Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
17
Ponedeljak 06.06.2011.
16:52
A
Američko udruženje preživelih holokausta osudilo je papu Benedikta XVI zato što je za zagrebačkog nadbiskupa Alojzija Stepinca, kontroverznog zbog odnosa prema ustaškom režimu u Hrvatskoj, rekao da je bio "branilac Jevreja, pravoslavnih i svih progonjenih", navodi agencija Frans pres.
Ponedeljak 06.06.2011.16:58
Ma neka ga proglase svetim, neka ga proglase samim bogom, koga briga...Kako ga ne bi Vatikan volio kad im je davao kamione zlata da transportiraju glavne ustaše u Argentinu...Ne znaš tko je gnjusniji u svemu tome.
Ponedeljak 06.06.2011.18:26
A zasto bas u Argentinu kad je cijela Juzna Amerika puna zlata??? Da nije trebalo Rimu i Vatikanu to zlato, da ga centralizira i deponira kod sebe??? Koliko je toga deponovano u Vatikanskoj banci, to samo oni znaju!!!
Ponedeljak 06.06.2011.17:02
tri sotonina sina raspali i povampireni vojtila,pa bivsi ss jungerkind benedikt sa" blazenim "krvnikom koji gori u paklu stepincem.......tiha jeza
Ponedeljak 06.06.2011.17:19
Jevreji su malo vise zagrizli nego sto mogu da progutaju..Benedikt i Alojzije vam smetaju a protiv Srba se borite svim sredstvima (propagandom, ratom i oruzjem)..Otimate nam Kosmet da bi se uvukli arapima i da bi ih prevarili kako ste vi prijatelji muslimana..Sram vas bilo, chifuti..Zelim vam da vas palestinci preplave i da oslobode svoju zemlju..Pokakim vam se u sve vase banke i krvlju natopljene dijamante..smarate sa tim vasim holokaustom..Imate vi vasu ameriku pa se tamo sirite..ostavite ostatak sveta na miru..Pokatoliceni i osuneceni Srbi nas Pravoslavce najvise mrze..Zna dubrovcanin i splicanin da nema veze sa zagorcem..celo im zaledje srpsko..vestacka nacija koju samo vatikan priznaje
Ponedeljak 06.06.2011.17:32
А Србија ћути. Пљунули смо на своје мртве који су зверски убијани. После се питамо зашто нам лоше иде, одакле земљотреси, поплаве, сиромаштво, бела куга,издаја... е па заслужили сте стоко безосећајна.
Ponedeljak 06.06.2011.18:12
Samo neka dođe Benedikt kod nas u posetu,slobodno,jer ZEMUNCI PRAVE ČEKU DO AERODROMA, A SURČINCI NA AERODROMU!!!
Ponedeljak 06.06.2011.19:20
А, оће да оставите мало и за нас из унутрашњости? Чисто да се после не каже да нисмо тели да помогнемо ...
Ponedeljak 06.06.2011.20:49
Raduje me što imam istomišljenika,ali bi nas posle atentata evropejci domaći i strani razapeli posred novog krsta u Nišu,a siroti narod ne bi ušao u EU do kraja novog crkvenog raskola!
Ponedeljak 06.06.2011.18:37
Papa je rekao da je Stepinac bio "branilac Boga na ovoj zemlji, jer je postojano branio istinu i pravo čoveka da živi s Bogom"!!! A sad par pitanja, pa da se malo razmisli o ovom iskazu: - A sa kojim to Bogom??? - Zar nije samo jedan Bog za sve nas, koji nas je stvorio??? - Ko to uzima sebi za pravo da u ime Boga unistava ljude oko sebe??? - Zar jedan obicni smrtnik treba da "brani Boga" na ovoj zemlji, i od koga??? - Dali su to Srbi, Romi i Jevreji bili mozda suvise bliski Bogu, pa ih se trebalo zbog toga unistiti??? - Koju je to Stepinac istinu branio i cuvao, ubijajuci hiljade neduznih ljudi, zena i djece, kao niko drugi u istoriji covjecanstva??? KAKVE SU OVO NEBULOZE???
Ponedeljak 06.06.2011.18:49
Lepo piše,pravo čoveka da živi sa Bogom.Znači,pošto su Srbi,Cigani i jevreji ljudi,stepenac im je pomogao da odu na onaj svet da budu sa Bogom,a on je ostao sa neljudima i đavolom.
Utorak 07.06.2011.06:42
Потпуно је тачно рекао папа! Степинац се свим силама трудио да споји све србе, јевреје и цигане са Богом! Слао их је ко мученике директно у рај! Значи од је под човеком мислио на србе јевреје и цигане, а остале ни не рачуна у људе!
Ponedeljak 06.06.2011.19:54
+! Louis Breier - predsjednik udruženja američkih Židova - je samo 2 dana nakon presude nadbiskupu Stepincu dao na konferenciji u Bronx-u ovu izjavu: "Ovaj veliki čovjek Crkve bio je osuđen kao suradnik nacizma. Mi Židovi prosvjedujemo protiv takve klevete. Poznavajući dobro njegovu prošlost, možemo reći, da je od godine 1934. i slijedećih godina bio uvijek vjeran prijatelj Židova i nije toga skrivao ni u vrijeme okrutnih progonstava pod režimom Hitlerovim i njegovih pristalica. Bio je on jedan od onih rijetkih ljudi u Europi, koji su ustali protiv nacističke tiranije i u onom času, kada je to bilo najopasnije. Taj čovjek, koji je sada žrtva škandalozne osude, neprestano je za vrijeme
Ponedeljak 06.06.2011.19:57
nacističkog režima otvoreno i neustrašivo govorio protiv nacističkih zakona, njegovo protivljenje nacističkoj tiraniji nije nikad prestalo niti se umanjilo. On je otvoreno podigao glas protiv nametanja žute zvijezde, ističući da je to povreda ljudskog dostojanstva. I njemu treba zahvaliti što je taj način ugašen. Uz Papu Pija XII nadbiskup Stepinac bio je najveći branitelj progonjenih Židova u Europi!" Citat iz knjige 'Kardinal Alojzije Stepinac' - M. Landercy
Utorak 07.06.2011.01:38
Jedna od ključnih tvrdnji je da se Pavelić obavezao Stepincu da će istrijebiti starokatolike kao i srpsku pravoslavnu crkvu. „Prvih dana nakon povratka poglavnika imao je nadbiskup prvi sastanak s njime u nekadanjim Banskim dvorima“... „Nadbiskup mu je zaželio Božji blagoslov u radu“. „Poglavnik je, kada je nadbiskup svršio, odgovorio da želi u svemu ići naruku Katoličkoj crkvi. I nadalje da neće biti tolerantan prema Srpskoj pravoslavnoj crkvi jer to za njega nije crkva nego politička organizacija.
Utorak 07.06.2011.07:54
ufffffff... vidim to je kod vas veeeeliiiikaaaa tema... mi nekako i ne pričamo o tome kad vama dođe pop il kako li ih več zovete...nismo toliko opterećeni takvim stvarima

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)