Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Četvrtak 21.04.2011.
12:54
Vestionline, Blic A

Nikolić prekinuo štrajk žeđu

Lider Srpske napredne stranke Tomislav Nikolić prekinuo je danas štrajk žeđu nakon pričesti. Lekari su mu na kašičicu dali malo vode, a tokom dana će postepeno povećavati količinu, saznaje "Blic". Beogradski mediji navode da je lekar Ljubomir Ilić potvrdio da je lider SNS-a na molbu patrijarha Irineja prekinu štrajk žeđu.

Ilić je dodao da Nikolić nastavlja sa štrajkom glađu.

Sveštenik Srpske pravoslavne crkve Radič Radičević pričestio je danas Nikolića i preneo mu molbu patrijarha Irineja da okonča taj vid borbe.

Radičević je novinarima izjavio da je Nikolića pričestio kašičicom, hlebom i vinom, onako kako se pričešćuje. Na primedbu novinara da je on prvi ubedio Nikolića da uzme nešto na usta i pitanje da li to znači da je time prekinuo štrajk, sveštenik je odgovorio da je Nikolić vernik, a da on ne može da govori o tome da li to znači da je prekinuo štrajk.

Tomislav Nikolić

"To ne mogu da vam kažem, to je telo i krv Hristova. To je nešto drugo od jela", rekao je sveštenik odgovarajući na pitanje da li uzimanje hleba i vina na usta znači prekid štrajka.

Sveštenik Radič Radičević je Nikolićev nadležni paroh koji ga je danas i ispovedio.

Nikolićev paroh je takođe rekao da ne zna šta će Nikolić uraditi nakon partijarhove molbe da prekine štrajk glađu i žeđu i naveo da mu je on samo preneo poruku "da prestane da se na takav način bori za svoja prava".

"Do Uskrsa ću postiti, a posle praznika ću videti", rekao je Nikolić novinarima u bolničkoj sobi novobeogradskog KBC. Na pitanje šta misli da je postigao štrajkom, Nikolić je odgovorio - mnogo.

"Postigao sam mnogo, da građani pomisle da ni jedna žrtva nije mnogo kada je Srbija u pitanju", rekao je Nikolić. On smatra da "Demokratska stranka i njen predsednik nemaju šta da traže na političkoj sceni":

 

"Nisu hteli da razgovaraju kao ljudi o zajedničkoj državi i moj posao je da prelomim svest u narodu, kada već ne može kod onih koji vode državu", uveren je lider SNS.

On je naglasio da je sam odlučio da uđe u štrajk i da će sam odlučiti da iz njega izađe.

Nikolić je novinarima potrvrdio da nije uzimao nikakve hranljive materije i da još uvek ne zna kada će i da li početi da ih uzima, da se oseća dosta dobro, ponekad slabo, ali ne toliko da bi morao da koristi neku intenzvnu terapiju.
 

Potpredsednik SNS-a Aleksandar Vučić ranije je izjavio da datum izbora nije toliko bitan, već je cilj da se ubedi Nikolić da prekine sa štrajkom glađu i žeđu, koji je počeo od nedelje.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 21.04.2011. 15:27
Sada znači počinje najstroži post na vodi, onda EU javi da zabranjuju prevremene izbore i od Uskrsa teško jaganjcima oko Kragujevca. Kako ih bre nije sramota, matori ljudi, hoće državu da vode, a lepo teraju ljude da glasaju za DS kao manje zlo. Naravno, dok ne dođe Šešelj a onda će biti vuna Kićo i žutima i pro žutima.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online