Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
13
Petak 03.06.2011.
04:12
Vestionline A
Vladika raško-prizrenski Teodosije izjavio je da svaka podela Kosova može da dovede do eskalacije nasilja, u kojoj bi srpski narod mogao pretrpeti najveću žrtvu.
Petak 03.06.2011.04:57
On se odrekao duhovnog oca Vladike Artermija,progoni ga i dalje uz pomoc siptarske policije,i rekao je, nadam se da se nece donositi odluke stetne po srbski rod,a koje se stalno donose. Pokriva se nekim pricicama za lakoverne a duva sa zutim u istu tikvu,kojima je pomogao u progonu Vladike Artemija koji je bio velika smetnja javnom proglasenju nezavisnog Kosova,a za vlast i SPC nema dileme, oni su ga priznali pred svim stranim faktorima kojima sluze.
Petak 03.06.2011.07:39
papista li je, zare. jel je ljubitelj papine stolice. nisam bas upucen. ako znas odgovori. hvala.
Petak 03.06.2011.07:58
Nije tesko zakljuciti,jer zna se kome je smetao Vladika Artemije,Vatikanu,EU,Nato, zutima,jer je bio smetnja priznavanju nezavisnog Kosova i drzao je Srbe na okupu,zajedno sa Monasima. Ovaj se borio svim snagama da zadatak ispuni na radost neprijatelja Srbije a na njegovu bruku i sramotu. Rastera i ono malo Monaha i Monahinja sto je dole preostalo,trpeci njegov bes i kazne na pravdi. Na liturgije pozivaju odasvuda kao vernike po zadatku,pa ih slikaju,kao svi ga prihvataju. Jad i beda.
Petak 03.06.2011.09:07
Треба споменути и догађаје пре протеривања владике Артемија: непослушност свом духовном оцу и надлежном епископу Артемију,састанци са западним политичарима без благослова надлежног епископа.......
Petak 03.06.2011.07:48
Интересантно се моле тамо: "da odlučuju onako kako je na korist Kosova i Metohije". Врло двосмислено, зар не треба да се моле да одлуче онако како је на добробит српског народа и Србије? Овако испада да се моле како је најбоље за независно Косово и Метохију! Па зар се и у молитви наслућује издаја? Јадан ли смо народ.
Petak 03.06.2011.08:55
За разлику од епископа Артемија оштрог у иступима, Теодосије је остао упамћен по својој веома прагматичној изјави. „Црква на Косову није тако јака да одређује статус покрајине Косово, али какав год тај статус био, било Косово у саставу Србије, било аутономија, било независно држава, Црква треба да остане на Косову, сарађује са постојећим властима, што Цркву не нагони да призна те власти.”
Petak 03.06.2011.07:45
Gospodine Šibalijo (Šibalić), zar ti nisi jedan od onih koji proteruju Srbe sa Kosovo? Setimo se samo koliko je monaha i monahinja napustila Kosovske manastire kada ste proterali vladiku Artemija.
Petak 03.06.2011.08:28
Ovaj je hteo samo Artemijevo mesto. Sta sve ne napisase za vladiku Artemija da je pokrao, prisvojio, oteo...i odjednom nista mu ne dokazase. Tvoj posao je Teodosije da sluzis liturgiju i pomognes vernicima u duhovnom smislu a ne da bistris politiku ! Niste smeli da pisnete dok je patrijarh Pavle bio ziv, cekali ste da on umre pa da unesete raskol u SPC ! Ovaj novi patrijarh, boze me oprosti, svako malo na TV. Lepo napisase VESTI na pocetku Sabora " AUDI sajam " !
Petak 03.06.2011.08:41
Naravno da će narod ostati da živi, već su bile reportaže o tome kako srpske žene u enklavama mese hleb, rađaju srpčad i crnče na njivama kao u srednjem veku. Sada su te reportaže prestale otkada nema Vojislava Koštunice nego Tijanić pušta reportaže o pomirenju Srba sa Hrvatima. Teodosije bar zna toponime bolje od Dačića pa mu je jasno da su najveće srpske svetinje u Metohiji i južno od Ibra. U Gračanici mu je freska Simonide kojoj je arnaut još davno nožem iskopao oči. Zna se da je srpske svetinje prvo očuvao okupator Turčin a posle strah šiptara od srpske vojske. Šiptar samo silu poštuje to je rekao još Vukmanović Tempo na tribini u Pazovi 1989 godine.

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)