Petak 10. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
13
Četvrtak 15.12.2011.
11:30
Beta A
Potpredsedniku Vlade Srbije Božidaru Đeliću danas je i formalno prestao mandat, pošto je Skupština konstatovala njegovu ostavku.
Četvrtak 15.12.2011.11:48
Posle serije tekstova o organizovanom kriminalu u Ministarstvu odbrane Srbije, pod pokroviteljstvom ministra odbrane lično i njegovog pomoćnika i kuma Ilije Pilipovića, Tabloidu se javila grupa starešina sa nekoliko dodatnih, čisto ljudskih (pot)pitanja ministru. Ne očekuju odgovor, ali očekuju poduku kako se u vojsci profesionalno kreči, gletuje i farba (sa svojim materijalom, naravno!), što je, po ministru, bitan preduslov za najavljenu profesionalizaciju vojske
Četvrtak 15.12.2011.11:49
1. Da li Vam je poznato da starešine kupuju čizme, a vojnici nemaju da zamene čizme ili su prepušteni slučaju? 2. Da li Vam je poznato da se vojska i starešine prevoze u autobusima bez grejanja i kamionima sa pocepanim ceradama i po 400 km? 3. Da li ste svesni da je vozni park u Vojsci Srbije star preko 20 godina i da je svako korišćenje tog voznog parka rizik? 4. Ako imate odgovor na prethodna pitanja, iz kojih razloga ste kupili škode superb i druge luksuzne automobile generalima, a ne čizme, autobuse ili kamione za vojsku?
Četvrtak 15.12.2011.11:49
5. Ako jedna škoda superb košta između 15.000 i 20.000 evra, ne mislite li da je standard vojnika, samo na račun jedne škode, mogao drastično da poraste, pa makar samo kupovinom novih čizama? 6. Da li smatrate da ste kupovinom luksuznih automobila generalima, obezbedili njihovu naklonost? Koliko su ti luksuzni automobili uopšte koštali? 7. Koliko su bila stara vozila u kojima su se prethodno vozili generali? 8. Da li smatrate da je bilo racionalno kupovati luksuzne automobile i praviti aeromitinge u vreme ovakve krize?
Četvrtak 15.12.2011.11:49
9. Koji automobil vozite privatno? Da li je to slučajnost? Da li mislite da ćete prodajom ličnog automobila sakriti korupciju sa škodom? 10. Po čemu to ova zemlja i Vaše Ministarstvo procenjuju da možemo sebi da priuštimo aeromiting kad se zna da su i mnogo bogatije zemlje od nas u prošloj godini procenile da sebi ne mogu da priušte takvo nešto? Koliko Vas je koštao aeromiting?
Četvrtak 15.12.2011.11:52
11. Ako je kriza, zašto trošite ogromne pare na vežbe tipa "Sretenje" i druge cirkuske atrakcije po Pešteru zarad Vaše lične promocije? Zašto ne objavite koliko su koštale te i takve vežbe? Da li ste videli kako su Vam izgledali vojnici i kakvu opremu su nosili prilikom učestvovanja na vežbama - borbeni ranac i šlemovi koje su nosili stariji su od Vas! Pogledajte na snimku na šta su ličile starešine i vojnici na postrojavanjima, na malo jaču dobrovoljačku jedinicu; ličili su na sve samo ne na "najprofesionalniju vojsku u regionu"!!!
Četvrtak 15.12.2011.11:53
12. Mislite li da ste došli dalje od slova "p" u vezi sa profesionalizacijom!? Tenkove sečete, a ovi što ih ne sečete toliko su vam neispravni da je na Pešteru bio potreban ceo TRZ Čačak da bi posle 20 dana bili ispravni! Brine li Vas to šta bi bilo da je u pitanju stvarna situacija? Šta je najnovije što ste kupili za vojnika? Čajnu kobasicu je uveo Tadić, a Vi ste uveli banane, pa da usluga bude na nivou: daj majmunima bananu da budu mirni, a čizme nek im kupi tata!
