Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
24
Petak 16.12.2011.
03:33
Večernje novosti A
Premijer Srbije Mirko Cvetković izjavio je da nijedan ministar iz njegovog kabineta nije kriv za to što Srbija 9. decembra nije dobila status kandidata za članstvo u Evropskoj uniji.
Petak 16.12.2011.05:40
Pa naravno! kad vi kazete da niko nije kriv onda nije...isto tako niko nije kriv sto se ratuje na istoku samo zbog sebicnih interesa..naravno... niko nije kriv kad je u pitanju novac...apsolutno nema zakona u biznisu..ubijaj slobodno ako je novac u pitanju, sva su vrata i zakoni dopusteni... e moj deda mraze...zakasnio si ti nama...
Petak 16.12.2011.06:20
deda mraze,,,ti si posebno kriv i tvoj BoT flekavi, jer ste opljackali SRBiju,sirotinju sad ne treba niko....a jeste bili zasukali rukave da malo pljackate i po EU,,,,heheheh, san ce vam se u Zabeli ostvariti.
Petak 16.12.2011.06:23
Niko nije kriv.Da te sramota cvetkovicu.ZAPAD je kriv oni su nas bombardovali i uzeli nase KOSOVO . a zasto su nam uzeli KOSOVO pa zbog rudnika TREPCU i drugih rudnika. Zapad uso u LIBIJU IRAK oni hoce citav SVET.
Petak 16.12.2011.07:00
U junu ove godine, stanicama američke obavaštajne službe CIA u Beogradu, Zagrebu, Sarajevu, Prištini i Skoplju prosleđene su odluke Saveta za nacionalnu bezbednost SAD, sa kojima je upoznata i komanda NATO pakta. Prema saznanjima Tabloidovih izvora, njima je stavljeno u zadatak da se ekomomski pa samim tim i politički uticaj Rusije mora zaustavljati u meri koja neće ugroziti američke interese u Evropi i na Balkanu.
Petak 16.12.2011.07:00
Dato je i specijalno uputstvo da nakon prodaje naftne industrije Republike Srpske i NIS-a, a naročito nakon izgradnje gasovoda Južni tok, medijskim manipulacijama treba otkriti glavne krivce za prodor Rusije na Balkan i osnovne udare usmeriti na predsednika Republike Srpske Milorada Dodika, a preko njega i na Vladu Srbije, te koordiniranim akcijama politički obesmisliti svaku blagonaklonost prema ruskom ekonomskom faktoru.
Petak 16.12.2011.07:01
Ali, ono što posebno treba izdvojiti iz dela odluka Saveta za nacionalnu bezbednost SAD, to je priprema terena za smenu predsednika Srbije Borisa Tadića. Koji su razlozi za ovo, vidi se iz daljeg teksta odluke. Preko operativaca u Beogradu došlo se do podataka da najveći uticaj na predsednika Srbije Borisa Tadića imaju njegov otac Ljubomir Tadić i književnik Dobrica Ćosić.
Petak 16.12.2011.07:01
Pa je prosleđeno da se te aktivnosti obelodane kao uputstvo nevladinim organizacijama, a da se aktivnosti književnika Ćosica okvalifikuju kao govor mržnje i huškanje protiv interesa nacionalnih manjina, da se medijskim manipulacijama ugled i popularnost Ćosićeva nadalje srozavaju, a sve sa ciljem daljeg podrivanja Tadićeve političke uloge.
Petak 16.12.2011.07:02
Data su uputstva i da se u pojedinim medijima otkriju nastrane sklonosti Borisa Tadića, pa je prosleđen pojedinim ličnostima u Beogradu i dosije KOS-a o porodici Tadić, prema kome je "...ličnost Ljubomira Tadića nepouzdana, što se najbolje vidi po tome što je kao mladi oficir KOS-a posle rata slao rodoljube na Goli otok u vreme Informbiroa, kao i to da je učestvovao u pisanju programa Komunističke partije Jugoslavije na predlog Edvarda Kardelja i Veljka Vlahovića, te da mu je supruga poreklom od čuvenih ustaških ubica, Francetića".
