Petak 17. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Utorak 13.09.2011.
21:11
tportal A
Udruženje žrtava zlostavljanih od strane sveštenika pedofila SNAP (Survivors network of those abused by priests) predala je tužbu Međunarodnom kaznenom sudu u Hagu kojom optužuju papu i trojicu visokih vatikanskih dužnosnika za zločine protiv čovečnosti jer su prikrili zločine sveštenika nad maloletnicima.
Utorak 13.09.2011.21:20
Први међу једнакима .... Однос Срба према папи римском, проглашеном, на I Ватиканском концилу, незаблудивим ex cathedra по питањима вере, у пракси су најбоље показала два дична архијереја – Петар II Петровић Његош и Патријарх српски Гаврило. Када је био на опоравку у Италији, Његош је одбио да изађе из кочија и, како је закон то налагао, поздрави папу кога су носили у носиљци – није желео да брука своје православно владичанско достојанство. Такође, одбио је да у Ватикану пољуби и окове Светог апостола Петра, рекавши да „Црногорци не љубе ланце“.
Utorak 13.09.2011.21:20
И то је био симболичан гест – не из непоштовања према Светом Петру, него због порицања папиног тврђења да је он „наследник Петров“ и „намесник Христов“. Патријарх Гаврило је, док је чекао повратак у Београд (комунистичке власти га још нису желеле), у тешким материјалним условима послератног изгнанства, одбио материјалну помоћ папе Пија XII, Степинчевог духовног оца, рекавши да после папине подршке крволоку Павелићу, никад му не би отишао на ноге, ма какву помоћ да добије. Патријарх Гаврило је напоменуо да циљ Срба никада није био угодан живот и изобиље, него је то пут раних хришћана – страдање за Истину и Правду.
Utorak 13.09.2011.21:22
Свети Николај Жички и Свети Јустин Ћелијски су однос Срба према папи богословски утемељили – Свети Николај је рекао да богоодступничка Европа почива на папи и Лутеру, и да су усташе за своју ревност у злу „похвале добиле из пакла и Рима“, док је Отац Јустин истицао да су три највећа пада у историји – пад Адамов (отпадање од Бога), пад Јудин (издаја Бога) и пад римског папе (проглашавање себе за бога). ( део текста Владимира Димитријевића са сајта "српскилист.нет )
Sreda 14.09.2011.06:41
Још бих саветовао сваком ко иде у Острог, да прочита житије Светог Василија. И тамо ће видети да је још у његово доба Свети Василије водио борбу са ватиканским језуитима, који су и тада, као и сада, роварили против Православља у Црној Гори. Сви наши свеци су осуђивали ватикан (Свети Сава) и папу и сврставали их тамо где им је и место, у пакао. Да Бог да, да никад не крочи на српску земљу!
Utorak 13.09.2011.21:32
Kad postoji udruzenje zlostavljanih koje je podnelo tuzbu protiv "prvog medju jednakim" i najvisim poglavarom "sestrinske crkve" onda je jasno dokle je stvar stigla na duhovnom nivou vatikana...

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)