Četvrtak 23. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Četvrtak 15.12.2011.
23:41
Beta A
Euleksov sudija u Okružnom sudu u Prištini odbacio je sve tačke optužbe protiv bivšeg guvernera Centralne banke Kosova Hašima Redžepija, među kojima su zloupotreba službenog položaja, korupcija i prevara, saopštio je danas Euleks.
Petak 16.12.2011.07:22
Politikom "izgubili smo Kosovo, ali smo Albance zadržali" srpska vlast direktno radi na štetu svojih građana, prvenstveno većinskog naroda, jer će ubrzo svi koji po Evropi putuju sa srpskim pasošem tamo biti žigosani kao narkodileri i teroristi
Petak 16.12.2011.07:22
Srpska država, iako sve manje računa na povratak Kosmeta, i dalje ozbiljno računa na povratak pod njenu vlast Albanaca iz ove južne pokrajine. Pri tome su događaji na jugu Srbije, kada je otkrivena organizovana grupa koja je za provizije i do 10.000 evra po glavi sređivala neophodnu dokumentaciju za izdavanje isprava kosovskim Albancima, samo vrh ledenog brega onoga što se u poslednjih deset godina zaista dešava mimo očiju javnosti.
Petak 16.12.2011.07:22
Ministarstvo unutrašnjih poslova nemačke pokrajine Severne Rajne - Vestfalije u svom cirkularnom pismu od 2. decembra 2005. svim podređenim upravama okruga navodi kako je za Albanca iz tadašnje zajednice Srbija i Crna Gora, računajući i one sa Kosova, skoro nemoguće da dobije ispis iz srpskog državljanstva. Istovremeno, u pomenutom dopisu se ističe da diplomatsko-konzularna predstavništva SCG kosovskim Albancima bez problema izdaju putne isprave, pa tako i onima koji su boravak u Nemačkoj zasnovali na osnovu tvrdnje da im u otadžbini preti politički progon na osnovu etničke pripadnosti.
Petak 16.12.2011.07:22
Da nam poslednjih dana nisu dostavljena određena dokumenta, među kojima ima i onih sa oznakom strogo poverljivo, mislili bismo da je u pitanju obična naivnost srpskih vlasti kako će zadržavanjem kosovskih Albanaca u srpskom državljanstvu podupreti srpsko pravo na suverenitet nad Kosovom. U stvari, u pitanju je običan kriminal.
Petak 16.12.2011.07:24
U svojoj studiji "Neka obeležja organizovanog kriminala na Kosovu i u ostalim balkanskim državama", izdatoj 2009. u Prištini i Beču, dr Kolj Krasnići navodi kako je tzv. Republika Kosovo najkriminalnija i najkorumpiranija država u Evropi. Krasnići navodi primere na osnovu kojih se vidi da na Kosovu kriminalci jedino mogu da očekuju zaradu, nikako i kaznu.
Petak 16.12.2011.07:24
Jedan od primera kako korumpirana vlast podržava kriminalce jeste i provala u sudski depo u Kosovskoj Mitrovici, iz koga je kamionima odneto nekoliko tona dokaznog materijala (droge, oružja, eksploziva i slično). Pri tom, navodi Krasnići, zgrada ima i fizičko i tehničko obezbeđenje, ali i pored toga počinioci nikada nisu otkriveni. Kosovo je, po svim studijama, glavna raskrsnica na Balkanu za šverc droge, oružja, cigareta i belog roblja. Ono to nikako nije slučajno postalo, već su zapadni samozvani oslobodioci na ovom projektu godinama predano radili.

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)