Nedelja 19. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Ponedeljak 28.03.2011.
10:19 >> 14:01h
Vestionline A
Portparol libijskih pobunjenika Šamsidin Abdulmolah rekao je da su preuzeli kontrolu nad Sirtom, rodnim gradom Moamera Gadafija. Snage lojalne Gadafiju saopštile su da su zaustavile na izlazu iz grada Ben Džavad pobunjenike koji su krenuli ka Sirti.
Ponedeljak 28.03.2011.11:29
ovo su svakako lažne informacije, došle od nato propagande. Ali sve u svemu, se jedne strane zamjeram Gadafiju što nije obranu svoje zemlje ipak bolje organizirao. On je mogao i trebao znati da će s vremenom doći red na njegovu zemlju i da će je napasti. Već je bila napadana. Trebao je puno, puno više novaca ulagati u naoružanje, obuku armije, ali i razvoj propagande. Osim toga, trebao je maksimalno paziti (špijunažom, hapšenjima) da ne dođe do te 'pobune', nego da ih sasječe u korijenu. Sada je kasno za sve to.
Ponedeljak 28.03.2011.11:42
Sasvim si u pravu,ima tolike milijarde dolara,mogao je da kupim onaj radar sto smo mi hteli 1999 da kupim od Rusa i da sa njim jebem mater NATO fasistickoj alijansi!
Ponedeljak 28.03.2011.17:53
Jasno se vidi da Pukovnik Gadafi nije racunao na ovaj napad agresora na svoju zemlju i svoj narod --pod bilo kakvim izgovorom, ali to ne znaci i to da nema pravo da ucini sve sto je u njegovoj moci da se i brani protiv agresora! Bitke se ne vode samo u vazduhu ili na kopnu vec i u glavama---a mislim da je u glavama agresora potpuni haos---a da ce se Gadafi boriti do poslednjeg daha i to je jasno: sve se mi nadamo u zivotu, cak i onda kada smo izgubili svaku nadu!
Ponedeljak 28.03.2011.11:42
Tako je bilo i u početku, razvukao im Gadafi front od Bengazija na zapad. Radi se o hordi tribala na pik ap vozilima sa naoružanjem koje su im stavili na raspolaganje korumpirani oficiri. Sada je svima jasno da nema govora o "zaštiti civilnog stanovništva" nego otimačini nafte. Posle bombardovanja tribali upadaju među civile u naseljenim mestima, ali im se narod nije pridružio. Još ako krene kontraofanziva, onda će NATO pešadija morati da gine umesto bande.
Ponedeljak 28.03.2011.11:56
ja uopće ne sumnjam da je Libijska armija još vrlo jaka, glavna tenkovska snaga je dobro skrivena i zaštićena, kao i zrakoplovstvo (premda ono je pametno uklonjeno pošto se ne može izravno suprostaviti ovim fašistima). Fašistička propaganda laže sve u šesnaest, ali i u laži ima malo istine. Libijska armija se vjerovatno povlači, ali povlači se u gradove što je pametan potez. Kao prvo, Libija je ravna ko šahovska ploča. Tenkovi i sl. bili bi prejednostavna meta avionima. Nisu ovi glupi da ih gube. U gradovima će se odvijati glavne borbe.
Ponedeljak 28.03.2011.11:59
Premda, pobunjenici nemaju nikakve šanse protiv libijske armije bez zračne podrške fašista. Tako da u gradove koje snažno brani armija nemaju šanse doći bez jakog bombardiranja nato-a. Tako da će biti na tisuće mrtvih civila kad počnu bombardirati gradove..

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)