Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Ponedeljak 12.09.2011.
06:20
Vestionline A
Libija je ponovo počela da proizvodi naftu, saopštio je ministar unutrašnjih poslova te zemlje i obećao da će se veći deo produkta naći u prometu u "najskorijoj budućnosti".
Ponedeljak 12.09.2011.09:29
Proizvodnja nafte znači pokretanje bušotina. Nafta sama po sebi ne znači mnogo.Sada treba obnoviti rafinerije, a za to će biti zaduženi francuski TOTAL i engleski British Petrol. Naravno kada se prvo tribali pokolju među sobom ko je tu ko i koliko je čije pa će to da krene u "najskorijoj budućnosti". Dotle Al Kaida ima da vozi sirovu naftu u Katar na preradu. Jedan tanker od milion barela su onomad već oterali pa su im Britanci bombardovali naftovod do Tobruka da ne voze dok gazda ne kaže. Sada počinju igre borba protiv kolonizatora.
Ponedeljak 12.09.2011.09:54
Evo, koga zanima (i tko zna bolje engleski): The 2 women giving coordinates in #BaniWalid were caught, & the front lines r looking good & thousands of volunteers arrived 2day. #azZawiya. Small pockets of #Rebels, but these are being removed by #Khamis brigade. #Libya, #Tripoli, #Sirte Tripoli. Large groups of #rebels roaming the streets. They do not control the city, only small areas.Majority of civilians armed. #Libya Sirte. #Rebels have been pushed to over 100 kms from the city, but #NATO continues to bomb, noisy bombs. Rumurs water poisoned.
Ponedeljak 12.09.2011.09:54
BaniWalid. #Rebels defeated, many leaving. Reports of #NATO using mustard gas, water poisoned. Reports Russian troops came from south (@al_Jamahiriya Russian troops are certainly not for NATO-weeks ago there was info about forming volunteer groups to be thrown in via Algeria) Benghazi. Reports of fighting between #rebel groups & #NTC.
Ponedeljak 12.09.2011.10:01
ukratko, pobunjenici su kako izgleda (čak i novinar CNN-a kaže) odustali od borbe za Bani Valid jer među braniteljima ima puno pripadnika plemena iz kojih su i pobunjenici. Osim toga, u početku su pobunjenici govorili da branitelja ima samo 150, a sada govore da ih ima 4000...NATO svejedno bjesomučno bombardira grad ali vide da ništa od toga. Prije par dana armija je zasula pobunjenike Grad raketama. Pobjegli su kao pacovi. Južni djelovi Libije, kao i opskrba vodom je u rukama armije...
Ponedeljak 12.09.2011.11:50
Reporter CNN je izvestio da je velika kolona pobunjenika napustila područje Bani Walid jedno od jakih uporišta plemena lojalnog Gadafiju. Razlog je taj jer su pobunjenici rodom iz Bani Walida tražili od ostalih pobunjenika da ostave njih da reše problem sa svojim plemenom. Nastala je opšta gužva i tuča među pobunjenicima, letele su kamenice, tukli su se kundacima među sobom. Onda je jedan skočio pa počeo da puca iz teškog mitraljeza u vazduh da smiri bandu. Onda su se ostali primirili potrpali na vozila i otišli a ostali su samo domaći koji ne dozvoljavaju da se puca na njihove. Ovo kao da je pisao Branko Ćopić. Toga je bilo po bosanskim selima da ne daju na svoga komšiju.

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)