!!!! Kada su za to neophodne tuzbe!!! Valjada smo svi mi jedno isto: ja sam ono sto su moji roditelji i moja deca ce biti ono sto sam ja, tu nikakvo razdvajanje ne postoji!!! Roditelji koje nije briga za svoju decu i deca koju nije briga za roditelje bi trebalo ozbiljno da razmisle sta ce im zivot i koja je njihova svrha ONDA uopste... Ako to nije primarno i ako svakom od nas to nije PRIRODNO zaista nismo vredni zivota koji zivimo!!!
Nedelja 18.12.2011.19:47
Sasvim u pravu; znači othranim te, a onda me otkačiš kad si ti meni najpotrebniji...ali toj sebičnosti neretko u dece kumujemo i mi sami roditelji.

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)