Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Nedelja 09.12.2018.
16:55
Tanjug, Vestionline A

Ðurić deci sa KiM: Imate budućnost, računajte na pomoć Srbije

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić primio je danas u Palati Srbija 150 mališana sa KiM i poručio im da grade svoju budućnost u južnoj pokrajini računajući na pomoć Srbije koja će, kaže, uvek biti solidarna sa srpskim narodom na KiM.

M. Karović
Marko Đurić

Ðurić je poželeo dobrodošlicu deci sa KiM i upoznao ih sa istorijatom Novog Beograda i Palate Srbija.

Ðurić je naglasio da Srbi i deca sa KiM imaju budućnost za koju ćemo se, kako je rekao, svi zajedno boriti.

- Sve što radimo i što ćemo raditi, biće usmereno ka tome da sačuvamo naš narod i našu decu na KiM - rekao je direktor Kancelarije za KiM novinarima u Palati Srbija.

Ðurić je poručio srpskom narodu na KiM da će cela Srbija i u dobru i u zlu biti solidarna sa njima, kao i da mogu da planiraju i grade svoju budućnost računajući na materijalnu, finansijsku i svaku drugu pomoć Srbije.

Naglasio je da će zdravstveni i obrazovni sistem, kao i sve druge institucije Srbije, nastaviti da funkcionišu na KiM i u narednom periodu, te da će obaveza države biti da osigura da, bez obzira na sve poteškoće, to ni po čemu ne zaostaje za drugim delovima Srbije.

- Želim da naš čovek bilo gde na KiM zna da može da računa na svoju državu. Kao što danas može da računa, to će moći i u budućnosti. To ništa neće promeniti bez obzira na sve pritiske i loše namere. Preživeli smo mnogo gore situacije od ove, a zajedno ćemo istrajati i u ovim teškim vremenima - poručio je Ðurić.

Mališani sa KiM kažu da će se puni utisaka iz Beograda vratiti u južnu pokrajinu, kao i da im poseta glavnom gradu mnogo znači.

Nikolija iz Gornjeg Krnjina za Beograd kaže da je drugi put u Beogradu, a da je poseban utisak na nju ostavio obilazak Palate Srbije, Štark Arene i poseta Žandarmeriji.

- Drago nam je što imamo priliku da bolje upoznamo i više saznamo o svojoj državi, kao i da upoznamo nove ljudi - rekla je Nikolija.

Dragana iz mesta Gornje Kusce u opštini Gnjilane, takođe, je oduševljena posetom Žandarmeriji i ističe da njoj i njenim vršnjacima veoma znači boravak u prestonici.

- Sve ovo nam mnogo znači, jer živimo u teškom uslovima, a pre svega, nemamo slobodu kretanja - rekla je Dragana.

Trinaestogodišnjem Srđanu, koji je prvi put boravio u Beogradu, najviše se dopao stadion Crvene zvezde.

Deca sa KiM ovog vikenda borave u Beogradu u okviru humanitarne akcije koju su, povodom novogodišnjih praznika, organizovali "Štark Arena" i Nezavisni sindikat policije.

Mališani su se tokom dvodnevne posete družili sa pripadnicima Žandarmerije, a obišli su i Zoološki vrt, Kalemegdan, stadion Crvene zvezde, "Štark Arenu"... 

POVEZANE VESTI

Nedelja 09.12.2018. 20:22
"računajte na nas"-bilo pa propalo
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online