Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
18
Sreda 20.06.2012.
16:16
D. Dekić - Vesti A

Vojska gine, dok Šutanovac zida!

Dok cela Srbija oplakuje dvoje mladih kadeta Vojne akademije, Dragan Šutanovac u elitnom delu Beograda gradi poslovno-stambeni kompleks.

Dragan Šutanovac

Samo dan posle tragedije na vojnoj vežbi kada je poginulo dvoje, a ranjeno sedam kadeta Vojne akademije, u javnost je isplivala informacija da ministar odbrane Srbije i potpredsednik Demokratske stranke Dragan Šutanovac sa jednom kiparskom kompanijom i osam suinvestitora, uglavnom sportista, gradi luksuzni stambeno-poslovni objekat u centru Beograda.


Kako objavljuje antikorupcijski portal Pištaljka, u Skerlićevoj 20 nadomak Hrama svetog Save, u martu je počela gradnja 3.764,27 kvadrata, odnosno devet stanova od po 250 kvadrata, lokal i 24 garažna mesta, s rokom završetka od dve godine. Kompleks se gradi na pet katastarskih parcela, od kojih je jedna od 744 kvadrata, rešenjem gradonačelnika Beograda Dragan Đilasa data investitorima pod zakup na 99 godina.


Prema saznanjima autora teksta Ivana Ninića odobrenje za izgradnju je prvo glasilo na preduzeće Trešnja koje je 2009. potpisalo ugovor sa Ministarstvom odbrane o izvođenju radova na gasnoj, vodovodnoj i instalaciji sanitarne opreme za 19,8 miliona dinara, a ugovor je dodeljen u restriktivnom postupku javne nabavke. Prvobitnim investitorima je 2010. odobreno 3.863,49 kvadrata 17 stanova, dva lokala i 24 garažna mesta, ali su oni u julu 2011. od Sekretarijata za urbanizam i građevinske poslove tražili novo rešenje zbog promene investitora. Gradske vlasti su januara ove godine to odobrile s tim da površina objekta bude veća za 99,22 kvadrata, a promenu su obrazložile time da su novi investitori prethodno postali vlasnici stanova koji su se nalazili u Skerlićevoj 20.


Na jednom od njih površine 63 kvadrata pravo svojine stekli su Marija i Dragan Šutanovac.

"GRUPA GRAĐANA"  PRAVI ZGRADU: Gradilište od 3764 kvadrata u centru Beograda
 


Ministar ne krije da učestvuje u izgradnji luksuzne zgrade u kojoj, kako kaže, nameravaju da žive, jer "nemaju rešeno stambeno pitanje". Kaže i da mu je taj poslovni poduhvat predložio "prijatelj koji se time bavi", a prihvatio je, pošto je povoljnije od kupovine stana na tržištu.


- Ne znam o kojoj se sumi tačno radi i kolika je kvadratura stana, ali ćemo uzeti kredit - naveo je Šutanovac i dodao "da supruga ima dobru platu".

RADOVI U TOKU: Ministar uskoro očekuje izgrađen objekat
 


On, prema podacima dostavljenim Agenciji za borbu protiv korupcije ima platu 103.037 dinara i godišnji prihod od 671.835 dinara kao član UO Direktorata civilnog vazduhoplovstva, dok primanja supruge koja radi kao direktor ljudskih resursa Hipo Alpe-Adria banke i član UO Akademije za bankarstvo i finansije, nisu poznata. Naveo je i da poseduje trećinu petosobne kuće od 157,5 kvadrata, trećinu njive od 3,5 hektara. Nije, međutim, prijavio šta poseduje u Skerlićevoj 20, ali je dodao da će svu dokumentaciju vezano za to dostaviti Agenciji.


Od kako je stupio na funkciju ministra odbrane novembra 2007. Šutanovac koristi državnu rezidenciju od 180 kvadrata na Dedinju.

Mia Zečević i Nemanja Vidić

Sa Šutanovcem, zgradu na Vračaru grade Mia Zečević, ćerka bivšeg generalnog sekretara FK Partizan Žarka Zečevića, Nemanja Vidić, fudbaler engleskog Mančester Junajteda, bivši fudbaleri Gordan Petrić i Dragan Petrić, Dragiša Vujošević, Zoran Janković, Nenad Đorđević i of-šor firma Vilab farm iz Limasola na Kipru.

POVEZANE VESTI

Sreda 20.06.2012. 16:22
"Ne znam o kojoj se sumi tačno radi i kolika je kvadratura stana, ali ćemo uzeti kredit" Xaxaxaxaxaxaa Pare nisu bitne ..... xaxaxaxaxa Sad ce kum da donese iz Brisela - obeco mu covek da ce pomoci !!!
Sreda 20.06.2012. 16:24
A, što mi onda izbrisaste komentar iz vezane vijesti o pogibiji vojnika, i šta ja to rekoh u njemu, a da nije na mjestu? To da sa ovakvom vojskom, koja je tu samo da bi se u njoj što više potrijebilo mladih Srba, a to opravdavalo nesrećnim slučajevima, koja ima Šutanovca na čelu i kojom se kao takvom ne bi mogli odbraniti ni od šačice šiptarskih jalijaša? Sram vas bilo! Taj šljam od Šutanovca je trebao odmah podnijeti neopozivu ostavku i pucati sebi u sljepoočnicu da je igdje ikakva obraza imao!
Sreda 20.06.2012. 16:55
Ште сте навалили на стамбено угроженог човека као на Наташу Беквалац? Г.дин министар гради од цркавице које поштено зарађују он и његова супруга му. Могао је (а није) да пријави и примања покојне баке која вероватно вуче плату неког УО или стипендију синчића од пар хиљада еврића (недељно) али није. Градиће човек кредитом (бескаматним и са доживотним грејс периодом вероватно). Г.дин министар нема појма ни колико гради ни по којој цени. Шта ће куд ће - мора. Грлом у јагоде!.. Мука га натерала. Јадничак је к'о пуж голаћ. Мислим, без стана је а не љигав је...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online