Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Sreda 27.06.2012.
12:42
Vestionline A

Đilas: SPS da otvoreno traži mesto premijera

Zamenik predsednika Demokratske stranke (DS) Dragana Đilasa pozvao je danas Socijalističku partiju Srbije da javno zatraži mesto premijera za Ivicu Dačića i da je pošteno da se zahteva i da se Mlađanu Dinkiću prepuste ekonomski resori, ako su to razlozi za nepostizanje dogovora.

U pisanoj izjavi dostavljenoj agenciji Beta, Đilas je poručio da je, ako te ambicije nisu razlog što vlada nije formirana i ako je do zastoja došlo krivicom DS-a, takođe stvar pristojnosti da se jasno i glasno kaže šta je problem.

"SPS ima pravo da raskine koalicioni dogovor, ali nema pravo da optuži DS da je kriv za raskid tog sporazuma", istakao je Đilas.

Pristojno bi bilo da kažu u čemu je problem: Dragan Đilas

On je naveo da dogovora nema iako je 50 dana DS potrošio na formiranje vlasti sa SPS-om prema dogovoru koji su te dve stranke postigle 8. maja i iako su u međuvremenu precizirani i principi i program po kojem će buduća vlada raditi.

"Iako DS nije imao ni jedan uslov osim odgovorne finansijske politike i odlučnosti u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije - dogovora nema. Iako je DS cetiri godine bio pouzdan partner SPS-u u vlasti i ni jednog momenta nije prilikom formiranja nove vlasti insistirao na kadrovskim rešenjima - dogovora nema", naveo je Đilas.

On je istakao da je, umesto toga, jedina tema koja se provlači po medijima u poslednjih mesec dana navodna želja Ivice Dačića da bude premijer i ambicija Mlađana Dinkića da preuzme kontrolu nad svim ekonomskim resorima u vladi.

"Pa ako je to razlog, pošteno je nakon cetiri godine saradnje da SPS izađe pred javnost i pred DS i da zahteva za Ivicu Dačića mesto premijera, pošteno je i da zahteva da se svi ekonomski resori prepuste na upravljanje Mlađanu Dinkiću, pa da onda svi zajedno znamo na čemu smo", ocenio je Đilas.

Prema njegovim rečima, kako god da se pregovori završe, važno je za buduće procese u zemlji da se bude iskren, da se i biračima i koalicionim partnerima, budućim i prošlim, jasno i glasno kaže istina.

Đilas je ukazao da se, umesto dogovora, u medijima sve više spekuliše o vladi Tomislava Nikolića, Ivice Dačića, Mlađana Dinkića, Bogoljuba Karića i Velje Ilića i o funkcijama i podelama resora unutar te nove većine.

"Niko ne pominje principe, niko ne govori o programu te vlade, niko se čak ni ne trudi da objasni kako se desilo da SPS i URS prave tako oštar zaokret i formiraju vladu sa SNS-om koji je za osnovu svoje kampanje imao afere za koje su optuživali direktno Ivicu Dačića, sa strankom koja od osnivanja SNS-a upravo Mlađana Dinkića nazivala najvećom štetočinom i grobarom srpske ekonomije i za koga su
tvrdili da će ga po dolasku na vlast uhapsiti", naveo je Đilas.

POVEZANE VESTI

Sreda 27.06.2012. 13:01
SVE TI ZNAS, SAMO NE ZNAS KOLIKO KOSTA MOST...
Sreda 27.06.2012. 13:02
SVE TI ZNAS SAMO NE ZNAS KOLIKO KOSTA MOST
Sreda 27.06.2012. 13:38
Ne daj se Điki, bićeš novi premijer kad tad.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online