Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
10
Nedelja 21.08.2011.
23:49 >> 14:56h
Beta, Vestionline A
Libijski pobunjenici saopštili su večeras da je, nakon predaje Gadafijeve garde i slabog otpora libijske vojske, ceo Tripoli pod njihovom kontrolom izuzev Gadafijevog uporišta Bab el-Azizija, javila je Al Džazira. Oni tvrde i da su zarobili Gadafijevog sina Saifa al-Islama. Portparol libijske vlade saopštio je na državnoj televiziji da je režim spreman na hitne pregovore sa pobunjenicima i zatražio okončanje napada. Sam Moamer el Gadafi je u audio poruci emitovanoj na državnoj televiziji pozvao stanovnike Tripolija da grad očiste od "agenata kolonijalizma".
Nedelja 21.08.2011.23:59
To je ono što ne ide na ruku sotoni,2000 plemena koja nedaju svoju zemlju,biće tu krvi do kolena,a što je moguće i da se raširi po celoj africi.
Ponedeljak 22.08.2011.00:15
Nema goreg ponizenja da izgubis rat od angloamerickih jajara i njihovih slugeranja. Kako oni pazljivo biraju gde da gadjaju: velika nesloga, labilna odanost u narodu, plate i placenici, protuve i naravno - bombe iz daleka, eto nafte, eto demokratije, sad cete procvetati... nek se cesu po glavi kad pocne da gruva po Londonu i Las Vegasu, satane...
Ponedeljak 22.08.2011.01:15
Negdje zapale čitavu zemlju, negdje samo skupštinu. Negde pobjedi DOS, negdje pobunjenici - kako god okreneš Ameri dobiju ono što traže.
Ponedeljak 22.08.2011.08:34
Drugovi, gotovo je. Slobodne Libije više nema. Na žalost, ovo je bilo i očekivano. Koliko god se mi nadali, ipak smo bili svjesni da Libija sama ne može protiv unutarnjeg i jakog vanjskog neprijatelja. Gadafi je ili eliminiran ili je izdan. Treće opcije nema. Kako god bilo, žao mi je Libijskog naroda koji nije još niti svjestan kakva mu demokracija dolazi. Ali, ako nisu bili spremni ustati i boriti se, zaslužuju demokraciju. To je to što se tiče Libije. Vrlo uskoro slijedi Sirija.
Ponedeljak 22.08.2011.08:45
...nije josh sve gotovo....nigde oni posao nisu zavrshili do kraja....to ce im se obiti o glavu i u afganistanu i iraku i u libiji.....
Ponedeljak 22.08.2011.08:50
Nije gotovo, Gadafi je živ i u sistemu podzemnih bunkera je. Strani plaćenici iz SAS i Legije stranaca su se povukli, a sada ostaje na hiljade Gadafijevih pristalica da se u svom gradu obračuna sa bašibozukom. Nije čudo da NATO zove na predaju, još će se tu dosta glava zakotrljatai kad počne klanica u Tripoli. Jer NATO jesu naoružali "otpor" i pomogli intervencijom, ali sada ovi treba da zadrže to što su dobili na tacni. Da ne bude samo posle da je Gadafi pobio goloruke "otporaše" u Tripoliju.
Ponedeljak 22.08.2011.09:07
Ok, ajmo uzeti da je tako. Ali, može li mi netko objasniti kako je armija koja se tako dobro borila 6 mjeseci, i koja je držala mnoge gradove, tako brzo negdje nestala i dopustila da ovi uđu u Tripoli? Na koju foru?
Ponedeljak 22.08.2011.10:50
Objašnjenje je u NATO bombardovanju Gadafijeve rezidencije i PRIVATNIH domova njegovih 10 najbližih sradnika da se slomi moral kod naroda u Tripoliju kad vide srušene zidove dotle nedodirljivih rukovodilaca. Izvedeno NATO bombardovanje pod šifrom "Jerihonski zidovi" prema priči kako su Jevreji trubama srušili zidove Jerihona. Psiholozi su računali na prilično jednostavan profil prostodušnog naroda Libije. Ali, već se pojavljuju sumnje šta kada Gadafi padne jer Britanci su i držali kolonije pod rezonom - bolje đavo koga poznajemo nego neki kojega ne poznajemo. Biće do kraja da su napravili državu za Al Kaidu i fundamentaliste.
Ponedeljak 22.08.2011.13:27
Druze ne budi tako melanholican i ne nasedaj na njhovu glupu propagandu. Ako su ameri iscenirali sletanje na mesec(a posle pola veka ne mogu to da ponove) zasto nebi iscenirali pad tripolija.
Ponedeljak 22.08.2011.17:52
Sto ti je ta demokratija,majko mila,zacas te bombama natjeraju da zivis(ako prezivis),kako oni misle da treba da zivis,tj da budes slobodan,opet po nekom njihovom shvatanju slobode koju oni pruzaju drugim narodima.Jednostavno receno,amerika je najvece zlo na ovoj planeti,prava satanisticka drzava i jadni su svi koji njih podrzavaju,sve ce nekad doci na naplatu...

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)