Petak 16.12.2011.07:03
Odeljenja CIA na Balkanu, a posebno u Beogradu, dobila su, između ostalog, i uputstvo kako treba obelodaniti da je sadašnji predsednik Srbije Boris Tadić svoju suprugu i grupu ondašnjih disidenata (početkom osamdesetih godina, prim, prir.) oterao na robiju, te da treba insistirati na otkrivanju oproštajnog pisma njegove prve supruge uoči samoubistva, kao i priložena mišljenja najeminentnijih stručnjaka o njegovom psihopatskom profilu i nepresušnoj želji da vlada.
Petak 16.12.2011.07:03
Milorad Dodik i Boris Tadić, prema ovim dokumentima, u očima američkog Saveta za nacionalnu bezbednost predstavljaju zaverenike protiv interesa Zapada, jer su "...u najvećoj tajnosti omogućili prodaju naftnih industrija a da o tome nisu pravovremeno upoznali nadležne u Evropskoj uniji, NATO pakt i vladu SAD, te su data uputstva ambasadama Amerike, Engleske i Nemačke u Beogradu da javnost u Srbiji sazna detalje o daljim namerama NATO i Amerike u vezi sa Kosovom, Vojvodinom i Sandžakom...".
Petak 16.12.2011.07:04
Odluke Saveta za nacionalnu bezbednost SAD govore i o "...vraćanju vremena uoči ubistva ondašnjeg premijera Srbije Zorana Đinđića, koji je, ne pitajući nas, uzeo u zaštitu Kosovo i sklopio tesne veze sa Republikom Srpskom, uprkos našim upozorenjima da to nikako ne čini".
Petak 16.12.2011.07:04
Prema tim odlukama, datih uputstava iz dogovora od 22. maja 2008. godine o formiranju koalicione vlade za sada se, navodno, jedino u potpunosti drži Socijalistička partija Srbije, dok je Demokratska stranka, nazvana našom uzdanicom, ...umnogome odstupila od tih odluka, posebno postavljanjem nekih generala na odgovorne funkcije u Vojsci Srbije, koji su učestvovali u ranim sukobima sa NATO paktom 1999. godine".
Petak 16.12.2011.07:05
Dalje, Bajdenova uputstva ispostavama CIA na Balkanu kažu da treba isfabrikovanim aferama od strane vlasti u Sarajevu optužiti Milorada Dodika za nenamensko trošenje sredstava u Republici Srpskoj, uz poseban osvrt na njegovu navodnu sklonost prema finansijskom kriminalu u vreme kada je bio premijer Republike Srpske.
Petak 16.12.2011.07:05
Kao objašnjenje zašto vlada SAD nije ranije krenula u obračun sa takvim Dodikom, u dokumentu piše da visoki predstavnici (OHR) u Bosni i Hercegovini nisu isticali Dodikove mane, "...jer smo ga hteli za saveznika u vreme kada su mnoge ingerencije Republike Srpske prelazile u ruke federalne vlade u Sarajevu". Visokom predstavniku UN u Bosni i Hercegovini, povodom najnovijeg američkog političkog zaokreta, predočeno je da će koordinaranu akciju protiv predsednika Dodika voditi Silajdžić i Tihić, dok će se ratobornošću isticati predsednik Hrvatske Stjepan Mesić.
Petak 16.12.2011.07:06
U cilju povećanja političkih tenzija u Bosni i Hercegovini, Bajdenovo uputstvo podrazumeva aktiviranje vojničke linije Mojmilo-Sandžak, uz puno angažovanje ćelija mudžahedina Al Nosijera i vehabija iz Sandžaka. Predviđeno je i da vođe bošnjačkih stranaka u Sandžaku budu obaveštene o navedenim planovima preko američke i britanske ambasade u Beogradu.
