Subota 18. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
9
Ponedeljak 28.03.2011.
18:06
Vestionline A
Reis-ul-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Mustafa Cerić i glavni muftija Islamske zajednice u Srbiji Muamer Zukorlić pozvali su danas Bošnjake u Crnoj Gori i na Kosovu i Metohiji da se na predstojećem popisu stanovništva u regionu okupe "oko svoje nacije, vere i jezika".
Ponedeljak 28.03.2011.18:36
Бошњаци су први "народ" у историји, који су име добили по имену једне реке(Босна). Нормално би било да је то име(Бошњак) добила нека од многобројних врста риба, жаба, ракова и других водоземаца, који у њој живе. Поготово нека врста која је ендемска за ово подручје. Али, ето, то може само на нашим просторима. Тито, Германи и Ватикан су чуда невиђена правили, само да би растурили српски национални корпус.
Ponedeljak 28.03.2011.20:59
Jos bi covek pomislio da su oni dosli sa Turcima pa tu ostali. Jos samo kada bi Turci u svojoj istoriji znali za neke "bosnjake". Muslimani su uzeli islam 600 godina posle hriscanstva, a od 1389 se pojavljuju preko Turaka u pravoslavnoj Srbiji. Turci znaju jedino da su neki kauri uzeli veru islamsku i to je sve trebalo i da ode sa njima kada je pukla tikva. Nema tu, kada se ne ocisti dobro pre farbanja, rdja uvek probije.
Ponedeljak 28.03.2011.21:53
Срећа је наша да су турци вршили пописе ... од 1444. па до њиховог протеривања. Несрећа је што се нико не интересује за те пописе мало више. А свашта ту пише, од чланова домаћинства, стоке коју то домаћинство поседује па до имена села. Грађа за разбијање многих митова ...
Ponedeljak 28.03.2011.23:05
Naj veći problem je u tome, da se većina danas ne bavi istorijom kao ozbiljnom naukom nego spominje tu tematiku u okviru tkzv. kafanskih priča. Većina Srba islamske vjeroispovjesti danas tvrde da su Bosanci ili Bošnjaci što je etnički podpuna glupost. Naravno će to da negiraju pošto im je to bilo govoreno od strane njihovih predaka...po priči "Ako je to moj dedo rekao to ne može da nije tako" A ko se naravno ozbiljno bavi tom tematikom neka pročita Andrića ili Selimovića. Utipkajte jednostavno u Google na primjer: "carte ethnographique de la europe" i pogledajte nazive etnija na Balkanu kroz vjekove.
Ponedeljak 28.03.2011.23:15
Naravno će se sad javiti kandidati koji će reći,ne to je sve četnički falsifikat itd. Evo nekoliko drugih autora: -Aličić, Ahmet: Poimečni popis Sandžaka, Orijentalni institut u Sarajevu,1985. -Vego, Marko: Ispisi iz istorijskog arhiva u Dubrovniku. Mostar,1981. -Čelebija, Evlija/ Sabanović, Hažim: Putopis. Odlomci o jugoslovenskim zemljama. Sarajevo 1967. - Bešlagić, Šefik: Srednjovjekovni nadgrobni spomenici naše starine.Sarajevo 1967. Bosanska nacija i jezik su falsifikat i izmišljotina Alije Izetbegovića bez ikakvog dokaza ili istorijskog temelja. Etniči i politički taj narod je čisto srpski,islamske vjeroispovjesti.
Petak 09.03.2012.21:16
Jedne prilike za vreme mog boravka u Istambulu,odseo sam kod jednog naseg srecnika ili nesrecnika to on zna.Zapitah ga kako ste se vi bosnjaci snasli uovom carskom gradu?Pogledao me je osro i rece da je on msliman iz sandzaka i da je za njih uvreda naziv BOSNJAK,jer je to neka bezvredna novcanica BOS PARA ida se nece time kititi.Danas Ceric i Zukorlic hoce da prave naciju sa bezvrednim ljudima.Neka im je sa srecom!
Četvrtak 29.11.2012.00:15
To sto Zukorlic i Ceric pozivaju muslimane da budu bosnjaci je deo stare turske politike na Balkanu da zavadi bracu po krvi. Bsnjaci su Srbi muslimanske vere ali su uglavnom primili islam u drugoj polovini XVIII veka kada su Turci poceli masivnije da islamizuju. To sto danas bosnjaci se neizjasnjavaju kao Srbi je najvise greska srbske pravoslavne crkve koja je nacionalnu pripadnost vezivala iskljucivo za versku, tako da je svojom dogmom odbacila sve pokrstene Srbe. Netreba zaboraviti da je medju mnogim bosnjacima ( Mesa Selimovic, Ali-Beg ) i drugi bilo srbskih patriota koji su se izjasnjavali kao Srbi islamske vere. Zato braco po krvi neslusajte Zukorlica i Cerica jer vas oni vode u novi ra

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)