Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Petak 18.03.2011.
12:17
Vestionline A

Gadafi: Gađaćemo avione i brodove

Libijski vođa Moamer el Gadafi zapretio je odmazdom i najavio napade na putničke avione i brodove u Mediteranu ukoliko zapadni saveznici vojno napadnu njegovu zemlju.

Moamer el Gadafi

"Svaka vojna akcija stranih sila pretvoriće celokupni vazdušni i pomorski saobraćaj u Mediteranu u mete naših kontranapada", upozorio je Gadafi nakon najava da bi uskoro mogao da počne napad na Libiju.


U intervjuu koji je dao portugalskoj televiziji, Gadafi je ponovio da niko neće biti bezbedan ukoliko SAD, Velika Britanija i Francuska napadnu Libiju.

"Ako svet poludi, poludećemo i mi.

Odgovorićemo na napad. Napravićemo im pakao od života na isti način na koji oni prave pako od naših života. Nikada neće imati mira", rekao je Gadafi.

Kako pišu zapadni mediji, za vojnu akciju u ovom trenutku najspremniji su Francuzi, a u stopu ih prate Britanci. Amerikanci su opreznija i za sada nije jasno koju ulogu žele da prihvate u napadu na Libiju.

Protiv vojne intervencije je Nemačka, čiji je ministar spoljnih poslova Gvido Vestervele izjavio da oni ne žele da učestvuju u ratu na severu Afrike.

Amr Musa: Cilj rezolucije je zaštita civila a ne invazija

 

Šef Arapske lige Amr Musa izjavio je da rezolucija o Libiji koju je usvojio Savet bezbednosti UN ima za cilj zaštitu civila, naglasivši da ne podržava nikakvu invaziju.
Musa je istakao da ne želi da ijedna strana "ode predaleko".


Što se tiče učestvovanja bilo koje arapske države u uvođenju zone "zabrane leta" ili nekoj drugoj akciji, Musa je naglasio da će ta pitanja biti razmatrana na bilateralnom nivou, s obzirom da rezolucija o zabrani leta koju je usvojila liga ne precizira druge korake.


"Cilj je na prvom mestu zaštita civila, a ne invazija ili okupacija. Rezolucija je jasna po tom pitanju", rekao je Musa britanskoj agenciji Rojters.


"Ne želimo da ijedna strana ode predaleko, uključujući i Libija tako što će napadati civile. Naš glavni zadatak je zaštita civilnog stanovništva u Libiji. To je naš zadatak i naš cilj", zaključio je Amr Musa.

POVEZANE VESTI

Petak 18.03.2011. 12:27
bravo ! bez milosti. tako je. oni nemaju za tvoj narod zasto bi ti imao za njih. gadjaj sve sto je u pokretu, sto je u mestu, raketiraj i samo przi. srecan pocetak. ocekujem da obradujes svet. neka ti je bog u pomoci.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online