Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
16
Sreda 02.02.2011.
02:56
Večernje novosti A
Posle šest i po decenija deo zagonetke zvane Nikola Kalabić je rešen. Osnovni sud u Valjevu doneo je zvanično rešenje po kome je Nikola Kalabić, geometar iz Valjeva, četnik, saborac Draže Mihailovića i komandant Gorske garde Jugoslovenske kraljevske vojske - mrtav.
Sreda 02.02.2011.06:17
Koliko je meni poznato,Kalabića su jurile žene,zgodan,obrazovan,imućan,...a ne on njih.Kalabić koga su partizani oznaši vodali sa sobom je bio mnogo niži od pravog Kalabića i žgoljav,neki neuspešni pozorišni glumac. Draža,za koga ovde neki tvrde da je izdajnik,je mogao da ode sa kraljem,ali je sa svojom četom ostao da brani narod. Nikola,ti si heroj,hajduk,branitelj Srpstva i Srbije,zato si loš i nipodoštavan. Nek laju zle duše šta hoće,mi se ne stidimo kokarde ni četnika,ali Vas pravih,ne onih koji sebe nazivaju četnicima a nose petokraku u džepu za svaki slučaj.
Sreda 02.02.2011.18:09
Brate No1: Na Avali, Pokraj Beograda, Okuplja se kralja Petra garda, Sve mladići lepši do lepšega, Sve junaci bolji od boljega, Sve delije sa svih Srpskih strana, Željni pravde i željni megdana, Mole Boga da se u boj pođe, I kralj Pera u Beograd dođe, Da zasija kruna Nemanjića, Na prestolu Karađorđevića.
Sreda 02.02.2011.23:48
Каква људескара је био наш Никола, а тек борац, њега се и дан данас боје комуњаре, доказ је што и сад лажу керови о хероју нашем!
Sreda 02.02.2011.08:06
Гос,,Весна Благојевић немојте се никоме правдати,довољно је да само на овај сајт завирите и знаћете ко кога (симпатише). Ваш Деда је Четник био висте Четникуша-(тако кажу паразити и сви они који неволе Србе). Ево јасам Четник па нека зборе доким је воља.. Партизани су били Антихристи сви знамо даје религија била забранита за време комунизма..Ти исти Антихристи данас издају --опет Србе Родољубе--зато немојте дасе чудите шта све пише и говори.. Само на овом сајту се види колико има присталица и мржње према Србима-2св-рат давно завршио и опет нас називају Четницима и Четникушама и зато им поручимо дасмо оно што јесмо па нека цркну. Ја вас и вашу Фамилију поздрављам и моје Ђедо био неко и нешто.
Sreda 02.02.2011.08:09
Samo ti lutko moja podigni svom djedu Kalabicu spomenik u sred Valjeva i to u prirodnoj velicini i jos pozovi patrijarha Irineja da osvesta spomenik.Ali ne zaboravi na spomeniku upisati imena srba komunista koje je pobio tvoj djed i silovanih srpkinja od strane tvog djedice.A to kako je tvoja majka zivila posle rata ona je barem ostala ziva a sta mislis kako su prosle porodice poznatih komunista kojih su se docepali tvoj djed i njegova vojska.Steta sto vam je umro onaj pobjeglica kralj mogli ste traziti i da se on vrati i preuzme Srbiju.Tvoj djed je se borio da vrati kralja koji je pobjego ko najveci kukavica i iz londona huskao cetnike da ubijaju komuniste da mu nebi uzeli presto
Sreda 02.02.2011.08:23
u srbiji je ista situacija kao i u hrvatskoj.U hrvatskoj jedna saka nacjonalista pokusava da rehabilituje Pavelica ,noseci negove bedjeve i ustaske oznake i negira da su ustase bile fasisti vec to pripisuju partizanima.Tako isto u srbiji jdan djelic naroda pokusava da rehabilituje drazu i cetnike proglasavajuci partizane fasistima.ali sinjenica je da i jedni i drugi niti ce rehabilitovati ustase ili cetnike a isto tako nema sanse da hrvati podignu spomenike Pavelicu ,Artukovicu u zagrebu ili da srbi podignu Drazi ili Kalabicu.Prema tome i ova gospoda nikad nece svom djedi podici spomenik u Valjevu. jer joj vlast to nece dozvoliti
Sreda 02.02.2011.08:57
Ево пријатељи моји можемо дасе увјеримо --(како мито настаје и остаје у генима). Рецимо у 100.тине година ко буде жив причаће како су Срби небески народ били,био је неки Никола Калабић (рецимо) i њега су душмани 6,пута убијали ..која је то људина био Џин од човека.. Ето имамо још један мито и баш ми је драго..иза пса ланац остаје тако брате нека и иза нас остане легенда дасу Срби небески народ били.. Ми незнамо штаје било пре хиљаде година уназад,тако да ни они неће знати штасе данас у истину одигравало.. поздрав..
