Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Sreda 03.08.2011.
14:47
Tvmost com A

"Tačijevi" Srbi: Beograd je kriv!

"Inicijalna kapisla (za nasilje na administrativnim prelazima Jarinje i Brjnak) bilo je to što je Beograd odložio dijalog, što je izazvalo emotivnu reakciju Prištine. Kosovska vlada je pod velikim pritiskom zbog pregovora. Tražili smo od premijera da se problem prevaziđe i što pre okonča. To je uslov za funkcionisanje ne samo kosovske vlade, već svih drugih institucija", istakao je Nenad Rašić, ministar za rad i socijalnu politiku u Tačijevoj vladi kome je to drugi ministarski mandat u Prištini.

Nenad Rašić

I Radoica Tomić, koji vodi resor povratka i zajednica, kaže da bi dijalog morao da se nastavi.

- Bolje još 20 godina pregovarati, nego jedan dan ratovati. Akcija ROSU nije bila neophodna i mi smo se od toga ogradili. Odlaganje pregovora nije jedini povod za nju, ovaj problem traje već 12 godina - zaključuje Tomić.

Međutim, uprkos pomirljivim stavovima, interesantno je da nijednom Srbinu u vladi u Prištini ne pada na pamet da da ostavku.

Tačijev zamenik Slobodan Petrović, koji je i ministar lokalne samouprave, u izjavi za "Kurir" kaže da se problem na prelazima mora rešiti. Ipak, ne precizira kako.

- Nismo znali za odluku o slanju specijalaca ROSU na prelaze, taman posla! S time je upoznat vrlo mali broj ljudi. Mi smo u parlamentu već osudili taj događaj, jer svaka akcija koja sa sobom nosi žrtve ne može da ima podršku - pravda se Petrović.

Mogu da sruše Tačija, ako žele

 

Ranđel Nojkić, predsednik Pokrajinskog odbora SPO na KiM, tvrdi da srpski ministri u kosovskoj administraciji pokušavaju da skinu odgovornost sa sebe.

 

- Njihovih 13 poslanika u kosovskom parlamentu dovoljno je za rušenje kosovske vlade ukoliko se ovo ne reši. Ne mogu da kažu da nisu znali za odluku o slanju ROSU i time izbegnu odgovornost, koju nesporno imaju. Gde je njihova zvanična inicijativa da se ovo prekine? Imaju zamenika premijera i tri ministra, nemoguće je ne čuti njihov glas.

 

Nažalost, nisam iznenađen ovim što izjavljuju, očigledno je da vrlo malo zastupaju srpske interese - ističe Nojkić.

Zaključak sa sednice Saveta za bezbednost Kosova, u kome se poziva na "najveći stepen pripravnosti“ kosovskih bezbednosnih agencija nije poziv na mobilizaciju, tvrde Petrović i Tomić.

- Reč je o zaključku koji bi trebalo da spreči dalju eskalaciju nasilja - tvrdi Slobodan Petrović, dok Radoica Tomić kaže da je stvar "naduvana“:

- Zaključak je bio da se pozove na opreznost i budnost, kako bi se sprečilo nasilje.

POVEZANE VESTI

Sreda 03.08.2011. 15:11
Ovo su prodane duše, za šaku pilava su se prodali. I ti Nojkiću nisi bolji od njih, laješ okolo, direktor si PTT Srbije u Gračanici a primaš platu i od šiptara, pa gde to ima bre! Ua bre bando!!
Sreda 03.08.2011. 15:15
И тако сва тројица запослених Срба у "новој квази-држави" дадоше подршку свом шефу Тачију и зарадише немале дневнице! Шта мисли на стотине хиљада протераних и обесправљених Срба,није важно!Све за фотељу,фотељу низашта!
Sreda 03.08.2011. 18:37
samo vas gledam prodane duse!!!! osecam da se sprema nevreme na vreme!!!!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online