Sreda 22. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Petak 12.08.2011.
07:43
RTS A
Postoji opasnost da pad tražnje zbog recesije na našim tradicionalnim tržištima, kao što su Italija i Austrija, ugrozi izvoz iz Srbije koji je u stalnom porastu, izjavio je večeras ministar ekonomije i regionalnog razvoja Nebojša Ćirić.
Petak 12.08.2011.10:13
Са економске стране гледано може да угрози, али се поставља питање зашто да угрожава када је Србија довољно плодна земља да са својим ресурсима може да крене да произзводи!Занимљива чињеница је да је Србија земља која чак увози чачкалице, а извози воће од којег нам рецмо Немци праве сокове па нам их враћају да их пијемо! Смешно зар не? Када би мали наше готове производе проширила би нам се могућност за извоз на друга тржишта, рекламирајући и продавајући наше брендове и не би били само земља која даје сировине за производњу туђих!
Petak 12.08.2011.13:27
Moze, zaista. Evo sad javise na CNN-u da su kolone iz zap.Evrope krenule put Beograda, kako bi se bacili sa Taci-Tadicevog mosta, u ocajanju jer ne mogu da uvezu Mladjina vozila iz Kragujevca, zbog krize.
Petak 12.08.2011.17:56
Svaki iole dobar strucnjak, dobro zna da Srbija moze najvise da zaradi izvozeci - struju i hranu. U "Kolubari" su "zuti" i "crveni" kamioni i bageri, rade za velike pare stojeci u mestu, struje nema, a sto se tice hrane, da ne pokrecem opet pricu o malinarima i ostalim poljoprivrednim proizvodjacima. sa ovom vladom, jedino nam preostaje robna razmena sa svetom - oni nama bubrege, mi njima ....
Nedelja 14.08.2011.01:31
Glavni krivac za ovako loše stanje i siromaštvo u Srbiji, je sadašnja nesposobna vlada, jer ima mnogo promašaja i nepromišljenih poteza. Osnovno o čemu je morala da vodi računa je: "Cene se moraju formirati na tržištu, devizni kurs se mora formirati na tržištu, konkurencija mora biti slobodna, država mora donositi jasne i nediskriminatorne zakone, država mora sprovoditi donete zakone, država mora sprečiti: korupciju, obmane i sve vrste krađa, prevara itd". Najblaže rečeno, celokupna državna intervencija mora biti usmerena ka stvaranju i očuvanju konkurencije i slobodnog tržišta, a ne protiv konkurencije i tržišta.
Nedelja 14.08.2011.01:33
EKONOMIIJA-KRIZA:U privrednim segmentima Srbija je neatraktivna ne samo stranim, već i domaćim ulagačima. Uprkos besmislenim poreskim povoljnostima, uprkos spremnosti države da čini ustupke koji su često i preterani, izvozno orijentisane investicije ne dolaze u Srbiju. Uzroci ovog problema nisu vezani za loš institucionalni okvir, već za promašenu ekonomsku politiku. Uz to, Srbija nema nikakvu razvojnu politiku, pa je razvoj (u skladu sa vladajućom neoliberalnom doktrinom) naivno prepušten tržištu.

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)