Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Nedelja 10.07.2011.
14:24
Beta A
Odbornici Skupštine opštine Srebrenica danas su na komemorativnoj sednici, povodom obeležavanja 16. godišnjice stradanja Bošnjaka i 19. godišnjice stradanja Srba iz ove opštine, minutom ćutanja odali poštu svim nevino nastradalim stanovnicima Srebrenice u posljednjem ratu u BiH.
Četvrtak 14.07.2011.14:26
TUZLA - Članice organizacija "Majke Srebrenice", osim velikih kuća koje su sagradile uzimajući novac na lažima o ubijenim Srebreničanima, imaju i privatne avione koji ih voze širom svijeta da lažno svjedoče i šire priču o navodnom genocidu u Srebrenici, tvrdi Haša Omerović iz Tuzle. Omerovićeva je Srni izjavila da ta grupa žena lažno pedstavlja porodice poginulih u Srebrenici, naglasivši da su to profiterska udruženja koje je osnovao ratni predsjednik tadašnje BiH Alija Izetbegović i poglavar Islamske zajednice Mustafa Cerić. "
Četvrtak 14.07.2011.14:27
"Ta grupa žena nikada se ne mijenja. Plaćene su da izađu na godišnjicu u Potočarima, da lažno svjedoče u Hagu i da se pojave pred medijima čim im kažu njihovi naredbodavci iz Sarajeva", rekla je Omerovićeva. Omerovićeva je istakla da je Izetbegović zloupotrijebio Srebreničane da bi utvrdio svoju vlast i pobjedu devedesetih godina na izborima, a da su Potočari napravljeni u saradnji sa bivšim predsjednikom SAD Bilom Klintonom "da se imaju gdje okupljati i nastaviti manipulisati sa Bošnjacima zarad svojih političkih ciljeva i stranke SDA".
Četvrtak 14.07.2011.14:27
Prema riječima Omerovićeve, ti ljudi su bili civili koje su ostavili ratni komandant srebreničkih muslimana Naser Orić i Alija Izetbegović da bi izazvali vazdušne napade NATO-a na srpske položaje. "U Potočarima se svakog 11. jula pravi kič, a od profita koji se uzima na žrtvama bogate se pojedinci u organizaciji `Majke Srebrenice`. S druge strane moje dijete nema ni stipendiju, a otac je poginuo u ratu u BiH i sahranjen je u Tuzli, a ne u Potočarima kako su tražili od mene iz udruženja", naglašava Omerovićeva. Prema njenim riječima, sramota je i da samo u Potočarima na nišanima piše "poginuo na Alahovom putu", što je slogan mudžahedina.
Četvrtak 14.07.2011.14:28
Ona dodaje da "Majke Srebrenice" i bošnjački političari cijelom svijetu "prodaju priču o genocidu u Srebrenici", što "debelo naplaćuju", dok porodice stradalih i dalje žive u bijedi bez ikakvih prava i bilo kakve pomoći. Omerovićeva žali majke koje su izgubile svojih najmilije u Srebrenici, jer su, kako kaže, ostavljene na milost i nemilost da žive po podrumima. Novca za putovanje u Švedsku, Holandiju, Španiju za "Majke Srebrenice" ima, a za sirotinju nema, zaključila je Omerovićeva.
Nedelja 10.07.2011.14:48
Напокон и једна нормална вест из Сребренице! Надам се да ће тако и убудуће бити,комеморација свим невино страдалим у Сребреници и околини! Само тако можемо живети као добре комшије уз уважавање туђе боли!
Nedelja 10.07.2011.15:18
DACE BOG DA SE OBOSTRNO PRIZNAJU ZRTVE I ZLOCINCI IZVEDU PRED LICE PRAVDE.....TU PRE SVIH MISLIM NA MUSLIMANSKE KRVNIKE KOJI JOS NISU IZVEDENI PRED LICE PRAVDE....TAKODJE I "SRPSKI" ZLOCINCI KOJI SU SE BORILI NA STRANI "ARMIJE BIH"......SAMO JE TO PUT DO KAKVOG, TAKVOG, POMIRENJA!!!!!!!!!

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)