Nedelja 16. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
15
Sreda 09.03.2011.
17:52
Vestionline A
Francuska je iznenađena i zabrinuta zbog hapšenja penzionisanog generala Armije BiH Jovana Divjaka u Beču na zahtev srpskog pravosuđa i želi da mu brzo bude ponovo omogućena sloboda kretanja, saopštilo je danas Ministarstvo spoljnih poslova u Parizu.
Sreda 09.03.2011.21:30
Znam dobro Francusku i šteta što francuski narod se već decenijama koncentriše samo na unutrašnju politiku svoje zemlje. Širakova i Sarkozijeva vlada su preterano poslušni prema amerikancima i to se oseća na njihovoj spoljnoj politici : izgubili su svoju ekonomsku i političku hegemonju u Africi, ušli u NATO , ne gaje svojih stara prijateljstva ako smeta Americi. Samo zato što je Amerika njihova prva mušterija. Razumem biznes, ali jeb** ti prijateljstvo ako me učtivo ucenjivaš. De Gaulle je bio veliki prijatelj srba. Isterao je posle 2-og svetskog rata američke snage iako su one oslobodile Francusku. Nikad nije hteo da primi Tita zbog suđenja i ubistva Draže Mihailovića.
Sreda 09.03.2011.21:39
DRUGI DEO : De GAULLE je takođe nakitio Dražu oredenom Legije Časti. Kušnerova banda nije samo napravila štetu srbima nego i francuzima. Jedino stari Golisti su se suprostavili njemu kao Max Gallo , Jean Pierre Chevenement i drugih. Ali bezuspešno jer su stari i van političkog "džet-seta". Kada je izbio prvi rat protiv Iraka 1989, tada je Chevenement bio ministar odbrane. Dao je svoju ostavku jer nije hteo da ratuje protiv starog saveznika, Hussein, koji je tada dobar za Amere, Francuze, Engleze dok je bio Iranu ! Dati orden legije časti Divljaku je van pameti ! Ne tražimo njega da sudimo zbog njegove uloge u celom ratu, nego zbog mučkog ubijanja vojnika u povlačenju !
Sreda 09.03.2011.21:33
Vazno je da jos stoji 'spomenik zahvalnosti francuskoj' na Kalemegdanu.Beogradjani, bas ste seronje kad to jos trpite al kako hocete, ionako bih izmestio prestonicu sto dalje od dedinja i kuca cveca gde slavite najvece srpske satrape i sto dalje od ostalih gnezda komunjarskih lopova.A ne bi joj zahvaljivali da im tada Rusi nisu pripretili povlacenjem sa fronta vaznog za francuze.Onda nam francuzi uvalili pogresne granate i nadali se da cemo nestati kao narod.Nikad nam francuzi nisu bili prijatelji !!!To je latinska, prevarantska banda kojoj doslo vreme da se o svom jadu zabavi.Muslimani ih gutaju svaki dan sve vise.Tako im i treba.Zakon o azilu je smesan i sluzi samo za islamizaciju naivnih
Sreda 09.03.2011.21:51
Pogrešno je upoređivati Francusku iz prvog svetsog rata i današnju Francusku. Francuski brod je spašavao srpsku vojsku a ne ruski. Moj pradeda je bio solunac. Kad je bio povređen, francuzi i ostali srpski ranjeni vojnici su odvezli do Marselja gde su lečeni ! Danas možeš da odvedeš tvoje dete u dom zdravlja bilo gde u Srbiji , ako ne vičeš ili ne muneš nekoliko evrića, može da crkne, pa se pitam ko nam je realni neprijatelj ! Uopštiti je velika glupost i vreme je da se srbi otkače te mane. Kada je počeo bombardovanje Srbije, partija JM Le Pena je na mitingu 1-og maja naredio minut ćutanja za "srpska braća" što njihova sramna vlada takođe bombarduje. Nisu svi francuzi Kušneri.
Sreda 09.03.2011.22:19
Негдје сам прочитао да су французи послали лађе тек, када је руски цар Романов запријетио да ће се повући из рата ако не извуку српску војску.
