Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
11
Sreda 13.04.2011.
16:53
Vestionline A
Priče o rehabilitaciji Draže Mihajlovića predstavljaju najčešće političku zloupotrebu koja može naneti ogromnu štetu jer duboko deli srpski narod, slažu se istoričari i analitičari.
Sreda 13.04.2011.17:26
Три протекле деценије српског суноврата вуку своје корене из фаталног 1. децембра 1918, али димензије тог суноврата плод су политичке рафинираности Јосипа Броза. Достојна је његовог лика и дела српска власт која прихвата хипотеку Сребренице, легализује Еулекс, статутарно утире пут отцепљењу Војводине, испоручује оптуженике Хагу, растура војску и Академију, болоњизује Универзитет, подстиче раскол у Цркви, а земљу и све шта још вреди у њој распродаје странцима или отима за себе. Није ни чудо да му на наводном гробу још стражаре српски војници, а цвеће полажу српски политичари. Мајсторски је обавио посао. ....
Sreda 13.04.2011.17:26
Да почено са оним шта не знамо. Три деценије после 4. маја 1980, званичног датума његове смрти, не знамо ко је био човек који је претходних 35 година владао Југославијом. Невероватно али истинито: Срби су у међувремену овладали твитером и фејсбујком, знају шта Џенифер Анистон ручава и кога Јелена Карлеуша вечерава, али не знају ко им је био господар живота и смрти толике године, ко им је од јула 1941. па до свог последњег часа тако мајсторски кројио капу да им је сада и жива глава под знаком питања.
Sreda 13.04.2011.17:27
Скоро је сигурно барем једно: да се под именом Јосипа Броза није крио сељачки син из Кумровца који је волео да се санка у дрвеном кориту и који је гладну браћу и сестре нахранио свињском главом са тавана. Постоје разне теорије о пореклу Титовом, али ниједна није документована. Тврди се, тако, да је по рођењу био Јеврејин, Пољак, Немац, Украјинац, или нека комбинација наведених народа. Као завичај углавном му се приписује Галиција, Буковина, Подолија, Волинија или нека околна забит североисточног руба хабзбуршке монархије.
Sreda 13.04.2011.17:27
. По друштвеном пореклу тврди се да је био средњи или крупни буржуј, ситни шлахтић или пак ванбрачни син високог племића. Његов изразито малограђански укус, видљив у кичерајским униформама и брилијантима, фарбаној коси и пудлама, указује међутим на скромно порекло и типично аустроугарске клајнбиргерлих естетске узоре. Један истински господин гадио би се свих тих еполета, дебелих кубанских цигара и прстења. На клавиру јесте умео да дилетантски изведе пар тактова једне мазурке, али само су неуки у томе видели мистериозни одраз високог порекла.
Sreda 13.04.2011.17:27
Вероисповести је, кажу, био хебрејске или католичке, а мајсторства слободнозидарског по шкотском, а можда и по гранд-оријентском обреду. Не знамо ни да ли је, када и како извршена замена „правог“ Тита овим чудом што је немачки и руски говорило течније од свог наводно матерњег језика. Неки тврде да је дублер убачен у Шпанији 1936, други веле у Паризу 1937, трећи у Москви 1938. Има теоретичара завере који тврде да је замена била вишеструка, последњи пут у Риму у лето 1944. Мистерију продубљује и недоступност његовог руског досијеа, чак четврт века од Горбачовљеве „гласности“.
Sreda 13.04.2011.17:28
Већ годинама ова мистерија једна је од омиљених тема на српским славама и поселима. Што је мање доказа за неку теорију, то је њени поборници жустрије заступају. С друге стране, пак, професионални српски историчари Тита упорно и необјашњиво избегавају. Од њих смо више сазнали протеклих деценија о интимном животу краљице Драге него о лику и делу главног господара српске судбине 20. века. Невероватно, али истинито: Дедијерови „Прилози“ из 1953, партијски правоверни и стога пуни лажи и обмана, још увек представљају једину свеобухватну Титову „биографију“ на српском језику. Озбиљни народи такву индолентност себи не допуштају.
Sreda 13.04.2011.17:32
Ne dele Srbiju četnici i partizani nego političari koji pokušavaju kao lešinari nešto da ućare od te priče. Narod je rane preboleo, prežali majka i rođeno dete pa počne život da živi dalje. Nego se našle komunjare na zadatku - zavadi pa vladaj. Eno ih Hrvati, kada je bilo stani - pani udružili se i partzani i ustaše, kod Slovenaca partizani i plavogardejci, da naprave sebi državu. Jedino Srbiji creva vadi neki Vuk Drašković sin koloniste iz Gackog, da njegov SPO objasni šta je srbstvo u Srbiji. Marš napolje iz Srbije i vodite tog Jugovića neka igra gange po Hercegovini. Da im Tita sada ustane, svi bi petokraku nosili.
Sreda 13.04.2011.20:12
cetnici srpski pokret,partizani jugoslovenski. jugosloveni i danas vladaju srbijom, a srbi iz srbije glasaju i danas za jugoslaviju u srbiji.
Četvrtak 14.04.2011.06:35
Osim toga, partizani su tokom Drugog svetskog rata bili u sukobu sa raznim okupatorskim jedinicama i nisu činili zločine nad civilnim stanovništvom druge narodnosti i nacionalnosti, veroispovesti......ha ha komentar
Ponedeljak 18.04.2011.18:50
uvek uz Cicu Kralja i Otadzbinu antihriscanskim komunjarama zna se gde im je mesto

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)