Petak 16.12.2011.07:08
Kontrola nad ruskom politikom izgubljena je onog trenutka kad je bivši obaveštajac KGB-a Vladimir Putin došao na vlast. Decenije su izgubljene, najpre na Gorbačova a onda i na Jeljcina. Naši operativci su obaveštavali da će vreme ekspanzije Rusije nastupiti onog trenutka kada na vlast dođe energičan nacionalista kome će svetinja biti ruski interesi.Sa preko 60 odsto rezervi strateških sirovina, Rusija izrasta u privrednog džina, dok će kapitalističke države trpeti još teže udarce u budućnosti. Rast američke privrede mnogo zavisi od cena sirovina i energenata na svetskom tržištu.
Petak 16.12.2011.07:09
Bogata sirovinama, Rusija će postati kreator cena energenata i ujedno bazično uticati na privredni rast svih kapitalističkih zemalja. Jer ako cene nafte padaju na svetskim berzama, Rusija može usporiti njenu eksploataciju, a povećati proizvodnju gasa, gde, za sada, nema pravu konkurenciju u Evropi. Zato je teško sprečiti evropsku zavisnost od ruskog gasa, a još teže održavati relativno nisku cenu nafte. Jer, proizvođači nafte, od kojih su mnogi prijatelji Amerike, čim se suoče sa niskim prilivom zarade, po dogovoru će smanjiti proizvodnju i usloviti rast energenata.
Petak 16.12.2011.07:10
Mnogo se uložilo u stvaranje opozicije u Rusiji, posebno u bivšeg svetskog prvaka u šahu Garija Kasparova, ali su sve akcije bile presečene jer su ruske obaveštajne službe ne samo obnovljene nego i poseduju najmodernije prislušne uređaje na sofisticiranim satelitskim stanicama. Posebnu enigmu predstavljaju ruski biznismeni, koji su iz Rusije izneli milijarde dolara, ali kojima je ona ostala svetinja, pa nije poznato za koga će u novim okolnostime te mafijaške grupe raditi. Naši obaveštajci javljaju da se sa jahti ruskih bogataša čuju šifrovane poruke čiju sadržinu je teško dešifrovati i nije poznato kome su namenjene.
Petak 16.12.2011.07:11
Opasno je ako se mržnja Poljaka, Mađara, Čeha, Rumuna, Bugara, Letonaca i Litvanaca, do sada usmeravanih na širenje straha od Rusije, okrene u drugom pravcu. Obaveštajci javljaju da se na ulicama Budimpešte često ispisuju parole: komunisti, vratite se, sve će vam biti zaboravljeno, ili, radnici su u socijalizmu imali sigurnost radnih mesta i življenja jer su školovanja i lečenja bila besplatna. Ne sme se dozvoliti da buduće vreme još više ukaže na to da su neoliberalnom ekonomijom uništene privrede mnogih zemalja bivšeg Varšavskog ugovora.
Petak 16.12.2011.07:51
Niko nije kriv za ono sto se desilo sa EU, a i za to nas bas zabole, ali je itekako svako iz te korumpirane bande KRIV za ono sto se desilo i desava sa Srbijom i Kosovom, sa opljackanim i obespravljenim narodom, KRIV za istorijsku izdaju interesa zemlje, ekonomsko unistavanje i rasprodaju, i za to cete da odgovarate.
Petak 16.12.2011.10:28
Ma opusti se ''Deda Mraze", taman posla, pa verujemo ti u ono sto pricas. Da je srece, da odes...da te nema....da je srece da te nikada nije ni bilo, dragi Deda Mraze....gladna su deca Srbije...gde ce vam dusa....unistili ste sve ....ostala je pustos iza vas. I zaista --NIKO NIJE KRIV !!
Petak 16.12.2011.13:50
Uradili smo sve sto su hteli i uradicemo jos pet puta vise, ali nam Evropa ne gine!

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)