Četvrtak 15.12.2011.11:53
13. Zašto na plakatima "budi profesionalac" prikazujete vojnika u uniformi koja nije formacijska nego "MD" uniforma? Zašto Vam se Generalštab šepuri u "Mile Dragić" uniformama ako one nisu "usvojene" u VS? Da li i tako pokazuju nadmoć nad potčinjenima, tako što oni nose "MD" uniforme, a vojska u ritama od odela šeta po kasarnama? Zašto ne zabranite nošenje "MD" uniforme ako već nemate lepo mišljenje ni o firmi ni o vlasniku? Da li smatrate da možete bilo gde da dobijete jeftiniju a kvalitetniju uniformu od uniforme "Mile Dragić"? Generali brane vojnicima da nose "magnum" čizme, njima niko ne brani njihova zadovoljstva?
Četvrtak 15.12.2011.11:53
14. Mislite li da je normalno Vaše razmišljanje da je plata od 300 evra dovoljna za profesionalizam? U redu je tvrdnja da će da se zaradi u misijama, ali ko će da Vam brani zemlju za 300 evra, ministre? Šta ćete ako neko u Vašim misijama pogine; mislite li da ljudi toliki jadnici da će po svaku cenu da idu samo da bi zaradili? Ostaćete bez vojske, ministre! Nema patriotizma, ministre, napravili ste socijalnu ustanovu, čime mislite da zadržite profesionalnog vojnika u nezgodnim situacijama? Zakletvom koju ste pogazili amnestijom dezertera 1991-1999?
Četvrtak 15.12.2011.11:54
15. Zašto je stopirana nabavka pušaka m-21 u VS? Po kojoj ceni je Jugoimport SDPR izvozio m-21, a po kojoj ceni je prodavana vojsci puška m-21? 16. Zašto je mig-29 pao? Možda ste i u avione, kao u tenkove, sipali neispitano ulje. Ko Vam je odobrio sipanje novog ulja u tenkove, pošto VTI nije? Da slučajno ne verujete vlasniku firme Hemco Beograd na reč ("majke mi je dobro")?
Četvrtak 15.12.2011.11:55
Pitanje za milion dolara za ministra odbrane i načelnika Generalštaba: po čemu je bolja obuka po NATO standardu od obuke iz JNA ili obuke ruske vojske? Gde se ta alijansa proslavila - u Avganistanu, Srbiji, Bosni, Iraku iz trećeg puta, gde? Pomoći ćemo Vam u odgovoru: bolja je u jednom vrlo bitnom segmentu, u obuci koristi iskustva iz ratova, a VS to ne radi?
Četvrtak 15.12.2011.11:55
Mislite li da je prikaz izvođenja manevra na aeromitingu u kome se brani vazdušni prostor zaluđivanje pilota da opet mogu da brane vazdušni prostor?! Ili mislite da je to bila cirkuska tačka? Pravite li od vojske cirkusku atrakciju za šire narodne mase samo zarad Vaše promocije, pa nek košta šta košta?
Četvrtak 15.12.2011.11:56
Zašto ste kupili komercijalnu verziju "difendera" za specijalnu brigadu? Je li to NATO standard, da imaju CD plejer i klimu u borbenim vozilima? Zašto narudžbinom nije definisana boja vozila nego ste morali da ih prefarbavate? Da li ste znali da vojska (osim generala) ne koristi euro-dizel koji koriste vozila koja ste kupili? Sad treba i posebna cisterna za ta vozila!
Četvrtak 15.12.2011.11:56
Učite od Arapa, ministre, sve što nemate u svom naoružanju ne možete ni da prodate, jer ako Vi ne cenite to što prodajete neće ni oni kojima bi da prodate!Izgleda da, zamrzavajući im primanja, Vi nameravate da podstičete starešine da jedinu mogućnost da zarade vide u misijama, a sve zarad Vašeg političkog dodvoravanja? Osporavali ste Slobodanu Miloševiću upotrebu vojske u političke svrhe, a Vi radite to isto, i još gore!

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)