Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Ponedeljak 01.08.2011.
07:39 >> 14:14h
Beta A

Kfor uklonio tri barikade

KFOR je saopštio da je jutros uklonio tri barikade na magistralnom putu između Mitrovice i Zubinog Potoka, u oblasti sela Zupče, po naređenju komadanta međunarodnih snaga generala Erharda Bilera i da nije bilo otpora na barikadama. Kako mediji saznaju, situacija je mirna, ali napeta. Šef pregovaračkog tima Vlade Srbije za pregovore sa Prištinom Borislav Stefanović rekao je da još nije precizirano kada će danas biti nastavljeni razgovori o statusu administrativnih prelaza na severu Kosova, dodavši da će se u 16 sati pričati sa posrednikom Evropske unije u dijalogu Beograda i Prištine Robertom Kuperom u Raškoj, ne na KiM.

Vojnici KFOR-a su još uvek razmešteni na glavnim administrativnim prelazima gde se automobilima i autobusima dozvoljava prolaz posle bezbednosne i provere identiteta.

Iz bezbednosnih razloga kamionima i drugim teretnim vozilima još uvek nije dozvoljen prolaz.

“Još uvek postoji pretnja da će radikali napasti punktove na prelazima kao što su napali Kapiju 1 prošle nedelje”, saopšteno je iz KFOR-a.

Posle uklanjanja barikada u selu Zupče, KFOR poziva građane u Zubinom Potoku da odustanu od blokada i na taj način se odupru “radikalnim i kriminalnim elementima”.

RTS javlja kako se na glavnoj blokadi u selu Zupče okupilo više Srba, kao i da su dva kamiona Crvenog krsta natovarena robom i namirnicanma propuštena preko prelaza Jarinje. Američki vojnici pustili su kamione nakon pregleda tovara.
 

Kfor apeluje na građane da sklone barikade

Predsednik opštine Slaviša Ristić rekao je ranije da očekuje da će "preovladati razum" i da će se vojnici povući sa barikada bez upotrebe sile, dodavši da će, ako ishod pregovora ne bude povoljan za Srbe, ostati na barikadama. Okupljeni Srbi poručili su da se neće razići i da će čekati ishod razgovora srpskih pregovarača sa predstavnicima Kfora.

Noć i jutro na ostalim barikadama na severu Kosova protekla je mirno. Šef pregovaračkog tima za pregovore s Prištinom Borislav Stefanović i ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović stigli su noćas oko 1.30 u Leposavić gde su ih dočekali žitelji severnog Kosova.

Dvojici zvaničnika ulazak na Kosovo nije bio omogućen sinoć oko 23 sata na prelazu Jarinje, ali je tada Stefanović agenciji Beta kazao da će "naći način da uđu na Kosovo" i pokušati ponovo na drugim prelazima da uđu.

Administrativni prelazi Brnjak i Jarinje otvoreni su sinoć za putnički saobraćaj.

Stefanović rekao je da još nije precizirano kada će danas biti nastavljeni razgovori o statusu administrativnih prelaza na severu Kosova.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 01.08.2011. 08:49
uklonite jebeni euleks...
Ponedeljak 01.08.2011. 08:18
Sef euleksa jasno i glasno ponavlja da postuje Ustav i zakon Kosova, i podrzava uspostavljanje carunske kontrole na celoj teritoriji Kosova. Tadic rekao da podrzava rad euleksa. Sve je jasno,ko sa kime i kako. Opasna je izjava Tadica da Srbija nece ratovati,i jos vise dao krila siptarima,umesto da je rekao SRBIJA NE ZELI RATOVATI OSIM AKO JE PRISILJENA DA PO USTAVU CUVA TERTORIJALNI INTEGRITET SRBIJE.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online