Sreda 02.02.2011.09:37
OZNA i komunisti nisu nikakav merodavan izvor informacija.Verujem im koliko i njihovim filmovima.Nazivati sebe Srbinom i komunistom je apsurd jer jedno drugo iskljucuje.Komunisti su: Ubili oko 100.000 srpskih domacina posle kraja rata (za vreme rata ko zna koliko), vise pobili srpskih svestenika nego ustase i Nemci zajedno, izmislili par nacija i republika da bi smanjili broj Srba, izmislili pokrajine samo u Srbiji iako je npr Dalmacija ili Slavonija pre trebala biti pokrajina nego Kosmet, naselili Kosmet imigrantima iz Albanije, prognali iz zemlje skoro sve srpske patriote..nema kraja nabrajanju.Za komunjarske unuke i one dobronamerne al koji ne znaju nek svrate na sajt pogledi.rs
Sreda 02.02.2011.09:37
To je tragedija da su cetnicki komandanti u Srbiji bili visoko obrazovani ljudi i profesionalni oficiri, a dosli im glave sve sami segrti, kalfe i sloseri sa austrougraskim kaplarom na celu. Nista od ovoga ne bi bilo da su se saveznici iskrcali u Grckoj, a ne u Italiji. Cist bingo za crvene ali prokockali sve. Sada Srbija mora dobro da pazi koga bira, doslo je vreme da se stvari postave na svoje mesto.
Sreda 02.02.2011.12:30
u komentarima svi tvrde kako je vecina srba bila za cetnike.Pa ko je onda bio u partizanima posto vecina hrvata je bila u ustasama.Pa ko je onda uopste bio u partizanima.Kako je moguce da ta saka naroda moze da zagospodari tolikom vecinom.Za sadasnju srpsku vlast tvrde da je izdajnickai da srbi nisu za tu vlast.Pa kako je ova vlast dosla do vlasti.Jesu li je izabrali muslimani i siptari.Ova vlast ima preko 50% podrsku birackog tijela .Ispada da ste vi srbi ili manjina u srbiji ili je vecina srba izdajnici.Nije vam valjo tito,MILOSEVICA STE BAGEROM SRUSILI,NEVALJ NI OVA VLAST PA KO VALJA,stavite onog karadordevica sto se vratio u beograd za kralja mozda ce vam on valjati.Samo nezna srpski
Sreda 02.02.2011.12:56
Upravo to je dokaz koliko su Srbi posteni lakoverni, ni ne misle da ih Srbi mogu izdati i opljackati. Tito, Milosevic, Tadic ni jedan da je Srbin, ali uz pomoc Srba udavili Srbiju. Sada je vreme da Samo Srbin Srbiju Spasava.
Sreda 02.02.2011.15:24
Kako ti panter.Pa panter niti su bili niti su volili cetnike.oni i cetnici bili isto partizani i cetnici u proslom ratu.Mauzer bi se mrtav okreno da mu neko kaze da je komandovo cetnicima.NEKALJAJ TU CASNU JEDINICU UZIMAJUCI NJIHOVO IME ZA NICK

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)