Sreda 09.03.2011.23:17
Nije tačno. U tom vremenu, svi su znali da nijedna sila nije bila u sposobnosti da sama pobedi rat nego sa saveznicima. Propast jednog saveznika kao Srbija je bila velika pretnja celog savezništva. Balkanski front je bio veoma strateški. Iako su se velike bitke 1-og svetskog rata odvijale na "Sommi" ili "Verdun"-u, stari glavni komandant nemačke vojske Marešal Von Hindenburg i general Lundendorff su priznali da je proboj Solunskog ili Balkanskog fronta ubrzao poraz centralnih sila izazivajući lančanu kapitulaciju Bugarske, Turske,Austrije i konačno Mađarske. Cilj Francuske vlade sa Aristidom Brianom je bio prvo da pomogne srpskoj vojci , drugo da je obnovi posle njenog poraza,
Sreda 09.03.2011.23:30
drugi deo : da zajedno naprave udubljenje u Nemačko-bugarskoj vezi pogotove posle kapitulacije Rusije , takođe da zadrža istočni front koji baš propao sa tom Rusijom, i naravno taj front je takođe imao cilj da oslobodi zapadni front "kolko tolko". Solunski front je bio prava okretnica 1-og svetskog rata, jer zahvaljujući francusko srpske vojske (par engleza , grka i rumuna), Nemačka je izgubila sve njene ratne saveznike i nije više mogla biti u stanju da izdrži sama rat. Takođe je veoma nepravedno kritikovati francusku vojsku sa glupostima kao "dali su nam neispravne bombe, pustili su nas napred...". U to vreme tehnika nije bila savršena kao danas, pa su čak sami francuzi i englezi
Sreda 09.03.2011.23:35
treći deo : ginuli od svojih granata...Drugo, pradeda je govorio mom ocu da nijedan srbin nije dozvoljavao da francuz stane ispred srpskog vojnika jer su srbi tada oslobođavali svoja ognjišta ! Bili su rame uz rame... Francuzi su čak napisali na srpskom na nekoliko bombama : " pali, nežali ". Eh tu gde je velika sramota srpskih političara posle rata je da su požurili da sklope ekonomske i političke veze pre sa Nemačkom, znači neprijateljem, nego sa saveznicima.Iako su nemci izgubili tada teritorijalnu hegemoniju nad Balkanom, požurili su da je pretvore u ekonomsku hegemoniju zahvaljujući korumpirane domaće srpske vlade. Zbog toga je govorio Arčibald Rajs da smo nezahvalni.
Sreda 09.03.2011.23:11
Moja dva pradjeda su bili solunci i to nema nikakve veze sa francuzima.Ko je koga i gde lecio i zbog cega je duga prica.Le Pen nikada nije imao vecinu nego oni koji su bili ZA bombardovanje Srbije.Francuzi prednjace i glavni su uz amerikance kad se radi na cepkanju Srbije i davanju druge drzave siptarima na Balkanu.Sve ostalo su bajke i price kao i onaj sramni komad kamena na Kalemegdanu.Cuvaju beogradjani i titine kuce cveca i glasaju za tadiqije i daciqije pa sto ne bi i taj spomenik na Kalemegdanu.Krug dvojke treba preorati i zasaditi plemenite vocke a ove genetski modifikovane zatrti u korenu.
Četvrtak 10.03.2011.16:45
To je čisto zbog biznesa.Kao što sam rekao , Amerika je njima prva mušterija. To su stotine milijarde dolara u pitanju, i naravno da Francuska neće da se svađa sa njima. A ne samo Francuska.Šta misliš da je Srbija bila na mesto Francuske? Misliš da bi se suprostavila Americi i da izgubimo glavnu mušteriju zbog nekih indijanaca sa Balkana? Ma nema šanse! Znap sam kakav smo narod ! Naša je najveća greška što nismo gajili i cenili stara politička, ekonomska i diplomatska prijateljstva sa Zapadom.
Četvrtak 10.03.2011.16:59
E to je ta "srpska nezahvalnost" , jer i ti sam govoriš "to je druga priča". Da bi srbi spašavali druge, nebi nikad rekao da je to druga priča nego bi baš preterano insistirao kako mi "pomažemo drugima" ! mi smo ovo mi smo ono ! To ti je tipično kad srbin dođe kod tebe da ti pozajmi novac pa idu obećavanja trte mrt ," vrati ću ti neboj se , smo ljudi... " Kad treba da mu tražiš svoj novac, juriš ga, ili ti kaže "ej tu smo ", kao da ti njemu duguješ nešto večito a ne on tebi ! I kad ti vrati pare će da kaže da si ga zajebo ! Zbog takvog mentaliteta smo stigli gde i jesmo !
Četvrtak 10.03.2011.16:50
kako nema veze sa francuzima? Kako su stigli do solunskog fronta kad je srpska vojska prebačena zahvaljujući francuzima ? Odakle su dobili hranu, lečenje, oružje , ???
Sreda 09.03.2011.21:38
Francuzi su bili u kasarni u Railovcu nisu smeli nos da promole napolju ..koji idioti nemaju oni pojma sta se tamo desavalo sve je to politika novog svetskog poredka , a mi hrlimo ka njima ...Necu u EU , Necu u Nato !!
Subota 12.03.2011.13:27
Ovaj Sarkozi maleni umislio da je Napoleon Bonaparta..koji kompleksas pobogu u sve svoju glupu nosinu gura ..

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)