Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
10
Ponedeljak 17.10.2011.
12:13
Beta A
Ministar odbrane Srbije Dragan Šutanovac potpisaće u utorak sporazume s predstavnicima šest tradicionalnih crkava i verskih zajednica kojima se reguliše verska služba u Vojsci Srbije.
Ponedeljak 17.10.2011.12:25
chekaj,chekaj shupljanovac regulishe versku sluzbu u vojsci Srbije kao sluzbu skoro svih religijskih veroispovesti dok u hrvatskoj i u musli-bosni su verske sluzbe samo katolichka i muslimanska.....koga bre on to Z.....znachi moj vojnik ce da se ovde moli i odinu kod odgovarajuceg vracha, a u ustashiji i dzamahiriji iskljuchivo kod sveCenika i hodze.....izvrsna ideja da naprave i obesmisle pravoslavlje josh jednom....
Ponedeljak 17.10.2011.12:33
Nijedna zemlja ne praktikuje takve stvari u vojsci ako se vodu kao hriscanska drzava. Da li to znaci da u nasoj vojsci ima vise drugih,nego pravoslavaca?
Ponedeljak 17.10.2011.12:43
То значи да се наша држава труди да нестане православаца, а да се сви моле једном "Богу" - Антихристу! Плакаће икона Пресвете Богородице докле год Србија не постане Православна Хришћанска држава! Србија је и створена као држава уз помоћ и благодат Пресвете Богородице. Када код нас не буде изворне Хришћанске вере, неће бити ни нас! Дошло је време бити или не бити! Избор је на нама!
Ponedeljak 17.10.2011.13:05
То је само наставак уништавања српске војске. Не би ме чудило да у професионалну војску почну да примају само мађаре, хрвате, муслимане, албанце итд. Ваљда је ово припрема за такав корак. Тако ћемо у Србији имати српску војску која то није. Војска је већ сада слабија од ловачког друштва србије. Какав образ и част треба да имају наши генерали кад су дозволили Шутановцу и сличнима да униште нашу славну војску. Како их није срамота да подижу плату. За шта? За бесмислене параде и промоције. Фуј другови или "господо" генерали, срам вас било српских жртава и славних предака. Гњиде једне бедне. Саучесници у злочину проти сопствене државе и народа.
Ponedeljak 17.10.2011.14:37
To sto se uvodi verska sluzba, govori samo o tome da i vojna lica mogu da imaju verske potrebe, a to sto se otvara mogucnost da vojnik u Vojsci Srbije bude i nesto drugo sem pravoslavac, govori o realnom i tolerantnom pogledu na citavu stvar!
Sreda 19.10.2011.02:41
I u drugim zemljama u svetu,na primer u Engleskoj ima vojnika raznih ispovesti,ali svi daju zakletvu drzavi i kraljici nad Biblijom,a ako je neko ateista daje zakletvu bez biblije,i to vazi za sve,i nema tamo nikakvih hodja,ni rabina,osim svestenika koji predstavlja hriscansko opredeljenje vecine,a ako neko od vojnika ima drugu veru,ode u crkvu u koju zeli da se pomoli. Kod nas naopako,OVOGA NEMA U NIJEDNOJ ARMIJI U SVETU.
Ponedeljak 17.10.2011.14:44
I još jedna stvar - ovi komentari kao da se ne odnose na tekst. Niko nam ne sugerise kom bogu da se molimo, izbor postoji.
Ponedeljak 17.10.2011.14:53
Ne znam kakvi ste to samo vi vernici kad ostavljate ovakve komentare. Svaka vera koliko ja znam teži ka toleranciji. Ovde se tolerantan komentator tek probere. Ja sam zgrožena. U Srbiji, da, žive ljudi različitih veroispovesti i imaju pravo na to, kao i što imaju pravo da budu pripadnici vojske. Ovo je demokratska zemlja, ali ako smo odlučili da negujemo svoju religiju, onda trebamo bar poštovati tudju.
Ponedeljak 17.10.2011.15:54
Nastavak izdaje od strane ministra i njegovog mu prethodnika. Za svaki slucaj da vojske ne bude jedinstvena ubaciti religijski razdor. Naravno sigurno ce imati privilegija pripadnici drugih veroispovesti pri prijemu. Napravice nesto poput bivse JNA koja se pokazala neefikasna upravo zbog nacionalne raznovrsnosti kadrova. Za svaki slucaj, da Srbija bude apsolutno nespremna.

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)