Subota 18. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Subota 19.03.2011.
08:14
Alo A
Povodom jubileja Narodnog muzeja u Zaječaru, Njegova svetost patrijarh srpski Irinej će 1. maja na kasnoantičkom lokalitetu Romulijana služiti liturgiju, saopštio je juče na konferenciji za novinare Bora Dimitrijević, direktor Muzeja.
Subota 19.03.2011.08:29
Je li nas Patrijah poznaje kanone SPC,ili ih je okacio macku o rep,ili vaze novi kanoni koje mu znalacki prenosi "stucnjak" za verska pitanja sa cudniim prezimenom, Tucic,koji je naprasno postao znalac broj jedan..
Subota 19.03.2011.08:30
bombastican naslov...ne treba vam to, a ni nama....reagujem kad mislim da neke stvari nisu u redu...ovog patrijarha smo svi pomalo napadali sa ili bez razloga...sad nema smisla...
Subota 19.03.2011.12:44
Наш свети Космет је препун наших православно-светосавских светиња које вапе за патријарховом службом. Не постоји ништа светије од тога. Међутим. наш патријарх је изабрао други пут. Њему су римске светиње важније од светосавских и немањићких. Цар Константин, коме се прави маузолеј у Нишу за дочек римског папе, био је Гал(романизирани Герман). Он је некима у нашем црквеном руководству важнији од Светог Саве, кога су већ заборавили. Граде 80 мски католички крст у Нишу са идејним решењем, да се у њему налази дупло мањи православни и који ће се видети само ноћу. Значи-прогутао га. Све римско-латинско-папско, сада има приоритет, јер, Тадић је покорио СПЦ у име Римљана и Германа.
Subota 19.03.2011.09:41
Namera je jasna, da se pošalje poruka da smo nekada svi bili jedna crkva Hristova i da je vreme da se ponovo ujedinimo. Zato se kopa po tragovima toga zajedništva. Strogo se izbegavaju mesta o teme koje pokazuju da su pravoslavci ostali ortodoksi ( na grčkom - koji misle ispravno ) a da su oni drugi od učenja Hristovog napravili unosan posao. Sada se ide ka integraciji u kojoj po prirodi stvari veća kompanija proguta manju. Čist biznis.
Subota 19.03.2011.11:38
Sveti oci crkve pravoslavne ( srpske, ruske, ukrajinske... ) govorili su o ekumenizmu, uniji sa rimokatolicima, izdaji vere u poslednja vremena... Narode, ko je citao, na spasenje mu, a ko nije citao, a zeli da ostane u veri, vreme je da pocne. Na primer, evo jednog vidjenja ovoga sto se sada desava http://www.spcobern.ch/PagesStrane/Srpski/Citaliste/Duhovnost/staracAntonije/Pouke%20starca%20Antonija%203deo.htm ne bilo vam tesko da procitate ceo tekst. Nece ovo ovde da se zaustavi. Ovo je samo pocetak, bice sve vidljivije i vidljivije izopacivanje vere, svejeres. Najgore je sto ce mnogi ovo da brane i da podju za tim. Pogubice duse u vecnosti. A vecnost, gospodo, traje vecito.
Subota 19.03.2011.11:45
Ako neko jos uvek sumnja u reci Gospoda naseg Isusa Hrista, neka sumnja, krajnje vreme vec prolazi. Onaj koji je u veri, neka se moli za utvrdjenje, putokaz i zastitu. Vreme je da se opasamo verom, naoruzamo smirenjem i ljubavlju, jer rat polova Bozijeg promisla i ljudskog umovanja uskoro pocinje. A strasna vremena dolaze. Mlaki i bezvoljni, rasejani, nezainteresovani, oni koji odlazu za kasnije svoje spasenje, nece dobro proci. Zato "Strazite" sa svecom u ruci, post, molitva, post, molitva, post i stalna molitva. I kad ustajes i kad radis i kad jedes i kad lezes na postelju...Nema mesta za umor kad je vecnost u pitanju! Sve ce ovo vrlo brzo proci. Vreme ce se ubrzavati sve vise.

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)