Utorak 7. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
16
Četvrtak 10.03.2011.
15:19 >> 16:09h
RTS A
Naoružana grupa od šest do osam pljačkaša presrela je vozilo za transport novca u Ustaničkoj ulici, ispred zgrade Specijalnog suda i otela pet džakova novca, izveštava RTS. Posle policijske potere, razbojnici su zapalili svoja vozila i pobegli u nepoznatom pravcu.
Četvrtak 10.03.2011.18:59
Nije neki problem ni umetnost saznati satnicu.Kao i policija,tako su pripadnici obezbeđenja isti sa šemom rada.Lako ih je napipati.A inače,obavezni su da nose oružje,bez metka u cevi,koje smeju da izvade iz futrole tek kada je na njih već otvorena vatra,jedino tada po zakonu i po pravilu firme.A za pare za koje oni rade,koliko vidim,još neće da ginu.Timovima kao što je ovaj odrađeni,radno vreme počinje u 07h,i najčešće se završava u 19h.Plata im je maximum 40.000 dinara.A i dosta su lajavi,nisu profesionalni,ponašaju se kabadahijski,glume neko ludilo sa onim disko narandžastim svetlom,kao komunalni radnici,gube se malo u prostoru,tripuju da su neki specijalci.A pljačka svaka čast momcima.
Četvrtak 10.03.2011.20:20
To Otpisani! Sad ne moram ni da komentarišem kad si reko sve što i ja mislim! Samo bih dodao da će uskoro početi da stradaju dobri momci koji rade po tim službama obezbeđenja jer će neki nadrkani šefovi tražiti od njih da poginu na zadatku! A to mu nekako dođe opet stara priča -kad krenu brat na brata,jedan u plavoj drugi u crnoj "uniformi".
Četvrtak 10.03.2011.20:37
Aj malo da razvučemo temu.Sticajem nekih životnih okolnosti,dosta sam upoznat sa tim delatnostima.Da počnemo od srži.Nekada se znalo kako se i šta radi.Banka nije mogla da bude bilo gde,ko ne veruje nek pogleda Beobankine poslovnice gde su bile.Zatvorena garaža,civilna vozila bez oznaka,kretanjem po sistemu šibicarenja bilo je skoro nemoguće pratiti vozila sa novcem.I profesionalci su radili taj posao.Onda je nastupila demokratija,posle opštenarodne pljačke 90ih i velikog javašluka dovedenih direktorskih kadrova,nastupa opšte demokratsko rasulo gde se ne zna ni ko pije,ni ko plaća,ni ko je šanker.A narod samo aminuje prećutno.
Četvrtak 10.03.2011.20:41
Na scenu dolazi nekoliko firmi koje počinju da pružaju usluge obezbeđenja novopridošlim bankama,a na ruku im ide opšte rasulo.Najureni i otpušteni kao i gomila poštene mladeži,u potrezi za poslom,jadno uhlebljenje nalaze u firmama koje se bave poslovima obezbeđenja objekata i slično.Ima među njima i profesionalaca,najurenih od kojekude.Ali zakon ih onemogućava da rade svoj posao,demokratska su merila u Srbiji da radniku na radnom mestu možeš da radiš šta hoćeš.A on ima zakonski akt koji mu brani da ima pravo na bilo koju vrstu samoodbrane i dostojanstva.I ja sam jednom prilikom potražio posao u jednoj firmi za obezbeđenje.....
Četvrtak 10.03.2011.20:47
Radno vreme je bilo 12 sati,slobodno 36,pa opet 12 i tako.Plata je bila 10.000 dinara.Prošao sam bezbednosne provere i došao na razgovor o poslu.Tip mi kaže da ni u kom slučaju ne smem da potegnem,osim ako lice puca na mene prvo.Gledam,ne verujem šta mi kaže.Rekoh,ti hoćeš da ja vozim blindu,nosim sačmaru i parabelum,i ispred neke pošte dođe neko sa uperenim pištoljem kolegi u glavu i ja treba da čekam da on puca????Čovek kaže na žalost da,pare su osigurane,dajte im,mi samo služimo kao olakšavajuća okolnost klijentu da od osiguranja naplati odštetu.Ja se lepo pozdravim sa njim i kući,pa sutra na građevinu na NBG kao i prethodnog dana.
Četvrtak 10.03.2011.20:52
Babović,ubijen od strane narkomana u pljački pošte na košutnjaku,kod filmskog grada.Počinilac čini mi se dobio samo dve godine jer je bio pod narkozom i nije znao šta radi???I sad nek mi neko kaže da se zločin u Srbiji ne isplati??Druga strana medalje je vezno sarađivanje,kada se u te službe dovode magarci.Ja sam čekao kolegu na Slaviji,da od njega preuzmem smenu pola kruga ranije,imao je neke obaveze.Kombi firme G4CE,parkiran na trotoaru.Ja sam nevezano za njega gledao u autobuse koji nailaze,čekajući kolegu,kada tip iz kombija,izlazi napolje i onako kao sav opasan prilazi meni držeći ruku na pištolju i pita šta gledaš?Ajde gubi se odavde da te ne polomim!
Četvrtak 10.03.2011.20:59
U prvi mah sam mislio da me zna,ili je sa njim neko ko me zna,pa je odlučio da se našali samnom.Rekoh mu da je to slobodna zemlja i da ću stajati gde ja hoću i gledati šta ja hoću.Tada iz banke na ćošku izlaze dvojica njegovih kolega sa vrećama i on se okreće i odlazi uz reči da će mi hebati majku kad me ponovo vidi.Ja sam njega viđao posle toga često po gradu oko banaka,i par puta na nekim mestima kad nije radio.Nije imao pojma ko sam prilikom našeg zadnjeg susreta.Čudo jedno kako oružje izmeni svest kod pojedinaca,misle da su ko zna ko i šta.Daš mu pištolj,a on utripuje da je Vik Meki iz serije Prljava Značka.
Četvrtak 10.03.2011.21:13
Tvoje aludiranje da je ova ekipa privatni rad nekih specijalnih snaga policije pije vodu,ali ne mora da bude.Možda su npr drugari iz vojske,poznaju mehaniku Audija 8,drpili dva komada,odradili posao,izvadili čepove na rezervoarima iz prethodno izbušenih rupa,kresnuli zipoe,i u radnim odelima prljavim od maltera sa kineskim torbama naoko pocepanim,ušli u 17icu,izašli kod arene i seli u taxi pa kućama,sa 800.000€.A ako je neki od normalnih radnika obezbeđenja spreman da se dodvori šefu primajući metak ili odlaskom na robiju,ja nemam ništa protiv,nek se rokaju onda.
Četvrtak 10.03.2011.17:30
Znaci neko je poslao "ustedjevinu" na avion dok ne pocne guzva. Lepo smo mi predvideli da zemunci cekaju do aerodroma, a surcinci na aerodromu. Akcija se sigurno zove"Robin Hud "

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)