Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
13
Nedelja 14.08.2011.
05:44
Press A
Ljiljana Čolić, doktor filologije, poznatija kao bivša ministarka prosvete i sporta koja je htela da izbaci teoriju Čarlsa Darvina iz udžbenika, ovih dana boravi u jednom crnogorskom manastiru, piše “Pres“.
Nedelja 14.08.2011.06:05
Образована жена!Заиста је имала храбрости да нај већу глупост коју деца уче избаци из школа.Примера ради,врхунски амерички научници(по једној анкети) уопште не верују у Дарвинову теорију.
Nedelja 14.08.2011.09:25
Do dana današnjeg nije nađen trag nekog bića koje je je bilo spona između majmuna i čoveka i u nauci se to vodi kao "karika koja nedostaje". Po svim arheološkim nalazima postoje čovekoliki majmuni i ljudi, tako da je izbor slobodan. Neko može da ode dedi na grob i zapali sveću, a neko da ga poseti u zološkom vrtu i odnese mu bananu.
Nedelja 14.08.2011.10:05
Знам само да би оваква жена вредела сувог злата да је уместо данас Ж. Обрадовића.
Nedelja 14.08.2011.12:31
Господ Бог је створио човека по своме лику и све остало је чиста глупост и тешко богохуљење.Тетка Љиља је провалила dss за неке мућке са парама, а тетка коштуница (препоштени) je искористио проблем са darwin-ом да је смени.
Nedelja 14.08.2011.16:21
Да ли можете да замислите Србију у којој је уместо тутубана обрадовића она министар?Њу је лепо и да видиш и да слушаш јер зна и има шта да каже,а нешто се не сећам да је неко иѕ Србије био министар било чега у ЦГори,за разлику од жарета из Берана који нашу децу ради само тако! И он је подобан,а она није?!
Nedelja 14.08.2011.13:52
Apsolutno zena u pravu! Znaci, ni slovo nije pogrijesila! Svaka cast i za taj pokusaj. Neko je morao da pokrene i tu temu.
Nedelja 14.08.2011.14:18
Ja sam SIGURAN i UBEDJEN da je coveka stvorio BOG,oni koji misle da su nastali od majmuncine,sami to i jesu i tako ce zavrsiti na Sudnjem Danu P.S.Poruka za majmuncine,jos vam nije kasno za spasenije ako se osvestite i spoznate pravog BOGA kroz ISUSA HRISTA! CCCC
Nedelja 14.08.2011.15:12
Знаш оно, кад је син "убеђивао" оца како је човек настао од мајмуна а овај му одговори,"ако си ти сине настао од мајмуна,ја нисам",ха,ха,ха! Мала шала али тешко је људима који нече да читају, икакво знање пренети! Још је наш Св.Владика Николај Српски давно рекао,"уби нас не знање"! Нека нам је Драги Бог на помоћи са оваквим образовањем!
Nedelja 14.08.2011.15:30
Pa i za majmuncine postoji pitanje-zdrave logike,ko vas je stvorio?!Darvin,evolucija,aaaaahahhahahahahahhahahahahahhahahahahhahahaa,samostvorena bica,nista gluplje nisam cuo,osim da su bosnjaci posebna nacija,kao i crnogorci,a u stvari su Srbi i oni sami sebe lazu,a znaju u dubini duse sta je istina,aaahahahahahahaaaa :):):)
Nedelja 14.08.2011.15:05
Недавно сам у једном коментару споменуо ову храбру жену,Љиљану Чолић, и жалим што једна оваква особа није министар образовања у Србији! Колико се сећам,она није "забранила" Дарвина него је инсистирала на паралелном изучавању обе теорије о настанку света,и хришћанске и дарвинове,па ко у шта верује,нека верује! И то је њен грех!? После је морала поднети оставку јер су се "мочници" уплашили скандала ако јој дају уруче отказ.Интересантна је та фотеља министра образовања! Ко све у њу седа,види се по томе што из школа излазе деца са врло оскудним знањем а опште позната појава је "куповање" оцена и о томе се веома мало говори!?
Nedelja 14.08.2011.19:51
Дарвин је оптужен због каше коју је закувао. Тако данас, Галуп пол(Gallup poll) објављује резултате да земље Западне Европе јесу међу земљама са највећим процентом атеиста на свету , са само 14% Естонаца који изјављују да им је вера битна, 17% Швеђана, 18% Данаца, 20% Норвежана, 21% Чеха, 25% Француза и тако редом. Нема сумње да се за ово може окривити и Дарвин. Он је већ оптуживан за успон једног Хитлера, који је одлучио да неке људске расе јесу изнад осталих, те да због тога ове ''инфериорне'' могу бити клане као да се ради о стоци. То је све био део ''природне селекције'' за Хитлера!
Nedelja 14.08.2011.19:53
Дарвин је такође окривљен и за Лењина и Стаљина, који су одлучили да, пошто су људи само животиње, оне који су међу њима непожељне (т.ј. оне који се нису слагали са њиховим апсурдним псеудо-социјалним и економским теоријама) такође могу бити масовно убијане. Може се такође сматрати да је за њих и ово део ''природне селекције''. Шта рећи на све ово? Иако је Дарвин лично био изгубио своју веру, не би га требало непосредно кривити ни за једно од оног што је наведено. Пре би за то требало окривити дарвинизам. Сам Дарвин је био само представник свог сопственог неверујућег и човеко-обожавајућег друштва и културе.
Nedelja 14.08.2011.19:55
Да је живео у друштву које верује у Бога, а не у хуманистичком друштву, које је одбацивало Бога, у којем је пали човек постављен за идола, а његови сумњиви ''прогрес'' и ''разум'' били обожавани, вероватно не би дошао до својих теоријских ставова. Дарвин, као и Хитлер и Лењин после њега, само су били продукт еволуционог процеса који је већ трајао 800 година у то време. То је била еволуција западњачког рационализма, који се ослањао само на пали и обмањиви људски разум. Дарвин је изгубио своју веру , али се ми питамо да ли је она икада и постојала. Да ју је имао сигурно би сагледавао творевину, које је проучавао читавог живота, у потпуно другачијем светлу. То и јесте његова трагедија - Дарвин!

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)