Petak 10. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
9
Utorak 22.11.2011.
21:30
24sata.info, Vestionline A
Zarobljenici na Vojnoj ekonomiji Branjevo su prvo ubijani iz mitraljeza, a onda kratkim rafalima iz pištolja, a u strijeljanju su učestvovali svi optuženi, rekao je optuženi Franc Kos, svedočeći u svoju korist na suđenju za genocid u Srebrenici.
Utorak 22.11.2011.21:52
И, о чему овај ушљиви кретен прича, ратном злочину или геноциду? Ако је био ту што не каже колико је побијено и нека неко из струке потврди да ли је било геноцида ( категорички тврдим да није било, сем у неким селима над српским цивилима гдје је упадао Орић).
Petak 25.11.2011.18:04
A koliko znamo, Oric i mudzahedini nisu streljali, nego su masakrirali nozem, sekirom, itd...majku im jebem balijsku...
Utorak 22.11.2011.22:08
Namestaju svedocenja da bi opravdali novije nalaze da su srebrenicke zrtve imale rane od klasicnih vojnih dejstava, a ne streljanja. Na kraju ce jos biti da su ih streljali i granatama. Prozirno 100%, pitam se da li ce im to proci.
Utorak 22.11.2011.23:00
Мисао великог француског философа епохе Просветитељства, Денија Дидероа, „Оно што никада није било доведено у питање, уопште није ни доказано,“ у потпуности је применљива на контроверзно питање Сребренице. Ако би се руководили жељама поборника званичног наратива о Сребреници, ми га никада не би доводили у питање. Дозвољена „расправа“ сводила би се на ритуално понављање излизаних мантри о „највећем геноциду у Европи после Другог светског рата“ и о „осам хиљада стрељаних мушкараца и дечака,“ зачињено цитатима из дубиозних „пресуда“ Хашког трибунала.
Utorak 22.11.2011.23:11
Са тиме би се, по замисли политички коректних кругова, на ово питање коначно и за сва времена ставила тачка,али без критичког претресања иједног доказа и без могућности оспоравања иједне тезе. Те кругове и њихове истомишљенике такав би приступ оргазмички задовољио. Међутим,Просветитеља Дидероа и нас – свакако да не. Дидеро би им једноставно узвратио,а ми би му се придружили: да забраном критичког испитивања Сребренице они постижу само једно, а то је – јавно признају чињеницу да нису способни ништа да докажу.Џаба им лажи плаћених сведока попут овог Кос/а,Словенца или оног Хрвата (који више не може јавно сведочити због разних лажи,па на суду само читају његове,наводне,изјаве!),''прозирне'' су!
Sreda 23.11.2011.06:58
Десети диверзантски одред уопште није био под командом Главног штаба ВРС. Његов статус у ВРС остао је нејасан. Познато је из књиге Ж. Чивикова "Сребреница - крунски сведок" следеће: ду су припадници овог одреда сви "одреда" били плаћеници; да су стрељање у Брањеву извршили за време званичног одсуства у одреду; да ничим и никад није доказано да је ВРС била на било који начин умешана у транспорт заробљеника у Брањево и стрељање; да није било објективно могуће за време које је помињао Дражен Ердемовић стрељато толики број заробљеника (око 1.200); да је на том месту ископано само око 100 телесних остатака; да је злочин у Брањеву судкси обрађен и процесиран само на основу сведочења Д. Ердемовића;
Sreda 23.11.2011.07:04
2. ...да је Ердемовић био апсолутно непоуздан сведок, психопата и убица, бивши члан француске легије странаца; да је са њим хашки суд био углавио договор о повлашћеном и контролисаном суђењу; да није уопште суђен за ратни злочин него, ако се добро сећам, за деловање против обичаја рата; да током суђења није дозвољено његово испитивање од стране одбране; да осталим члановима Одреда никад није било суђено до сарајевског процеса, иако су њихова места боравка била позната; да хашки суд никад ни једног члана Одреда није попзвао ни на сведочење: да су сви после обављљеног посла били добро плаћени (око 12 кг злата укупно); да је Ердемовић, нпр., био припадник војске све три зараћене стране у БиХ...
Sreda 23.11.2011.07:09
3. Познато је такође да је начелник Генералштаба Р. Младић био изричито против ангажовања овог и сличних одреда у ВРС. Позната је и чињеница да је у време догађаја у Сребреници вршљала МИ6 на том простору. Постоје основане индиције да су умешани у организацију злочина у Брањеву ради конструкције србског масовног злочина, а касније исконструисаног геноцида. Нпојмљиво је да један суд чији је основни циљ утврђивање истине није дозволио контраиспитивање веома непоузданог сведока, да му није судио ни према наводно утврђеним чињеницама масовног злочина и да није позвао ни једног другог члана Одреда и учесника у злочину ради саслушања, акамоли суђења.
Sreda 23.11.2011.07:15
4. Веома је индикативно да суд у Срајеву после неколико година од суђења Ердемовићу отвара просцес против осталих учесника у наводном злочину у Брањеву и поставља се питање правих намера и циљева тог суђења. Веома је чудно да се поводом тог суђења нико у Србији не оглашава, као ни да нико није ни у Србији предузимао ништа против осталих чланова Одреда иако је и у Србији било познато њихово боравиште. Ж. Чивиков, новинар и извештач Ради Дојче Веле-а из Хага, тврди да постоје основане сумње, веома близу неиспитаних доказа, о томе да је цео случај у Брањеву исконструисан, а суђење монтирано, како би се утврдио масовни злочин и на основу њега судило о извршеном наводном и измишљеном геноциду ВРС

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)