Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Utorak 21.06.2011.
01:36
Beta A
Mitropolit crnogorsko-primorski Srpske pravoslavne crkve (SPC) Amfilohije izjavio je da je autokefalnost mitropolije moguća i objasnio da je za sticanje tog statusa potrebna saglasnost svih pomesnih patrijaršija.
Utorak 21.06.2011.02:09
Moja predvidjanja su se pokazala tacna. Nakon uspesnog proterivanja Vladike Artemija sa Kosova uz ostrascenu pomoc"brata" u veri,Amfilofije ce da stane na celo autokefalne crnogorske Crkve,pa je jos davno izbacio ime srbska iz imena sa namerom da se odvoji. On je ruku pod ruku sa Milom. Bulovic ce isto da odvoji Vojvodjansku autokefalnu Crkvu,na Kosovu je sve skoro zavrseno.Naivni vernici SPC jos veruju da to Amfilofije sve cini da sacuva SPC u crnoj gori. Neka se izjasnio,kukolj neka se odvoji,samo gde ce Patrijarh nakon odvajanja,u crnu goru da se poljubi sa papom kada bude dolazio u poseti CPC na celu sa AMfilofijem. Gola istina izadje na videlo.
Utorak 21.06.2011.03:03
Amfilofije je javno ucestvovao u kampanji 1997 na strani Mila,protiv Bulatovica. Cutao je kao zaliven kada je Milo 2006 odvojio crnu goru. Milo kaze za Amfilofija da je uvek kooperativan kada je crnoj gori najvaznije .Amfilofije 20 juna izjavljuje da je moguca samostalnost crnogorske mitropolije uz saglasnost svih pomesnih crkvi i Patrijasije ,a u svima su vlast preuzeli i imaju vecinu ekumenisti, i saglasnost ce bez problema dobiti. Sto Milo zacrta, Amfilofije ispuni.
Utorak 21.06.2011.12:14
Tacno je da je ucestovo u kampanji za mila a dali znas da je za vreme komunizma sva crkvena imovina pripadala drzavi Crnoj Gori.I da se vec 1997 znalo za osnivanje CPC e pa tom podrskom on je obezbijedio povratak veceg dijela te imnovine u vlasnistvo SPC i sve je sad fino uknjizeno i pise da je vlasnistvo SPC e sad da nije to uradio pito bi te kakon bi CPC zaizela crkve kao sto je zauzela one koje se ne nalaze u SPC.I ko kaze da je cuto kad je na referendumu izglasana nevinost za to lazes covek je davo izjave i pred referendum i posle sta je trebo narod na oruzje da zove.Pozabavite se vi vasim judom Tadicem u Srbiji izda Djenerala Ratka .A za ovoga se ne brini veci je Srbin no ti 100x ko je
Utorak 21.06.2011.12:16
bio na ratistu zna dosta o Amfilohiju i narod koji je izbjego zna koliko im je on pomogo prema tome nemoj molim te sad da prosipate neku filozofiju oko judizma.Dje on reko da ce trazit autokefalnos nidje i sad sto ti sve vidis u naprijed to je neka cudna moc kod tebe mogo bi u vidovite
Utorak 21.06.2011.12:09
Zare mnogo mlatis brate moj i ja sam Srbin kao i ti i da zivis u CG znao bi da se na svakom skupu trudi da kaze Srpska.Sta je sad ovdje on reko da bi se ti ufatio za to da ce SPC u CG biti autokefalna.Znaci novinari su ga pitali da li postoji mogucnost autokefalnosti i covek je odgovorio da postoji i na koji nacin sto moze da uradi i bilo koja druga crkva ako zeli autokefalnos.Treba joj pristanak ostalih patrijarsija.I ne sekiraj se ti za Srpske vernike u Cnoj Gori pa vise nas za Svetog Vasilija u Niksicu izadje na ulice da prati litiju svake godine bude oko 20000 na ulici naroda koji prati litiju sto je bitnije jos je omladina a tako je i za Badbje vece i bozic.Ti samo vidis neke jude
Utorak 21.06.2011.13:31
Hvala za 'mlacenje",slusajuci njegove izjave (cesto ekumenisticke,plus njegovo blacenje Vladike Artemija i ucestvovanje u progonu) dosao sam do mog zakljucka,koji i ne mora biti ispravan, (bilo bi dobro da gresim),ali po mnogim izjavama i postupcima ne uleva mi poverenje,za razliku od vas koji imate u Vladiku Amfilofija veliko poverenje i to postujem.
Utorak 21.06.2011.12:01
Sta se vazda vatatye za vatikan.Sta je sad coek reko na pitanje da li moze biti autokefalna crkva.Moze ako sve patrijarsije to dozvole znaci veliko je pitanje bili toi dozvolila.Po crkvenom zakonu je tako to sto neko stavlja neke naslove i sto vi u svemu vidite judizam meni nije jasno.Je li on reko da ce crkva u cg da bude autokefalna ne nego je reko da postoji mogucnos kosto postoji sa bilo kojom crkvom ako to patrijarsije podrze.I ne sekiraj te se nema od toga nista jer ga je danas CPC optuzila da on ne moze biti na celu jedne crkve u CG jer se nalazio na Haskoj potjernici i jer mu je zabranjen ulazak bio u 14 zemalja i zato sto ga u Dubrovniku ne zele.

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)