Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
9
Petak 28.01.2011.
08:54 >> 14:10h
Vestionline A
U oko 1.800 osnovnih i srednjih škola u Srbiji danas je počeo generalni štrajk pošto je vlada odbila predloge sindikata da prosvetarima poveća plate, dok su u nekim ustanovama časovi skraćeni na 30 minuta.
Petak 28.01.2011.09:18
Beć godinama unazad vprosvetni radnici ucenjuju ne vlast već narod svojim štrajkovima. Da li su nekad sami sebi postavili pitanje šta su oni kao akademski gradjani Srbije učinili za školstvo. Godinama iz škole izlaze polupismeni. U školama rade sve samo ne stručna lica. Godinama se u Srbiji zbog slabog nataliteta smanjuje broj djaka i odeljenja a konstantno se povećava broj prosvetnih radnika, smanjuju se norme časova samo da se što više partijskih sledbenika zaposlili.
Petak 28.01.2011.09:23
Uvode se i izmišljaju novi nastavni predmeti koji samo otežavaju učenicima i koji im u životu nikad neće trebati. Prosvetni radnici su jedna zatvorena grupacija intelektualaca koji svoje probleme vide samo kroz plate a ne i u vaspitanu i obrazovanju dece. Nikad nisu hteli da svoju budućnost vide kroz racionalizaciju školstva. Uvek kad se pomene racionalizacija za njih je to uvek udar na prosvetu. Nikad nisu uzeli učešće u raspravi o nagradjivanu. Uvek kad se radilo o vitalnim pitanjima za školstvo vrlo malo je njih uzimalo učešće u tome i po običaju takvi su ostajali usmljeni i odbacivani od svojih kolega.
Petak 28.01.2011.09:34
Просвјетни радници треба да су на нивоу који им и заиста припада јер су веома битна карика друштва, данас бити радник просвјете није нимало лако , када ти пријете ови са власти, уцјењују својим министарствима и мијешају политику у школство, када богати родитељи ниподиштавају предаваче и омаловажавају их јер мисле да се знање може купити, али просвјетари се морају издићи изнад блата које их окружује и заједно са својим колегама створити интелекуалну елиту која размишља и поведе ово друштво ка бољитку, до тада борите се на све могуће начине да дођете до својих права,НЕКО МОРА показати овој власти да није Богом дата! Нисам просвјетни радник али подржавам их безрезервно!
Petak 28.01.2011.09:41
Ништа боље није ни у РС по питању школства, кад год траже своје ови са власти их оптужују да су потстрекивани од стране опозиције и увијек пљуште откази након штрајкова! Штрајк је законски прописани начин борбе за права радника и власт или послодавци не смију да забрањују овакав вид скретања пажње, мислим да ко год штрајкује данас да је у праву, и нека се не извлачи власт на свјетску кризу!
Petak 28.01.2011.10:31
Mislim da se potcenjuje rad prosvetnih radnika. Ne odredjuju oni nastavne programe nego ministarstvo , a kako ministarstva rade to nam je valjda svima jasno. Moje misljenje je da svi treba da podrze strajk prosvetara i da taj strajk treba da se prosiri na sve ostale grane u Srbiji.
Petak 28.01.2011.10:30
Zatvorila bih sve skole,ionako od njih nema vajde.Tek kad sam zavrsila skolovanje shvatila sam koliko malo stvari sam naucila.
Petak 28.01.2011.11:16
Tačno tako, biznismeni u Srbiji uglavnom imaju osnovnu školu koja je bila obavezna. Tek kada su se obogatili postali su visoko obrazovani pa i magistri. Obrazovanje samo smeta i plaši ljude u poslovnim poduhvatima.
Petak 28.01.2011.11:36
Za sve ove koji mi daju minuse:verovatno ste se prepoznali,imate osnovne skole , sefujete sa 20 godina a znanje vam je kao moja flekica na ovoj stikli.Izigravate face a ne znate u kojoj zemlji zive Templari.Kad mozak nadopunite znanjem onda mi dajte hiljade minusa,tek tad se necu duriti :)

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)